Original ali ponaredek???

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
http://www.vertigo-interiors.co.uk/shop/c-234-eames/

http://www.vertigo-interiors.co.uk/shop/i-234-99-eames-style-dar-chair--black/
http://www.vertigo-interiors.co.uk/shop/i-234-127-eames-style-dsr-chair--black/

poštnina v SLO za 6 stolov pride 55 funtov

sprasujem se.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.060
1.858
113
Emona / Carnium
Ne vem, če so ponaredek, ker piše Eames STYLE chair. Najverjetneje gre za repliko ali pa morda lahko rečemo tudi ponaredek. Eames je podobno kot naš Rex, dizajnerski stol. Dokler veš, da nisi kupil originala, ne gre za nateg
grin1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Saj jasno piše Eames ali pa Eames Style.

Drugače se pa ne bi pustil zavesti neki slavi, a samo jaz vidim da je stol grd ko satan?

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Me prav zanima, na kakšnih stolih vi sedite v kuhinji
wink-1.gif

Ampak ker ocena stolov ni bilo moje vprašanje, bi prosil, če to spregledate
wink-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Samo dobronamerna opazka mimogrede: Daj poskušaj drugič spisati post tako da bo, če ne že v naslovu, vsaj iz besedila približno jasno o čem gre (v smislu da ni treba ravno na link kliknit da ugotoviš da misliš na stole).

Imam en tak stol in zdaj si me sprovociral da moram preverit ali je ponaredek ali original (sicer sem ga dobil za darilo in ga ne uporabljam).

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik jello pravi:
....(v smislu da ni treba ravno na link kliknit da ugotoviš da misliš na stole).....

saj pa nebi rabil kliknit na link da bi videl za kaj gre
wink-1.gif

pač do konca bi prečital zadevo pa je
evil.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Eni pa kuhamo in pomivamo (jebiga copata) kar stoje.
evil.gif
Ne predstavljam si da bi jedel sedeč na tem stolu. To je bolj počivalnik kot stol, ki ga daš k mizi. Razen če obstaja več variant (kot pri rex stolih recimo).

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Ne predstavljam si da bi jedel sedeč na tem stolu. To je bolj počivalnik kot stol, ki ga daš k mizi.

in kaj je narobe s tem, da pri jedi še uživaš v sedenju
wink-1.gif
... sprobaj ga, pa boš videl da ti ne bo žal :p

PS: mere so iste kot pri navadnih "kuhinjskih" stolih, tako da
wink-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Po tvoji logiki si bom danes kosilo privoščil na usnjenem masažnem počivalniku. Hec.

Zdaj sem videl da so različni. Jaz imam varianto z drugega linka, ti pa predvidevam da iščeš tiste s prvega ali tretjega. Ker (če ne drugega) stol s počivali za roke ali ne gre pod mizo ali pa je preneroden oziroma pretežak za odmikat.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
ma pravzaprav mi je prva izbira ravno stol iz 2 linka, tisti iz 3 pa je alternativa. A stol s takšnimi dimenzijami ne gre pod mizo?

Dimensions (Height, Width, Depth)

Eames DAR Chair Measures:

81 x 62.5 x 60 cm

Seat height is 42cm

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Evo našel kaj sem iskal
cheer.gif

These are the highest quality reproductions available from Europe's largest manufacturer and seller of quality reproduction classic Design. These iconic chairs were so ahead of their time when designed in the 1950s. Available in 8 colours they transform even the most neutral of spaces and add a classic and understated vibrancy to any location. The design of this chair is so good you can simply add them to virtually any kind of dining table and the look is fantastic. The Chairs are constructed from rigid polypropylene seat tops that are built to withstand against everyday knocks and bumps. They are made to the closest possible match to the original design! The famous 'eiffel' base is made from chromed steel with feet designed to protect any floor. Fantastic dining or lounge chairs made to last. Charles & Ray Eames were responsible for many of the modern classic designs we still see today and will continue to see well into the future! The Eames 'Eiffel' chair is no exception and gets its name from it's chrome wire like base which is highly distinctive. This chair is just so versatile and this is one of the reasons for its notoriety! It is effective as a dining chair, as a lounge chair, as a side chair and looks good in literally any room of the house! Vertigo Interiors is Europe's Largest modern classic furniture company selling a wealth of reproduction pieces by the most famous of designers.

pozdrav.gif

corsol

Guru
11. mar 2010
3.085
1.038
113
Zgornji stol je seveda ponaredek oz. replika.
Cena originala je cca 200 do 500€ odvisno od variante , proizvajalec originala http://www.kubus-interier.si/ )Nepozanavalec običajno replike ne loči od originala, če pa veš kaj gledat potem se to hitro opazi...................no sedi se verjetno na obeh stolih enako.

To kaj kupiti , al original ali ponaredek je stvar posameznika , je pa podobno kot če imaš v avtu karbonsko armaturko ali pa karbon-look armaturko ali pa ROLEX original in ROLEX ponaredek................... zgleda podobno ni pa isto.

Je pa pri takih oblikovalskih klasikah (originalih) velikokrat tako, da boš zadevo če 10 -20 -30 -50 let lahko prodal za pameten denar....medtem ko je replika za v smeti.

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Kateregakoli boš kupil se prej vsedi gor, da ne boš potem za mizo počival čeprav si mislil jesti.

Sem šel gledat mojega, proizvajalec je vitra, višina ob stran kjer je kao počivao za roke je 67,5. Spodnji rob jedilne mize pa 67. Torej,...če bi ga hotel imeti kot jedilnega bi bil to fail. Sicer pa ne gre ravno za najlažji stol in ga ne moreš kar tako prijet za naslonjalo, dvignit in odmaknit kot ponavadi narediš pri jedilnem stolu.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Kateregakoli boš kupil se prej vsedi gor, da ne boš potem za mizo počival čeprav si mislil jesti.

Sem šel gledat mojega, proizvajalec je vitra, višina ob stran kjer je kao počivao za roke je 67,5. Spodnji rob jedilne mize pa 67. Torej,...če bi ga hotel imeti kot jedilnega bi bil to fail. Sicer pa ne gre ravno za najlažji stol in ga ne moreš kar tako prijet za naslonjalo, dvignit in odmaknit kot ponavadi narediš pri jedilnem stolu.

sem že sedel na tem stolu, ampak ni bil iz Anglije ampak iz Italije (tudi replika) in je majka....kaj pa se višine tiče, pa imam mizo visoko 75cm, tako da gre pod njo, teža pa me tudi ne skrbi :D
zmaga.gif