Otroški sedež za kolo

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
Mi smo imeli Hamax Siesta. Meni se je zdel ok, ker je bil zadosti globok in podstavki za noge so bili dobro nastavljivi. Od naklona za spanje smo si tudi precej obetali ampak adrenalinc zadaj ni nikoli zakinkal, čeprav smo se vozili tudi daljše ture. Je pa fajn za počivat.
Jaz bi pri izbiranju gledal, da je naslon zadosti visok in da je bočna zaščita ustrezna (globina). Potem pa tudi kako je speljano za noge (da ni kake variante, da kje vmes porine nogo v šipice).

EDIT: pa kupi dva nosilca. Je praktično
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Midva sva kupila točno takega

233152_0.jpg

Mimovrste

Kupila sva ga v intersportu in je bil takrat 60€. Sva pa gledala, da ima 4 trakove (še ob strani malo nad boki), in ne samo dveh kot ta na spodnji sliki:

233143_0.jpg

Priporočam
wink-1.gif

gig

Pripravnik
7. apr 2009
683
11
18
Imel sem Hamax Sleepy. Pri mojem MTB je bil malo problem da sem če sem imel čevlje vpete v SPD, s svojimi petami malo drsal po sinovih čevljih zadaj. Ko sem dal nosilce za noge na najvišjo stopnjo je bilo OK.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.079
113
Na bolhi kupi kateregakoli Hamaxa (recimo "kiss"). Max 30€. Za v vrtec ali do trgovine bo več kot preveč.
Na celodnevne izlete pa itak otroka ne boš v sedežu vozil, da bi moral imeti nevem kakšno obazinjenje pa nagibe za spanje.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Ima kdo kaj izkušenj s tem sedežem:
http://www.eurobike.si/sl/jahac-za-otroka-co-rider-mark-iii.html

Rabim tak sedež, ki bi se ga dalo zmontirati kljub temu, da so zajle nad štango.

Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Se da to montirat tudi na mountiča?
smile-1.gif

Ja.
http://3.bp.blogspot.com/-LuYv...1209_165117.jpg

Jaz sem nabavil 2x tole (za oba bicikla):
http://washford.scene7.com/is/image/Washford/921205

Bi se dalo tudi tega montirati kljub zajlam nad štango?

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
V baby centru prodajajo bellellija (mislim da se mu reče rabbit multifix), ki se ga da zmontirat kljub temu da so zajle na zgornji strani štange. Vsaj meni je uspelo. Nosilec montiraš na spodnjo štango na zgornjo pa pride samo nekakšna opora oziroma distančnik, ampak je vmes tolk placa da gredo zajle nemoteno mimo. Imam enega takega še doma. Če si kje z Gorenjskega konca ti ga lahko posodim pa sprobaš.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Mi smo imeli Hamax Siesta. Meni se je zdel ok, ker je bil zadosti globok in podstavki za noge so bili dobro nastavljivi. Od naklona za spanje smo si tudi precej obetali ampak adrenalinc zadaj ni nikoli zakinkal, čeprav smo se vozili tudi daljše ture. Je pa fajn za počivat.
Jaz bi pri izbiranju gledal, da je naslon zadosti visok in da je bočna zaščita ustrezna (globina). Potem pa tudi kako je speljano za noge (da ni kake variante, da kje vmes porine nogo v šipice).

EDIT: pa kupi dva nosilca. Je praktično
smile-1.gif

x2
wink-1.gif

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Jaz sem prejšnji teden kupil tega, ki ga omenja Qmi, pa moram rečt, da je super, kar se udobja in funkcionalnosti tiče. Nagib hrbtišča, 5-točkovni pas, globok sedež.

Je pa cena cca 65 v intersportu.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
Če se prav spomnim, se ni odlomilo nič. Če je princip zapenjanja (ostal) enak, zahteva malce več "tehnike" in malce manj "brute force-a"
smile-1.gif