Osnove pogovarjanja po telefonu

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ne vem a sem jaz zahteven, ali je res preveč težko, da se, ko kličeš nekoga po telefonu, predstaviš lepo počasi in razločno z imenom in priimkom?

Te kličejo v ambulanto: "Zdravo, Matej tukaj", al pa "Zdravo, Novak tukaj", ali pa še boljše, "Zdravo, sem manjkal, pa bi rabil en datum", potem pa mu ga daš in morš še močno pohitet, da ga spomniš, da ti pove ime in priimek.

stupid-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.208
3.571
113
Marlbor
Ali pa da si zavarovalni zastopnik, pa ti zvoni telefon in te vpraša "čuj, kaj mam jaz šajbe zavarovane?" in potem moraš človeka prosit, če ti pove ime pa priimek. :)

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Ne vem a sem jaz zahteven, ali je res preveč težko, da se, ko kličeš nekoga po telefonu, predstaviš lepo počasi in razločno z imenom in priimkom?

Te kličejo v ambulanto: "Zdravo, Matej tukaj", al pa "Zdravo, Novak tukaj", ali pa še boljše, "Zdravo, sem manjkal, pa bi rabil en datum", potem pa mu ga daš in morš še močno pohitet, da ga spomniš, da ti pove ime in priimek.

stupid-1.gif

Jih pač najprej pobaraj po imenu, preden jim daš termin.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
folk je navajen da kliče na mobitele poznane 98%. in tako se pozabijo predstavit.

Jest se tud predstavim z imenom, priimek bo pa kasneje izvedel če ga bo rabil... itak mu moreš še enkrat povedat vse, ko poveš za kaj se gre.

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Mene najbolj moti, ko te nekdo kliče in začne pogovor z: "Kdo pa je?", "Koga sem pa dobil?", "Kam sem pa klical?". Se mi je že zgodilo, da me je en takšen nadrl, ko sem da vprašal kdo kliče...
13.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
S tvoje strani pravilno bi bilo: "Pocasi gospod/gospa, s kom pa govorim?"

Verjetno stranka klice v afektu ker nekaj rabi. Da pa ti skratis pricu jo mors presekat. Kot profesionalc ker delas posel, takoj ti vodis pogovor:)

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.622
3.988
113
Če hočete šnelkurs kako se ne govori po telefonu dajte kaj na bolho. - Alo, ti, maš še tist k prodajaš? Kuko kero stvar -, tist k prodajaš na bolhi. Ti, po kok sploh prodajaš? Iz ke si sploh? Aja, bi poslal po povzetju dobr zapakiran v prekmurje, če mi ne bo ok bom zavrnu, ok? A 15 kil je, nima veze, sam dobr zapakiri.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Kaj pa ko rece:" cuj jaz bi pa zaj imel to nezgodno". Pol pa nc s kom govorim, sam kdaj pridem pa kam hehe

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Če smo že ravno pri zdravstvu...
evil.gif

V prostorih mojega osebnega zdravnika ordinirata dva zdravnika in brez izjeme se sestra vedno oglasi s "prosim". Zato tudi jaz potem vedno najprej počasi vprašam, če sem dobil ambulanto svojega zdravnika, potem se šele predstavim in povem kaj želim. Lahko vzameš to kot zafrkavanje sestre, ampak če se v desetih letih ne morejo začeti oglašati na telefon s "dober dan, ambulanta dr. tega in tega", je tudi meni odveč biti cepec na drugi strani, ki mora telepatsko dešifrirati koga je poklical.

shift

Guru
20. jul 2007
9.932
2.345
113
za šankom
nisi zahteven,

mene kličejo pa sprašujejo "kako moja mama",takoj dobiš občutek kot da bi zdravil samo njihovo mamo,ko jim poveš da imaš tukaj vsaj 300 pacientov pa blokada in traja 5 sekund preden povedo kdo je njihova mama.
opažam pa da folk ne je.be al je ura 3 popoldne ali 3 zjutraj,njih ne briga in težijo po telefonu 24ur,časa ko se dejansko dajejo informacije se ne upošteva. uglavnem pod črto folk nima nobenega spoštovanja do nikogar. postali smo družba idiotov ko vsak gelda samo na svojo rit

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Shift, bravo. Res smo postali družba bedakov. Vsak dan opazujem okoli sebe ravno to, kako se vsem jebe za vse. Sam nikakor nisem tak, ker se bolj sekiram za drugega, kot za sebe, čeprav mi to škodi, vendar tak sem.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Tale primer je mene nasmejal, enga prodajalca novih vozil kliče stranka v soboto ob polnoči da se zanima za nakup in da želi informacije, in da če mu naredi eno ponudbo....teden dni kasneje ta isti prodajalec klice stranko nazaj v soboto ob polnoči če je dobila ponudbo in če bo kupil.

Odgovor je bil seveda: A pa vi veste kolk je ura ??? Stranki je na to odgovoril samo še : Točno tok kot je bila ko ste vi mene klicali en teden nazaj.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Kdo se sploh oglasa po 20 uri na neznane cifre? Razumem, ce je dolznost taka...

tony

Guru
23. jul 2007
9.780
1.556
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Tale primer je mene nasmejal, enga prodajalca novih vozil kliče stranka v soboto ob polnoči da se zanima za nakup in da želi informacije, in da če mu naredi eno ponudbo....teden dni kasneje ta isti prodajalec klice stranko nazaj v soboto ob polnoči če je dobila ponudbo in če bo kupil.

Odgovor je bil seveda: A pa vi veste kolk je ura ??? Stranki je na to odgovoril samo še : Točno tok kot je bila ko ste vi mene klicali en teden nazaj.

Car!!!!!!!
hysterical-1.gif

P.S.: je naredil kaj biznisa potem?
grin1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Če se prav spomnim, se nista več slišala,ampak potanta je bila v tem da bo človek dojel ob kakšni uri je klical.

Sej ne rečem da kličeš na dežurne službe če recimo internet crkne (čeprav tam itak spijo običajno), ali pa elektro, itd...

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.858