Pancarji - otroški/za odrasle - je razlika?

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Če mogoče kdo ve, je kakšna bistvena razlika med smučarskimi čevlji za otroke/odrasle?
Gre za številko noge 42. Starost kmalu 11 let, višina 164 cm, blizu 60 kg.

Po mojem ni kakšne bistvene razlike, obstajajo pa otroški modeli in modeli za odrasle.

Hvala
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mogoče v širini stopala in noge?

probajte oba. Lahko bo en tiščal, ali pa bil en preširok...

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Razlika je v "skoljki" cevlja....otrok res,da lahko ima 41 st...ni pa sigurno da je stopalo tudi siroko kot stopalo odraslega...pa tudi glezenj ni isto debel....pri pancerjih ima tudi flex bistven vpliv na cevelj
Nej si na smuciscu sposodi 42 za odraslega in naj prova smucat....

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
KO smo ravno pri otroški smučariji...

kako je z izposojo za čisto ta male - 4 letnike. kaj se lahko sposodi. obleko, čelado in očala, domnevam, kupimo sami. kaj pa pancerji in smučke (palic itak še nimajo takrat kolikor vem). ste čevlje kupovali sami ali si izposojali? za ta silni teden učenja smučanja med počitnicami ne bi ful nekaj kupovala... kako gre ta izposoja - se to izposoja na smučiščih ali tudi kje drugje recimo za en teden? jaz sem čisto out, sem še iz časov, ko smo sami kupovali vse, sama pa nisem na smučkah stala že 15 let.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Jaz sem vedno kupil pancarje, ki so bili raztegljivi (Roces), jih je imel za 3 leta, nato naslednja stopnja, spet za 3 leta. Potem jih prodaš in si na boljšem, kot če si izposojaš. Če pa kupišže rabljene, pa itak v treh letih izgubiš nekje 10 eur. Čelada je tudi za kar nekaj let.
Skratka, če kupiš novo in potem prodaš, si na boljšem, kot če si izposojaš od firm, ki se ukvarjajo s tem.
Če pa kupiš rabljeno, pa na koncu izgubiš zelo malo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
se vidi da sem par let za leseno žlico. nisem vedela, da obstajajo raztegljivi pancarji. to stvari malo spremeni. če jih ima lahko za dve leti pa potem še brat za njim ene dve, potem to sploh ni debata,. jih kupim... bom šla malo pogledati... Hvala.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
956
148
43
Naša taktika je taka:
decembra na smučarskem sejmu kupimo dobro rabljeno otroško opremo
Cene so odvisne od marsičesa, za štiriletnega pa verjetno
dobre smuči 60 EUR
ohranjeni pancarji 30 EUR
palice 5 EUR (če jih bo rabil)
Potem to podeduje naslednji otrok in ko vsi prerastejo, neseš nazaj na sejem in zna biti, da se investicija izkaže za sila majhno.
Če imate (boste imeli) pa kakšnih sedem otrok, se bo pa oprema zamortizirala
smile-1.gif

V času sejmov imajo razni intersporti konkurenčne cene za svoje znamke.

Če boš kupovala zdaj, imaš zgornje cene lahko v mislih kot svoje prodajne (minus neka provizija sejamrjev), pa boš lažje ocenila, kakšen je dejanski strošek.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
rabljeno opremo podpiram, saj se delček denarja povrne učiteljem/klubom učiteljev smučanja
kar se pa tegale tiče:
V času sejmov imajo razni intersporti konkurenčne cene za svoje znamke.

je pa to nateg brez primere,
pred sejmom v Kranju so imeli otroške smuči 30% off, na sejmu pa so dali redno ceno in 20% off - ja halo?
v Sloveniji nas te športne trgovine tako nategujejo, da je joj
da ne omenjam lanske razlike v nakupu elan speed magic ženske, ki obstaja samo en model z eno vezjo - 150€ razlike med Celovcem in Elanom v Begunjah
in potem me še prodajalec v Begunjah hoče prepričati, da to ni mogoče itd...
Ko je hitel razlagati za različne modele za tujino in cenejše vezi, sem mu hitro zaprl usta, saj sva oba vedela, da je speed wave ženska smučka samo en model z eno vezjo (to je bilo lani), kar je tudi sam priznal. Elana ne kupim novega v SLoveniji preprosto zato, ker je predrag. V tovarniški bi moral biti najceneje, je pa daleč od tega.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Kot so ti že predlagali (preverjeno): razlika je v objemu smučarskega čevlja v predelu gležnja pa tudi v zgornjem delu "školjke" čevlja.
Predlog testa z ženskim modelom ni slab, samo na barvo moraš pazit, če gre slučajno za fantka
tongue-1.gif

BTW, preveri, da smučarski čevlji nimajo kakega mrtvega piksla, .... za vsak slučaj, če jih boš kdaj prodal kakemu uporabniku na Alterju
evil.gif

Nazadnje urejeno:

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Za otroka sem jaz kupil v Intersportu Roces Idea od 26-29 za 78....kar se popolnoma splaca glede na to,da so najmanj tri sezone smucanja...morda 4.....
Celado kupi novo...gre za varnost otroka!!!!
Vse ostalo pa rabljeno,ce spet nimas manjsega otroka ki bi to podedoval oz ce kupujes za eno sezono
Jaz ponavadi vzajem vsaj za dve,pri smuckah torej "zgornja meja"
Glede izposoje je tako,cene so cca 25€ na dan (pancerji in smucke)
Jaz sem vzel za starejsega smucke v Decathlonu v Italiji za 78€ (120 cm) dobis pa otroske (70-90) za nekaj manj kot 60 trenutno....spet za premislit glede rabljene opreme....

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
ma kaj vem. če bo hotel iti letos na smučke, pa vendarle mogoče kupim vse skupaj novo. ker je za njim še en brat, pa 3. otrok v delu... če tako gledaš, pa da ima vsak 2-3 sezone opremo, tudi ni potem take sile. Čelado obvezno kupim novo, to mi je jasno.

zdaj je ravno dobro dopolnil 4 leta. se pravi grem pogledat za roces raztegljive pancarje. pa koliko dolge smučke? visok je ene 105-110cm.

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Smucke jaz imam 90 cm pa je tudi nekaj takega visok....idealno bi bilo med brado pa nosom...te od 90 so malo cez....ampak je prvic sel na smucke bp....

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Kolko bo smucal je zelo odvisno od vas.
Jaz sem mojega prvic dal na smucke letos (4 leta v decembru).
Najprej na tekoci trak,pol med noge na jajcek in se spustil z njim enih 10x
Ko sem videl,da otrok nima straha in uziva sem mu vzel individualno uro z uciteljem....mali je navdusen komaj caka se....
Vsekakor ti priporocam vsaj enih par individualnih ur....pol pa ga daj v solo smucanja (skupina)
Jaz sem imel vso opremo sabo,tako da ze doma se je navdusil in komaj cakal da "smuca"
Jbt ga v dveh dneh sem 80% smucarije prezivel ba baby progi....
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Jaz pa kupujem vajeti za učenje malih, pa jih nikjer ne najdem. Na bolhi je vse razprodano, novih pa ni. Ima kdo za prodat?