Paket iz Anglije

Joshua

Fizikalc
8. mar 2008
1.071
0
36
Ob stezi
Kupil sem neko stvar preko e-bay -ja, nakar pride danes soseda do mene (živimo v isti hiši samo da imamo vsak svoj vhod) in mi prinese ta paket. Pravi da ga je našla skupaj z ostalimi reklamnimi letaki na svoji mizici pred vhodom. Zdaj pa mene zanima kako lahko poštar (poštna služba- a ma carina svojo?) pusti paket (ki je bil plačan) ne da bi komu dal za podpisat ali pa da bi ga dal človeku v roke. Lahko bi nekdo prišel na dvorišče, videl paket, ga vzel pa nebi nobeden nič vedel o tem.
Malo bi se pritožil pa nevem komu.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Meni je to v redu, poštar večkrat pusti kak paket, ker itak noben ne hodi mimo naše hiše
grin1.gif

Najbolje da rečeš poštarju, naj tega več ne počne.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Tako je, poštarja za ušesa.
grin1.gif

BTW, koliko časa je potoval tvoj paket? Od dneva, ko je bil poslan do dneva, ko si ga dobil v roke. Naročil sem neko zadevo, ki jo moram do petka dobit, vendar je bilo šele danes (torek) poslano, preko Royal Mail.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Zakaj in po kateri logiki bi moral paket ki ni bil poslan priporočeno podpisat?

Če šparaš pri poštnini je pač to kar je naredil povsem v skladu s pravili.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Joshua pravi:
Kupil sem neko stvar preko e-bay -ja, nakar pride danes soseda do mene (živimo v isti hiši samo da imamo vsak svoj vhod) in mi prinese ta paket. Pravi da ga je našla skupaj z ostalimi reklamnimi letaki na svoji mizici pred vhodom. Zdaj pa mene zanima kako lahko poštar (poštna služba- a ma carina svojo?) pusti paket (ki je bil plačan) ne da bi komu dal za podpisat ali pa da bi ga dal človeku v roke. Lahko bi nekdo prišel na dvorišče, videl paket, ga vzel pa nebi nobeden nič vedel o tem.
Malo bi se pritožil pa nevem komu.

1: Ce zelis, da je posiljka dostavljena direktno tebi, potem palcaj postnino, kjer se to izvede (ponavadi ima oznako CoD, confirmation of delivery, po nase povratnica, da posiljatelj ve kdo je prevzel).

2: Pritozis se kontrolorju na svoji postni izpostavi (nima ga vsaka pasja uta od poste, poglej v telefonski imenik, kje se nahaja tisti za tvoje podrocje - imajo napisane interne stevilke tudi za kontrolorja). Ce nisi palcal za to, da bi bila posiljka izrocena direktno tebi, bo pritozba morda samo bob ob steno, odvisno od tega kako profesionalni so na tvoji posti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Glede dostave iz anglije, da bo to glih do petka, če je je to preko kopnega transporta. V starih časih DPD UK, je trajala dostava točno 4. dni. Recimo v pon se je poslalo, v čet je prišlo. Torej, če je royal vsaj podoben, potem bo glih do petka
smile-1.gif

Če pa je royal mail preko letala (kar močno dvomim) pa bi itak že moralo prit.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Glede na napisano smatram, da si pošto dobil od UPS, DHL. Ja oni pač zgleda majo tak sistem, če je plačano, da naprej nakažeš in je vse rešeno ti paket nastavi pred vrata oziroma pač na "primerno" mesto. Meni se je to že parkrat zgodlo pri paketih iz Nemčije. No mene ni motlo saj bi v nasprotnem primeru mogo še dlje čakat, da bi me poštar ujel doma.

Me pa zanima kaj bi blo, če ti kdo to odnese izpred vhoda.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Jaz vedno kaj takega spremljam preko tracking sistema in potem že itak zatežim dostavljalcu kako in kaj. Dostikrat me itak niti doma ni, pa se za drugo lokacijo zmenim.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Zaenkrat je na trekingu samo tole: We have received your item, posted on 18/11/08 and it is being processed for delivery abroad.
Če res traja štiri dni, potem bo prispelo v petek.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Ah. To lahko pomeni, da je v stanju "pakiranja" in še sploh ni bilo poslano.

Lahko pat tudi, da imajo zjeban sistem in sploh ne kaže pravilno. Kot recimo pri pošti slovenija
smile-1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
DHL guy me je še vedno poklical in rekel, da prihaja, kje se lahko dobiva. Pozoren človek. Za razliko od kakšnih drugih dostavnih služb.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Mene so klicali tudi TNT in UPS.

UPS (no, njihov partner z Brnika) sicer se najveckrat zato, ker so geniji kar tako zeleli nalimat se svoje spediterske stroske gor, ceprav jim jaz tega nisem narocil ... naj crknejo.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Že večkrat sem dobil paket iz tujine kar na okenski polici, enkrat od tega je bil celo GPS za 500eur.
bonk.gif

Se mi je pa pred tremi dnevi zgodilo tole -->

V tej vrečki bi morala biti škatla z merilcem krvnega tlaka, dobil sem pa samo strgano ovojnino, vse skupaj pa je bilo zalepljeno v RoyalMail plastično vrečko z opravičilom.
Vse skupaj sem poslikal, zavrnil pošiljatelju (ker je poslal priporočeno), posredoval prodajalcu na ebayu kaj sem dobil...in včeraj baje mi je hvalabogu že poslal nov paket, ostalo naj bi on urejal z Royal Mailom.

En cigo na pošti je sunil škatlo ven pa poslal prazno naprej
jezen.gif

Aja, do mene je potovalo tole cele 4 tedne.

Velik boljše izkušnje mam z nemško pošto! Enkrat sem dobil v samo dveh dnevih prejel ventilator in hladilnike motorja v kompletu. 2 dneva!!
aplauz.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Jaz iz UK dobim v cca. 4 delovnih dneh, skoraj brez izjeme. Nisi imel sreče.

Mi je pa GLS pacient pustil notebook za 1700 EUR (pošiljka iz .de) na hofu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Joža pa ja ni pacien!

Verjetno skoraj nihče ne ve, a GSL ima v pogojih zapisano, da se lahko paket pusti pri sosedu, na vratih, etc... če nikoga ni doma! Da se paket izroči osebno, mora biti dodatno storitev za t.i. "osebni prevzem", takrat pa se lahko bunite
wink-1.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
Royal Mailom - pošiljatelj poslal enako zadevo dvakrat, trajalo vse skupaj dva meseca, pa nisem dobil. Na koncu obupal in naročil drugje.

lp

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
V mojem primeru lahko samo pohvalim Royal Mail. Poslano v torek, prispelo v petek (isti teden, da ne bo pomote).