Ostati doma ali iti na svoje

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Živjo
Pa prosim do konca preberte.
Kot prvo tole je resna debata in ni resno nobenga heca. Anket nič več. Kot prvo žvim na veliki kmetiji s starši in 4 brati ter eno sestro, drugi brat poročen(drugo leto preseli v hišo) in pričakuje že drugega otroka, hiša je velika, bivalnih prostorov je zadosti. Živim v sobi, ki ima samo 4 kvadratne metre, notri imam samo pojstlo in pisalno, obleke imam v drugi zasedeni sobi, računalnik imam na hodniku v drugem štuku, u glavnem vsako stvar imam po bajt. Imamo dva tv-ja enga v dnevni drugega in brat v sobi, računlnik tud. Sob je zaenkrat 5 + ena se naj bi še zrihtala. Mamo kr veliko hišo 11*9 m dva štuka bivalna, kevdr pa podstrešje se ne štejeta.
Zdej pa doma je treba sprot pomagat, če ne pomagaš je vse narobe, včasih se tud kregamo,......bla bla sej veste kak je če že dolgo časa živiš z brati in starši skupaj, na svoje pa tudi ni tako simpl.
No soba, ki me čaka je velika 5*5 m tk, da zrihtat al pa celo it od bajte to mi je nazadnje reku zdravnik, da naj bom na svojem.Fotr ga itak biksa s pijačo, brati me tud skoz je*ejo, češ, da sem vsega zmeraj jaz kriv in, da sem jaz na najboljšem položaju kak naj bom na najboljšem položaju, če pa še sobe nimam ustrezne, osebno me nič ne mot, ker je pozim zakon in tud polet.
U glavnem me ne zanima kaj ste vi doživel ampak kaj poročete na to it na svoje pri maldih letih ali še mal počakat in it na svoje takrat, ko bom imel našparanih več evrov in tud bolj resen in tud z dobro službo kot pa sedaj k nimam prov velik financ in tud še ne redne zaposlitve upam, da bom kaml mel redno.

lp

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Če nimaš redne službe oz. dohodka ti drugega kot to, da ostaneš doma ne preostane.

točno tako
malo še potrpi najdi si redno službo potem pa začni razmišljat o selitvi na svoje
vmes pa lahko še kako punco najdeš pa gresta skup
(sam ne ji že takoj na začetku z anketami težit ker bo hitr šla
hysterical-1.gif
)

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik maggio pravi:
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Če nimaš redne službe oz. dohodka ti drugega kot to, da ostaneš doma ne preostane.

točno tako
malo še potrpi najdi si redno službo potem pa začni razmišljat o selitvi na svoje
vmes pa lahko še kako punco najdeš pa gresta skup
(sam ne ji že takoj na začetku z anketami težit ker bo hitr šla
hysterical-1.gif
)

mam punco sam ni še resne zveze, tako občasbna srečanja in velik sms-jev.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
@zajfa:

Zdaj če je to vse resnično, kar si napisal, potem ne vem kaj še čakaš ?
Glej, da te nonstop nekdo v glavo j**e in da si za vse kriv kar se zgodi, in da ne reagiraš po vsem tem, potem imaš jeklene živce !
dejstvo je, da sploh ne vemo, koliko si star, ali imaš službo ... če bi vedeli kakšen je tvoj status bi ti lažje odgovorili. Tudi če nimaš resne punce, kje piše, da ne moreš sam v kakšno garsonjero, ki bo ziher večja od te svoje sobice, pa še nihče ti ne bo po glavi skakal ...

Ne vem no, če bi jaz bil v takšni situaciji bi ziher pobral šila in kopita pa bi ga mahnil od doma, seveda bi si prej uredil kakšno sobo kje.
Če si pa od teh bratov in sestre najmlajši si pa lahko mislim, kako je.
No, jaz teh težav nisem imel nikoli, ampak znam prisluhnit drugim.

Vsekakor pa te naše pisanje naj ne zavede ... absolutno moraš za takšno potezo biti dovolj močen, predvsem pa vse trezno razmislit, ne pa kar z glavo skozi zid.

V upanju, da ti bo v novem 2008 letu bolje, te lepo pozdravljam.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Glede na to, da je tole internet, lahko vsak piše kar mu paše. Rad bi slišal še drugo plat. Sam sem starejši, a sem šel od doma, drugje sem "ti" pa že odgovoril, da mi kmetija niti približno ni tuja. brez vsega itak ne moreš na svoje, drugače pa če imaš možnost pojdi. A ne pričakuj čudeža - še bolj ti bodo fovšljivi. Sem izkusil na lastni koži. Največ da (ali pomaga) tisti, ki nima nič. Vsi ostali vedno manj in če greš na svoje, pozabi na žlahto in kolege (z redkimi svetlimi izjemami). Ostaneš sam, tako ali drugače. Če ti uspe, pridejo vsi "nazaj", drugače te ne pozna več nihče.

Kakorkoli se odločiš, upam da bo prav in srečno ve letu 2008 ter prihodnjih letih.

P.S. - prvo si pa bejbo zagarantiraj. Mogoče se zdi težje, a pri meni zaradi žene in 2 otrok še bolj "laufa", ker vem zakaj se trudim. Zame osebno je 2x3 m dovolj.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ostani doma.

Sem 100%, da se samo počutiš tako nezaželenega oz. iz tvojih oči tako gledaš na brate in starše. Kako pričakuješ, da ti bodo nudili prostor, hrano in drugo ugodnje za prav nič "plačila" oz. protiuslug? Nažalost je tvoja situacija taka, da boš moral malce potrpet in stisnit zobe, marsikdo se ima dosti slabše kot ti, odnos do tebe bi bil pa avtomatsko drugačen, če ne bi bil trmast in se upiral, ko te prosijo za pomoč oz. silijo.

