Outlook - kreiranje dodatnega računa

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Na servisnih straneh siola sem si odprla dodatni račun na svoje ime (osnovnega ima oči). Kako zdaj nastavim to v Outlooku in kako zadeva deluje - da vsak prejema svojo pošto...kam sploh pride pošte (ali imava skupen predal...)...v glavnem step-by-step navodila kako vse pravilno nastaviti v Outlooku (važno je, da pošta res pride v pravi predal in se pošilja s pravega predala).

Poleg tega me zanima, kako (če se da) nastavit v Gmailu, da tja pride kopija mailov, ki jih dobim v Outlook predal. Oziroma, ali je možno, da z Gmaila pošiljam s končnico blabla@siol.net.

Imam verzijo MS Outlook Express 6.

Danke.

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
prvo vprašanje je, ali ob tvoj račun uporabljen v istem profilu kot že obstoječi (očetov). se pravi ali imata dva računalnika ali dva profila na enem?

v kolikor imata dva računalnika ali profila ni problema, vneseš podatke svojega maila in je.
v kolikor pa imata 1 račun, pa je potrebno vnesti podatke tvojega maila, ter ustvariti pravilo, kam ( v katero mapo) prihajajo maili zate. zdej v expressu se mi zdi da se tudi to da a ga ne uporabljam tako da žal ne vem.

za kopijo siolovih mailov v gmail imaš več možnosti. za prvo moraš iti na siolovo stran, spletna pošta, nastavitve in potem posredovanje (izbereš pač kar ti ustreza). druga opcija je da greš v gmail, nastavitve, računi in vneseš svoje podatke v "nalaganje pošte iz drugih računov preko pop3.