Padec hitrosti internetne povezave

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Jaz bom kar znoru.Mam 10mb linijo.Mam Buffalo router z DD-wrt softwerom.Signala dovolj,pa vseeno mi pade po določen času(nisem glih štopu-a kar hitro) hitrost na cca 1mb.Če povežem direkt na modem in vzpostavim povezavo dela normalno.Tud na Amisu jim kaže v redu.Se pravi,da se zalomi nekje med routerjem in računalnikom.Naredu sem že stokrat reset routerja,nekih nastavitev specialnih nisem nastavlju ker nisem expert,samo tisto kar so mi povedal v trgovini kjer sem ga kupu.Router je star 14 dni,sistem je naložen na novo in pojma nimam kako zadevo rešit.Je pa zanimivo,da ko prekinem povezavo in takoj vzpostavim nazaj dela spet s polno paro tist določen čas.Če mi zna kdo pomagat mu dam takoj za pivo ali dva
wink-1.gif

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
DD-WRT naj bi bil boljši in bolj stabilen.Ta in Tomato naj bi bla top.Poleg etga je s tem softwerom bil kupljen v trgovini in jaz glih ne bom mešetaru s tem.Pa še garancija gre verjetno.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Torej imaš WLAN, po določenem časi se upočasni, če na PC-ju prekineš in spet na novo povežeš*, pa spet dela OK ?

* - kak točno to narediš ? "Repair connection" ?

Si probal PC s kablom povezat na ruter ?
Lahko tudi kaki LiveCD startaš na PC-ju in z njim browsaš, da vidiš če tam tudi pade. Če ja, je kriv ali ruter ali PC (hardver), če ne, pa je sumljiv Windows.

Nazadnje urejeno:

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Samo prekinem povezavo in nato spet vspostavi povezavo.S kablom nisem probu ker nimam tazga kabla tok dolgega.Morem ga kupt,sem pa probu samo s kqblom iz modema direkt.Tam dela ok.A mi lahko mal pojasniš ta LiveCD.Windows je pa 7ka.

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Prekinem s klikom na ikono(prekini povezavo),vspostavim pa kontra in spet neki časa vredu.Bom zdale sprobu tole zadevo s tega linka.

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Ja saj se razumeva.Nisem še mel časa sprobat zadeve.Bom takoj sporoču ko ugotivim karkoli.Stein hvala ti zaenkrat,pa se še priporočam ker vidm da velik veš.Jaz pa še velik ne vem
wink-1.gif

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Preden si naredim preveč dela;tale ubuntu-to je samostojen sistem(alternetiva windowsu).Se pravi,če mam windowse na notranjemu disku lahko naložin ubuntu na zunanji disk in potem lahko izberem kater koli sistem za uporabo?Ne bi rad kaj zasral windowsov ker sem jih glih na nov naložu.Edin tale net me še za..va.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.680
6.442
113
Ubuntu ni potrebno nikamor naložiti - lahko ga poženeš kar s CD-ROM-a.

Ali se ti hitrost upočasni, ko poženeš kakšnega od programov za izmenjavo datotek (Emule, Utorrent)?

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Včasih cel film potegne hitro kot treba,v večini primerom pa ne.Sem namesto uTorrenta naložu Azureusa pa je isti šmorn.A Ubuntu pa pol sam zapečem na cd in ga nato po Windowsi zaženem s cdja?In ko končam enostavno zaprem program?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Porte si pravilno nastavil ?

Sam imam buffala s Tomatojem in dela že lep čas bp. preko wireless...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Basko pravi:
Preden si naredim preveč dela;tale ubuntu-to je samostojen sistem(alternetiva windowsu).Se pravi,če mam windowse na notranjemu disku lahko naložin ubuntu na zunanji disk in potem lahko izberem kater koli sistem za uporabo?Ne bi rad kaj zasral windowsov ker sem jih glih na nov naložu.Edin tale net me še za..va.
Samostojen je in ti ne bo nič pokvaril Windows.

Ne komplicirat. Pri onem Wubi samo Next klikaš in je to to.

A hitrost ti šteka le z torrenti ? Najbolje takrat, ko dela v redu poženeš test, recimo http://www.speedtest.net/ pa potem, ko gre počasi, spet isti test. Pa potem vse programe zapri (v Task Manager-ju v zadnjem zavihku "Networking" preveri, da ni nič mrežnega prometa, torej vse na 0%) in še enkrat isti test. Poročaj o rezultatih.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Jaz mam enake težave, imam amis pa vsake tolko časa povezava pade na minimum potem pa æez kako minutko spet nazaj normalno. Nič ne moreš-živet moraš s tem in se ne jeziti al pa zamenjat ponudnika
crazy1.gif

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Porte nisem nič nastavlju.Na servisu so mi samo rekl da je dovolj na DD-Wrtjevi strani vnest uporabniško ime in geslo in dela.Kar se pa hitrosti tiče ne šteka samo s torrenti.Naprimer včeraj sem mel cel popoldne prižgan računalnik in nisem nč vleku dol,preveju sem hitrost na speedtestu.Delal dobr 2-3 urce in pol je naenkrat padla hitrost na 1mb.Pa sem samo mal brsku po netu.Pa prekini in vzpostavi povezavo in dela dobr nekaj časa.Zdale sem glih preveru hitrost in je v redu.Tud prometa v Task menagerju ni nič.Sem pa naprimer dopoldne vleku dol tega Wubi in je vlekel 1mb,v trenutko ko sem pa zagnal MediaPlayer Classic je download padu na 140kb\s.A je mogoče to kaj povezano z nastavitvijo porabe energije?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Torej bi lahko bilo krivo to da nisi nastavil portov in ti router zabaše. Neboš 1 in neboš zadnji.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Za download HTTP ne rabiš nobenih portov nastavljat. Razen tega vlečem zdaj ubuntu-9.04-server-amd64.iso z zaprtim portom in leti 10 Mbps.

Če si zaprl Media Player pa je spet normalno delovalo ?

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
@Basko
Priklopi direktno v električno omrežje in boš videl.

@stein
Moji torrenti letijo preko 55xxx porta, ki je daleč od 80...
smile-1.gif

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Ne ni se linija postavla nazaj.Sem mogu prekini-vzpostavi.Direktno na elektricno omre~je?