Nikakor nimaš pogojev za odselitev.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Glede na to, da je tole internet, lahko vsak piše kar mu paše. Rad bi slišal še drugo plat. Sam sem starejši, a sem šel od doma, drugje sem "ti" pa že odgovoril, da mi kmetija niti približno ni tuja. brez vsega itak ne moreš na svoje, drugače pa če imaš možnost pojdi. A ne pričakuj čudeža - še bolj ti bodo fovšljivi. Sem izkusil na lastni koži. Največ da (ali pomaga) tisti, ki nima nič. Vsi ostali vedno manj in če greš na svoje, pozabi na žlahto in kolege (z redkimi svetlimi izjemami). Ostaneš sam, tako ali drugače. Če ti uspe, pridejo vsi "nazaj", drugače te ne pozna več nihče.

Kakorkoli se odločiš, upam da bo prav in srečno ve letu 2008 ter prihodnjih letih.

P.S. - prvo si pa bejbo zagarantiraj. Mogoče se zdi težje, a pri meni zaradi žene in 2 otrok še bolj "laufa", ker vem zakaj se trudim. Zame osebno je 2x3 m dovolj.

Sej sem na začetku napisal, da je to resna tema.
lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.746
6.743
113
pri taščici
Sem bil v precej podobni situaciji, zato ti lahko samo rečem naslednje.
Pa se ti že kaj sanja kdo bo prevzel kmetijo? Predvidevam da ti ne, če imaš tak občutek o odnosu v familiji.
Dokler si ne boš mogel privoščiti sobe/garsonjere pač "trpi". Takoj ko boš videl da bo to šlo, si privošči eno sobo (magari s souporabo kopalnice, kuhinje). Tako boš pridobil na "samozavesti" in potem bo lažje.
Sam sem imel pri 17 svojo sobo, katero sem pri 23 "izgubil" zato sem delal vse na tem , da grem čimprej na svoje. Lani (ups predlani
wink-1.gif
)mi je uspelo iti v garsonejero in mi mogoče malo žal, da nisem šel že prej v najemniško pa reskiral tistih nekaj evrov, ali pa se že pri 22 "zakreditiral" in takrat kupil po 1/2 ceni garsonjero.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Kot je že nekdo omenil, ne vemo koliko si star zato je tudi težko napisat kakšen pameten nasvet. Ampak predvidevam, da si še v srednji šoli. Včasih pomaga to, da greš v kakšen oddaljen kraj študirat. Potem si prisiljen it v študentski dom ali najeto sobico. To pa se že nekako lahko primerja s samostojnim življenjem. Razmisli še ve tej smeri.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Se strinjam. Zajfa naj počaka do faxa in gre potem študirat tako daleč stran, da bo moral biti v študentskem domu.
To mu bo dalo malo občutka kako izgleda živeti na svojem, pa še mir bo imel pred domačimi.

Ker treba se je zavedati da tudi pri življenju na svojem ni vse rožnato.
Rabiš denar za hrano, najemnino/obroke kredita, oblačila, prevoz, sprotni stroški...
Moral si boš sam kuhati, prati oblačila, likati, čistiti stanovanje, poleg tega da si 8+ ur v službi...
V glavnem je precej minusov, ampak če si finančno pokrit (beri imaš službo) potem se po moje vseeno splača, saj si potem res popolnoma samostojen, povsem neodvisen od familije, pa tudi s kako bejbo se lahko "zabavaš" brez kakšnihkoli motečih faktorjev.
grin1.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Tudi sam razmišljam, da bi šel na svoje, samo koker bolj razmišljam me mine al pa si rečem, da bom še leto počakal
smile-1.gif

Tudi učil bi se lažje za faxs, samo kaj ko treba dat zudi za fax denar
confused-1.gif

Drugače pa dobra tema. Napište še mal svojih iskušenj.

lp

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Brez € boš bolj težko šel za sebe se ti ne zdi.
ne-ne-1.gif

točno, če nas tukaj vse nonstop j... v glavo z nekimi anketami, še doma to naredi. po par anketa ti bo takoj jasno ali si še zaželjen doma....

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Mogoče še ena ideja... Naredi izpit za šleparja in pejd vozit po svetu. Te ne bo nič kaj dosti doma, bivalni prostor boš mel bolj al manj isto velik, dnar ne bo problem (se bo tudi hitro nabralo, da boš lahko spokal kufre). Kapavem, no ne sliš se tko švoh
smile-1.gif
.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik Fiatista pravi:
Mogoče še ena ideja... Naredi izpit za šleparja in pejd vozit po svetu. Te ne bo nič kaj dosti doma, bivalni prostor boš mel bolj al manj isto velik, dnar ne bo problem (se bo tudi hitro nabralo, da boš lahko spokal kufre). Kapavem, no ne sliš se tko švoh
smile-1.gif
.

.......ja in vprašanje ej, če boš sploh prišel živ nazaj, plače so dobre 1500 evrov odvisn kje delaš nekje tud 2000 evrov ampak za ta denar joj te ni nič doma.

Jajaj brez evrčkov ni nič.

Nazadnje urejeno:

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Brez € boš bolj težko šel za sebe se ti ne zdi.
ne-ne-1.gif

točno, če nas tukaj vse nonstop j... v glavo z nekimi anketami, še doma to naredi. po par anketa ti bo takoj jasno ali si še zaželjen doma....

Lej sej ti ni treba odgovorjat na ankete. Jih pač preskočiš. Simpl