Osvežilec zraka ("anti tobak")

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Buhdej.

Mnja, no, ker živim v majhnem stanovanjcu brez balkona zna bit stvar včasih malo nadležna. Sicer ne rauham ko kak turčin ampak sem pa tja mi pa vseeno paše kakšnega prkurt, če pride kaka družba se pa hitro nabere... Ker se ne mislim odpovedat temu, a imam vseeno rad red u svoji "bajti", iščem alternativo.

Torej, zanima me, kateri osvežilci zraka se najbolje obnesejo pri odstranjevanju vonja po cigaretnem dimu. Sem zadnjič malo gledal v štacuni pa se nisem mogel odločit, kaj vzet, da bi se obneslo. Imaš na izbiro svega i svašta (dišeče sveče, palčke, "vtikači", spreji itd.), kar samo poveča zmedo... Vsak proizvajalec obljublja, praksa pa je seveda nekaj drugega.

Hvala za vaše cenjene predloge in nasvete ter lep pozdravčič.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Po mojem z osvežilcem zraka ne boš kaj dosti rešil... smrad ne prihaja samo iz aktivnega cigaretnega dima, ampak iz vsega katrana in ostalih smrdečih snovi, ki so se zažrle v pohištvo, tekstil in stene. Dejstvo je, da se cigaretnega dima/vonja ne da (uspešno) prikrivati.

Kaj pa kak filter za zrak, ki dejansko odstranjuje to nesnago iz zraka? (verjamem, da ne boš zdej montiral industrijskega prezračevanja v stanovanje
smile-1.gif
).

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Sej drugač v stanovanju ne smrdi po čikih (redno luftam in ne kadim dosti). Nekako preventivno sem mislil oz. da kadar se kadi v stanovanju, da se malo ublaži vonj po čikih... Oz. da mal zakamufliram (če sem ravno kakega pržgal) predn dobim kak tečen ženski obisk, ki mi potem še pol ure ploza o škodljivosti kajenja
smile-1.gif
.

Nazadnje urejeno:

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Če je res samo za kamuflažo, potem bodo dovolj že kakšne dišeče svečke, dišeče palčke, ki odlično prekrijejo vonj (lastne izkušnje).

Ne vem sicer koliko je res, ampak sveča naj bi "požirala" cigaretni dim.

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Sveča požira cigaretni dim -to sem tudi jaz slišala, ampak ne bi rekla da je ravno res.

Sama uporabljam Oust z vonjem po jutranji rosi. Prijetno nevsiljiv vonj, v trenutku NI VEČ vonja po čikih {kadar gostje v moji sobi kadijo}. Priporočam.

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
V najinem malem stanovanju se tudi kadi in ko vstopiš, se včasih voha, da se je kadilo notri. Sicer redno prezračujem, pa tudi ko se notri kadi, če se le da je okno odprto, da se še sproti zrači. Drugače pa za zakritje smradu uporabljam dišeče palčke, svečke in tudi tale AirWick, ki se vklopi v vtičnico. Mora pa biti lep, osvežilen vonj, ki ti paše, drugače je še slabše. Se mi zdi, da dišeča palčka najhitreje in najmočneje zakrije cigaretni vonj.

Je pa res, da se sčasoma pohištvo, oblačila, posteljnina itd. naleze vonja, ki ga zelo težko odstraniš. Ampak zaenkrat še ni prišlo do tega. Prezračevanje še kar uspeva.

Notri se kadi samo, če je zunaj premrzlo. Drugače kadimo na balkonu.

Nazadnje urejeno:

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Razni ousti, airwicki ipd so blazno škodljivi za zdravje (npr. povzročajo levkemijo), poleg tega so tiste umetne vonjave odurne in ful močne.
smile-1.gif
Če že, potem naravno zračenje ali pa kakšna dišeča svečka.

Svetujem prenehanje kajenja.
wink-1.gif

LP, Bivša kadilka
smile-1.gif

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:Svetujem prenehanje kajenja.
wink-1.gif
Se strinjam, ampak zaenkrat nism še tko daleč, niti se ne obremenjujem. Smrdim pa tudi ne zarad tega, ker nimam 24/7 čika u gofli, ponavad mam škatlo za 2-3 dni, pržgem ga iz gušta bolj kot iz neke abstinenčne krize.

Zdej sem kupil v mečkatorju ene par dišečih sveč pa stvar kar dobro funkcionira.

Za tele dišave sem pa tudi jaz slišal da niso ravno zdravju prijazne - no meni jih itak tričetrt smrdi za popi*dit, tko da jih ne uporablam. Edin u avtu, k se mi ne da skos smrekc kupvat pa še to je skos na minimum.

Komisar

Pripravnik
1. okt 2007
102
0
16
Centralni komite
Človek božji, ti je že bručan na lep način skušal povedat: NEHAJ KADIT! Samo denar stran mečeš, stanovanje bo pa čez par let čisto rjavo-rumene barve.

Pa upam, da nisi en od tistih nemarnikov, ki čike kar skozi okno od avta mečejo. Takim jaz redno trobim in žugam. :D

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Citat:
Uporabnik Komisar pravi:
Človek božji, ti je že bručan na lep način skušal povedat: NEHAJ KADIT! Samo denar stran mečeš, stanovanje bo pa čez par let čisto rjavo-rumene barve.

Pa upam, da nisi en od tistih nemarnikov, ki čike kar skozi okno od avta mečejo. Takim jaz redno trobim in žugam. :D
V fiæaku se ne kadi
ne-ne-1.gif
.

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
O ti šment, js sm pa zanč eno orto bajso zdenfu kar pred tevejem v dnevni. Kaj pa zdj?