Paket za tujino (lahko tuj)?

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Za nekoga, ki veliko potuje, kateri paket bi bil najbolj ugoden?

Torej nižji stroški klicev (dohodni in odhodni) v gostovanju na tujem od "klasičnih" tarif, ter znosne cene v Sloveniji.

Ker so cene klicev doma že skoraj na istem nivoju kot evrotarifa, so verjetno zanimive tudi ponudbe tujih operaterjev.

A ima kdo konkretne izkušnje/podatke? Je sklenitev naročnine v tujini komplicirano (zahtevajo rezidenco ali kaj podobnega)?

S potovanjem ne mislim le okolico Slovenije in EU, ampak skoraj ves svet (amerike, azija...)

Zaželjena je ena SIM za vse, lahko pa je en za recimo Slovenijo in drug ostale.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.370
6.153
113
airBalticcard

Kupiš jo preko spleta in dobiš po pošti. Dohodni klici so v večini držav brezplačni, cene za izhodne klice pa so tudi ugodne.

Klici na slovenske številke in iz Evrope v Slovenijo so po 0,19 EUR, SMS 0,09 EUR.

Za ostale države poglej na Roaming Rates.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Zanimivo, čeprav cene v ZDA so kar velike.
Ta opcija American Dream je doplačilo?
Oziroma je to drugi "zip" SIM-a? Kupiš "navadno" ali "american"?

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.370
6.153
113
American Dream SIM se izbere ob nakupu.

Pozabil sem še napisati, da je kartica zanimiva tudi po Sloveniji, ker imajo roaming pogodbe z vsemi ponudniki. Tako da ni težav s signalom, ker si dosegljiv in lahko kličeš preko vseh. Po hribih imaš tako vedno signal, če ti preskoči na avstrijce, pa tudi ni problem.

Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Za nekoga, ki veliko potuje, kateri paket bi bil najbolj ugoden?
Osebno sem 5 do 6 mesecev letno v Sloveniji potem 5 mesecev v Franciji ostalo pa na potovanjih , kjer se stalno sluzim z mobilnim racunalnikom od zdaj kako leto pa se z Smartphonom (Huawei 8350) - Nalozil sem si en odlicen program, ki je na racunalniku in na smartphonu (Android) - porabim mesecno kakih 7 do 8 ur telefona ( 1 otrok v Franciji z vnuki - drugi z druzino v Tennessee-ju)
ta program: https://www.freevoipdeal.com/en/dashboard - polozis z kred kartico 12.41 € (na mobitelefone v SLO je po 0.03 € (cente) minuta - kakih 30 drzav za stacionarni tel so pogovori brezplacni tekom 120 dni potem pa po 1 cts/min
Da imam tudi francosko mobi stev +33 6 xxx mi moj francoski provider daje 120 minut/mesec gratis pogovorv - abonma pa je zastojn - imenuje se free.fr - dobil 4 miljone narocnikov v enem letu ) v Sloveniji pa sem vzel najcenejsega sub-operaterja - to je IZI, tako da imam tudi slovensko stev ++ 386 51 xxxx vse placam z Visa preko neta. Ce se v casu klica nahajam kje pri prijateljih v inozemstvu in vidim da prihaja klic iz inozemstva - telefona ne dvignem - zapeljem do prve ostarije vrasam za WIFI kodo in jaz poklicem nazaj v Slovénijo za 0.03 € namesto roaming 8 cts min - ce pa je klic iz Francije - poklicem nazaj za 0.005 ( za pol centima minuta) ce pa je klic iz USA pa poklicem nazaj ker je klicanje na stacionarne in mobilne telefone zastojn.
Ta program je zelo poznan, ker ima polno klonov - samo vsak ima razlicne nazive in cene za klice (za GSM in za Fix ni boljsega od gornjega programa zaradi cene) - (kloni : 12voip, netappel, voipbuster, voiplip etc preko 30)

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Tudi sam sem študiral kaj od tega bi vzel, vendar sedaj v veliki večini uporabljam viber in skype klice in se mi je zaenkrat vse izšlo. Edino zna bit jeba, če slučajno nimaš na dosegu wifija.

Viber je v redu samo pa je problem, ker lahko komuniciras samo z osebami, ki imajo instaliran to isto opcijo - s skypom na fiksne in mobi se gre je pa predrago - fix Slo 3 ct na mobi ?/c (samo zadnje case je pa Skype na androidu -odkar je lastnik skypa MS najvecje s....e- Prednost Dellmont oz preje Betamax (svicarska Finarea iz Lugana) pa je, da klices zelo poceni na mobije od doma in iz inozemstva - na stacionarne stevilke pa brezplacno v casu tvojega kredita 120 dni kot ze omenjeno v prejsnjem pisanju enano pa je z komuniciranjem med klienti Dellmont-a to je PC na PC brezplacen (idem Viber)