Overlocking failed

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Yo, danes berem nekaj na računalniku in ta zamrzne. Ga resetiram in vse, kar se je pokazalo, je bil napis Asus. Ker sem mislil, da se mi pregreva (čeprav je temperatura na ekrančku na medium), sem ga odprl in dal poleg še en ventilator, da se je fino shladil. Potem sem ga zagnal in mi je napisal:
Overclocking failed. Press F1 to go to set up. F2 to reset settings and continue.
Pritisnil sem f2 in za nekaj sekund se mi je že pokazal Windows logo, ki pa je kmalu izginil. Ko zdaj prižgem računalnik, se ta ne zažene, nobena komponenta se ne odziva (ekran, tipkovnica, diski...) in čeprav sem ga že 100x resetiral, se ni več pokazal tisti napis.
Plata je mislim da Asus P4P800 SE

Dečki http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/461133.html tu pravijo, da je treba vzeti ven baterijo od plate in jo spet vstaviti, pri meni to ni naredilo trika. Kaj bi to lahko bilo in kako bi lahko to zrihtal?? Če bom nesel serviserju, vem da bo samo mutno gledal in mi šel menjat xy nepotrebnih stvari.
smirk-1.gif

hvala

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Abitke si včasih resetiral tako, da si trikrat zaporedoma potegnil ven power kabel, med tem, ko je kišta delovala. Poskusi, morda pa dela...

Nazadnje urejeno:

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Tole s kablom prvič slišim, dvomim da tole dela... Se je pa pri marsikateri firmi dalo bios resetirat takole. Držiš tipko DELETE in prižgeš računalnik (gumb za vklop) DELETE še vedno ves čas držiš, dokler ne vidiš pač napisa. Lahko da resetira tudi z INSERT, CTRL gumbom... malo probaj. Drugače pa v navodilih najdi kje ima tvoja plata jumper za reset, ga prestavi in prižgi mašino, pa bo resetiral bios 100%. Aja, glede baterije. Resetirat bi ti moral bios, če si imel baterijo zunaj malo dlje, pet ali pa deset minut, ne sekundo dve...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Zdej sem imel baterijco zuni pol ure i neč pomagalo.
bonk.gif

Neki sem bral okoli tega in kot možen problem navajajo tudi power supply. Tale moj compič ima en moder ekranček, ki ponoči fino sveti, ugasnit se ga ne da, tako da sem rabil vsako noč vlečt ven kabl iz računalnika, lahko da je to kaj zjebalo.
bonk.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Tole s kablom je napotek iz Abitove knjižice od plate. Se mi je plata parkrat obesila med eksperimetiranjem in sem jo vsakič resetiral na tak način.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Jaz sem zadnjič delal isto stvar. Prevelike želje.press
smile-1.gif

V glavnem ugasni vse skup, baterijo daj ven, potem je pa poleg baterije nek jumper ki ga odstraniš za 5-10s nato ga spet natakneš nazaj. Kateri jumper je to ne vem. Poglej v navodila od matične. Jaz imam isto asusko in je bila procedura taka.

Ampak to ti resetira celoten bios, kar ni kake hude panike. Tiste nastavitve že hitro nazaj porihtaš..

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Tole bi moral delat:
424666-Image1.jpg

Priponke

• 424666-Image1.jpg
    424666-Image1.jpg
    189,5 KB · Ogledi: 179

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Sem naredil tako, kot je pisalo, a je bil učinek isti. Poskusil sem odstraniti še en ram in je bilo tudi isto. Nato sem računalnik nesel serviserju, ki je pa rekel, da sem narobe obrnil ram in skuril plato (yeah, right, ko sem vstavil ram, je bilo vse isto, sploh pa, kako ga lahko narobe obrnem, če paše le na eno stran
confused-1.gif

V glavnem cela štala, pa računalnik ni bil nekaj star, sploh pa zelo malo rabljen!!

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
hysterical-1.gif

Tole se pa sliši kot 'A je to'! No ja, vsaka stvar je za kaj dobra. Boš pa mel novo mašinco, če ne drugega
smile-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Hehe, veš da diskov ne zmečem proč za nič na svetu. Še zabičal bom onemu, ko jih bo vstavljal v računalnik, da boh ne dej, da jih formatira.
wink-1.gif
Tudi ram bi znal obdržati, ostalo je pa pač odslužilo.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ja ne, lej, zdaj prvič po dolgem času vidim, kako stresno je biti brez PC-ja. Ko se zbudim zjutraj, moram recimo brat knjigo, ker ne vem, kaj bi. Res, ko se mi je zjebal comp, sem bil prav živčen, zjutraj me je pa čisto potrlo, ko na alterju ni bilo nobenega odgovora.
smirk-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.413
2.425
113
Nauk za v prihodnost da kupuj vedno nove PCje s 3 letno garancijo, po 3 letih pa tak moreš menjat
smile-1.gif

Lp