Osram Cool Blue W5W

rollingstones

800. registrirani uporabnik
3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Pozdravljeni forumaši,

potreboval bi pomoč oz. kakšen dober namig ali predlog...
Namreč iščem dotične pozicijske žarnice in na našem trgu je ponudba (vsaj preko spleta) zelo slaba...

Svetloba, ki jo oddajajo žarnice tipa W5W, je bela in ne modra, kot to izgleda na fotografiji!
Testiral sem že LED pozicijske in svetijo preveč modrikasto, tam nekje nad 5500 Kelvini.

Sodeč po odzivih po raznih spletnih forumih te žarnice svetijo krepko močneje od "navadnih" pozicijskih,
svetloba pa je bela, kar bi mi seveda bolje ustrezalo...
zmaga.gif

2825HCBI-02BPACK1.jpg

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Sem hotel napisat isto, pa se nisem spomnil imena. Po drugi strani sem našel svetila.com, ki ima tovrstno robo, ampak pomojem to ni ista firma (glede na to, da je tip iz Domžal?). Vsaj ime je podobno.

rollingstones

800. registrirani uporabnik
3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Sem že kontaktiral to podjetje, ki naj bi bil uvoznik.
Pravijo, da je artikel dobavljiv samo po naročilu, čakalna doba pa je okrog 3 tedne. Za povrh bi radi imeli 15 €.
ne-ne-1.gif

Na eBay sem že prej gledal, vendar bi rad zadevo kupil v Sloveniji, če bo to sploh možno...

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Zakaj ti pa bi bolje ustrezalo? Da bi izpadel frajer z belo svetlobo?
Svetijo krepkeje, pregrevajo se ti krepkeje, in plastično grlo ti bo otrdelo, ko boš pa menjal žarnico, ti bo samo razpadlo. Povem iz prakse. Da pa se dobiti tudi ledice z belo svetlobo, na štajerskem koncu imaš spletno trgovino, pa se ne spomnim imena... tam najdeš vse sorte ledic.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.370
5.646
113
Ja obstajajo ledice z belo svetlobo......ampak je isti shit......čipovje je na spodnjem delu....se isto KAO segreva.....pa še A testirane niso...

Da ne rečem da jih morš vse mal "dodelat" če ne se cin po par 1000km usled toplote pa vibracij s ceste mal posede....in ti glava z ledicami odpade dol iz podnožja....vsaj pr men je blo tko

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Cin se topi zaradi toplote halogenk... toplota se preslabo odvaja in posledično vpliva na pocinjene dele. Sama ledica pa ne oddaja veliko toplote.
Tudi te parkirne cool blue so v bistvu halogenke in se precej segrejejo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.808
113
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Cin se topi zaradi toplote halogenk... toplota se preslabo odvaja in posledično vpliva na pocinjene dele. Sama ledica pa ne oddaja veliko toplote.
Tudi te parkirne cool blue so v bistvu halogenke in se precej segrejejo.
To ne bo držalo, če so tiste ledice katere imajo gor čipe (ne spomnim se kako se jim reče). A ni bil enkrat en link na forumu na to temo?

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik sad pravi:
To ne bo držalo, če so tiste ledice katere imajo gor čipe (ne spomnim se kako se jim reče). A ni bil enkrat en link na forumu na to temo?

Na Ebayu išči " T10 5050 "
wink-1.gif

Čipi LEDic so 5050 - ta veliki. In dovolj so tiste z enim čipom.
Meni svetijo BP že eno leto (25kkm) in to tiste najcenejše (cca. 1 $)
wink-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.370
5.646
113
zmaga.gif

Sedaj bom vse spoje prelimal z sekundnim.......in stestiral čez noč na aparaturi na 12V da se kaj ne vžge...

$%28KGrHqFHJBEE8+i%28NON+BPT%2848%28U%29!~~60_58.JPG

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Nekaj podobnega imam tudi sam, oz še močnejše, mislim da ima 8 ali pa še celo 10 SMDjic...jajca. Ena crknila takoj, druga mi sveti še kar ( cca 15k kilometrov ). Sem jih kupil za foro preko ebay.uk, naj bi bile močne ko 100
evil.gif
, yeah right. Lepo se vidi v temi, poudarek na vidi, čim je jutranja zarja ali večerna sončni zahod se ne vidi nič....
tko da ideja o teh lampah za uporabo kot "daily lights" odpade
hysterical-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
zakaj nimajo takšne spredaj kako lečo, ki bi svetlobo razpršile po celi paraboli? Al obstajajo tudi takšne?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik scorpion pravi:
Zakaj ti pa bi bolje ustrezalo? Da bi izpadel frajer z belo svetlobo?
Svetijo krepkeje, pregrevajo se ti krepkeje, in plastično grlo ti bo otrdelo, ko boš pa menjal žarnico, ti bo samo razpadlo. Povem iz prakse. Da pa se dobiti tudi ledice z belo svetlobo, na štajerskem koncu imaš spletno trgovino, pa se ne spomnim imena... tam najdeš vse sorte ledic.

Kakšne pa stresaš? To so povsem običajne žarnice, samo malce bolj belo svetijo, so tudi povsem legalne.

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
malo obujam temo iz naftalina.

V zadnjih parih letih so LED žarnice še toliko bolj "popularne".

Torej iščem W5W žarnico (lahko tudi LED), ki bi imela čim boljšo svetilnost. Sedaj imam neke zelo švoh pozicijske in bi rad zamenjal na nekaj bolj svetlečega...

Kamele0N

23. jul 2008
42.370
5.646
113
Une na tablci ko ti zadaj celo cesto razsvetljijo
smile-1.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.055
204
63
Samo je pa prekleto drago v Eurotonu. Jaz sem dobil par za 20€. Najprej sem jih mel namen imeti kot pozicijske, svetijo čisto belo, vendar kratke nightbreaker potem izgledajo kar rumeno Torej če nimaš xenonk ali tudi ledicv kot kratke, bo izgledalo grdo. Zdaj imam te ledice v kabini.