P206 - utripa kontrolna lučka

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Pozdravljeni,

danes zjutraj mi je na poti v službo začela utripati kontrolna lučka za samodiagnozo motorja.
Avto je v trenutku izgubil moč in sem le še s težavo prispel do cilja oddaljenega cca 500m.
V prostem teku ga nekaj "cuka".
Je pa bencinc.

Mi lahko kdo pove, kaj bi lahko bilo narobe? Lahko sam kaj pogledam/popravim, ali morem na servis?

lp

Nazadnje urejeno:

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Sem sedaj po nekje 2. urah šel štartat avto in je zgoraj omenjena lučka še nekje trikrat utripnila, potem pa vgasnila in se ni več prižgala.
Je možno, da je sedaj vredu?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni se je podobno zgodilo kak mesec dni nazaj, med parkiranjem je avto ugasnil, ko sem ga vžgal (po trikratnem poskusu) je ostala lučka prižgana (ni utripala) in gorela še teden dni, ampak je avto deloval popolnoma normalno. Ko sem šel na bencinsko in napolnil tank, pa je vgasnla. Očitno mu ni bilo všeč Petrolovo ''Ultimaximalnofantastično'' gorivo
tongue-1.gif
(tankat sem šel na OMV).

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Jaz sem tudi sedaj nazadnje tankal drugje (Tuš), kot običajno (Petrol). Avto mi je tudi predhodno enkrat crknil v križišču, nekje 2 min. za tem pa lučka in piskanje. Žal pa se je avto vedel vse drugo kot normalno, saj sem lahko vozil le nekje 30km/h.
Sedaj pa spet deluje...
Je možno da mu drugi bencin ni pasal? Smet?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem večkrat menjal med OMV in MOL (pač kateri je bil bližje) in je bilo vse v redu, ko je prišel ven Ultimax sem ga zdaj nekaj časa tankal, ampak se mi je najprej pred tremi meseci zgodilo, da so mi obrati kar padali na nulo in spet navzgor ko sem stal. Zdaj pa se je še to zgodilo in sem šel raje nazaj na OMV in MOL.

Zdaj če je to krivo ali ne - ne vem, bom videl če se bo spet kaj takega dogajalo pri OMV in MOL.

Sicer pa ima kolikor vem Tuš isto gorivo kot Petrol oz. kupuje od njih, ampak ti si imel večje težave kot jaz.

blazzzzz

Pripravnik
18. avg 2007
107
0
16
što
meni je 5kkm gorela lučka (vw), vedno sem tankal na petrolu,sedaj sem pa natankal na 24/7 pa lučke ni več