Pa kaj nam to prodajajo 12. klaso pomaranč v Slo

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Glih bom popizdil, še malo...zadnje cajte naletim na šrot od pomaranč/mandarin ki jih kupim. Pa nima veze kje jih vzamem al špar, sosed, hofer,...isto sranje...
Ene suhe brez soka, druge kisle kot kis, tretje napol gnile, četrte se lupit ne dajo,...pa kaj je zdaj to?
Pa smo res slovenčki vredni pol p...tople vode da se trgovci tako izgrajo z nami?

Zdaj sem glih take volje, da če bi bila trgovina zdaj odprta še bi se zapeljal nazaj in jih nabil poslovodkinji nekam...
jezen.gif

Mater so me svadli...jebe...ti.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Kupi pomaranče sorte Natalia, pa boš užival v pravi sočni sladki pomaranči
wink-1.gif
So pa malo dražje...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz jih večinoma kupujem v Tušu, vedno Španske navelina, poberem tiste, ki se lepo svetijo, pa še ni bilo problema (tok-tok). Razne akcijske mrežice pa pustim pri miru, že mora biti nek razlog, da so v akciji
grin1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Jaz sem najslabše pomaranče do sedaj dobil par let nazaj v Hoferju... (na žalost resniæno)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
jedt tud zanc v mercatorju dobim cist suhe in puhle mandarine... v pm naj grejo... ocitno je treba stare zaloge porabit...

no ja, sej mene pa spet ne bo v mercator naslednje pol leta...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pri agrumih smo že zdavnaj postali evropsko smetišče. K nam furajo tisto, kar Italijani nočejo več kupovati.
Za Natalia pomaranče se pa strinjam, samo jih ne dobiš za vsakim vogalom.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.050
119
63
Doma
Pred leti sem kupil pomaranče v Španiji za cesto od dedata, na pogledcso bile grde k [cenzura], ampak jih je dal za probat pa so ble top.Cena je bila par eur za cel žakelj, doma so pa skoraj takoj pošle.To kar nam prodajajo je res bolj žalost vse skup.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Kupi pomaranče sorte Natalia, pa boš užival v pravi sočni sladki pomaranči
wink-1.gif
So pa malo dražje...
žal tud Natalija ni več to kar je bila
confused-1.gif

zadnje tri leta so se konkretno poslabšale....se pa strinjam, da so še vedno TOP kar se da pri nas dobit
cheer.gif

sem jih pa videl da so v Šparu v akciji 1EUR/KG....
drugač se jih pa da dobit pri Albancih in na stojnicah....so pa okoli 2EUR/KG....

Borca

Pripravnik
21. jul 2007
374
13
18
Kopivnik
Na žalost je pri vsem sadju tak - malo poglejte jabke - pridelano v slo - ja industrija ali pa druga klasa, ki se ni bi mogla prodati v tujini. Naši sadjarji v tujino prodajajo, mi pa kupujemo ali naše industrijsko sadje za jest, ali pa ološ iz uvoza - ki se uvozi od tam kjer se itak ni moglo prodati pred tem...
Je pa v vseh trgovina isto sranje - ja vmes je kakšna sadna ali pa zelenjavna vrsta dnevna izjema. Jeba pa je, ker potrošniki kupujejo z oukami - mora se lepo svetit pa lepe žive barve, vse ostalo pa je pred nakupom manj pomembno.

22. jul 2007
13.440
1.679
113
124
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Jaz sem najslabše pomaranče do sedaj dobil par let nazaj v Hoferju... (na žalost resniæno)
Nabavi pod oznako - gurment ali nekaj podobnega, ker tisto ostalo je pa res šrot.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v sparu sem dobil črvive mandarine al klementine.
ko sem šel naslednjič so bile še vedno isto čudne tam. pač že na pogled niso bile bohvekaj.
najboljše mandarine pa sem vedno dobil v samoboru v soboto na sejmu. pri enem starem čikotu v rdečm kombiju. Ko smo pa tisto začel jest, pa ne moreš nehat:)

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Dva tedna nazaj v Hoferju dobil ene najboljših pomaranč, kar sem jih jedel, prejšni teden jih več ni blo.
Jaz jih mal potežkam, ampak sem se tud že zaj...

Drugače pa Spar v Avstriji občutno višja kakovost sadja kot kjerkoli pri nas.

19. jul 2007
2.843
1.566
113
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Drugače pa Spar v Avstriji občutno višja kakovost sadja kot kjerkoli pri nas.

Sadje in zelenjava je pravi obup pri nas dobiti kaj uporabnega v široki potrošnji. Res dobi človek občutek, da dejansko prodajajo samo odpadke.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Ampak jabolka še ravnotako lahko dobiš zelo dobre kvalitete, če poznaš koga s kakšnim manjšim sadovnjakom, ki ga ima predvsem zase. Pomaranče pa ne rastejo pri nas, so pa vsako leto v naših trgovinah za jest decembra in januarja, zdaj februarja pa vse presušeno.... jaz bi umrl na njih, pa lahko spet čakam do decembra
cry12bpy.gif

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
pomaranče maš zdej neke iz španije v šparu, začuda še niso zgonene do fundamenta ampak majo tak okus kot bi jih včer z drevesa odpikal. sem bil presenečen po dolgem času
redface-1.gif