Oregon 450 umrl?!

janezek1

Pripravnik
3. sep 2007
74
0
6
štajerska
Imam problem z Oregonom 450. Ko ga vključim, se normalno začne postopek vklopa po cca 10 sekundah pa začne ekran "bledeti" (kot da bi vzel baterije ven). Beterije so seveda popolnoma napolnjene. Odstarnil sem SD in je enako. Če, ga priključim na USB lahko dostopam do njega kot disk. Ali je še kaj možnosti.

Hvala in LP
Miran

I

Izbrisan uporabnik #488

Probaj ga posodobiti preko webupdaterja oz. pred tem ga probaj vklopiti na elektriko, če imaš 220v polnilec ali cigaretni.

Da vidiš, če ni kje problem kaj z napajanjem baterij...

janezek1

Pripravnik
3. sep 2007
74
0
6
štajerska
Webupdater ne pomaga, oz namesti že obstoječi FW. Tak da bom probal še kak se obnaša z zunanjim napajanjem v avtu. Pol pa... ?

I

Izbrisan uporabnik #488

Hard reset.

To perform the master reset:

Power device off
Press and hold a finger on upper-left corner of display
Power device on while continuing to press corner of display
Release power button once Oregon powers on
Touch 'Yes' on Do you really want to erase all user data? message

Lahko to že sedaj probaš.

https://support.garmin.com/sup...000000000000%7D

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Vzemi navadne alkalinske baterije in poiskusi

Lahko da ti je ena baterija krepnla

Druga varjanta: popucaj točke na njemu in sledi. Če ima preveč zabasan pomnilnik tud kar zmrzne

janezek1

Pripravnik
3. sep 2007
74
0
6
štajerska
Hvala za pomoč, Garmin je še kar mrtev. Je pa še ena ugotovitev.
Aja seveda sem probal že s 3 paketi baterij, preden sem šel na forum. In izbrisal sem vse kar je bilo v mapi Garmin GPX, pa je isto.
Edina stvar, ki sem jo pozabil omenit je to, da ga PC vidi kot disk le v primeru če odstranim SD kartico. Če je kartica v njem, se v procesu zagona obnaša isto kot na baterijah. Torej začne nato po nekaj časa zbledi zaslon in je konec.
frown-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Formatiraj še SD kartico in na novo naloži karto.

ssavski

Pripravnik
27. jul 2007
105
0
16
Mogoče ni povezan s to temo ampak imam problem na oregonu 450, ker mi ne prepoozna karte CN Europe (2014.30)? Probal sem tudi z manjšo 1.9 gb vendar je nikakor ne prikaže. Ima kdo kaj izkušenj? Karte sem že vse preimenoval od gmapsupp do gmapprom do gmapsup1, pa adriaroute in cneurope in vse ostale (AR, Adria topo, Bluechart) delajo ta pa se mi nikakor ne prikaže. Imam jo nameščeno na spominski v mapi garmin, saj v notranjem spominu, kjer imam ostale karte ni dovolj prostora.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, nimas prav odklenjene al pa napaka v karti.
Drugo potegni. Se mi je ze zgodilo

ssavski

Pripravnik
27. jul 2007
105
0
16
Hvala popotnik, dejansko po prenosu na kartico AR ni delal, ko sem pregledal vse še enkrat sem ugotovil, da sem kartico pred vložitvijo v garmina formatiral na ntfs (pojma nimam zakaj). Sedaj ko sem formatiral na fat pa vse skupaj lepo dela. Sam traja pa toliko časa, da vse karte nazaj naložim.

A je potrebno, da karta ni večja od 2 gb, ali to pri oregonu 450 ni pomembno?
A ima kdo prakso z bluechart g2 vision? Mi jo lepo prikaže, domnevam, da bo pa vse skupaj delalo malo počasneje, ali je še kaj drugega, da je bolje uporabljat Blucehart atlantic 8,5?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Nima....mam celo CN 2014.20 gor dela bp......je pa res da je na SD kartici v mapi Map

Am......format v fat? A ni SD v garminu fat32?? Clusterje dam na 2048 al pa 40xx....

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
@KameleON

Dobro da si omenil, ker sem spregledal, da ima formatirano v fat
nahrung002.gif

@ssavski

Sedaj, ko imaš SD formatiran v fat ti bo prepznalo karto samo do 2Gb, če bi rad, da ti prepozna celo tako kot KameleON-u moraš obvezno formatirat v FAT32.

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
"da ti prepozna celo karto, moraš obvezno formatirat v FAT32?"
A to velja tudi za starejše garmine, ki so podpirali samo datoteko velikosti 2G?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Za starejše modele garminov...

nekateri so z novejšim FW prepoznali tudi karte večje od 2Gb...posodobi z webupdaterjem ( predhodno shrani priljubljene)

Nekaterim pa ni FW nič pomagal....CN tam shraniš kot del do 2Gb ( mapsource file naj bo okol 1,7gb) na SD kot gmapsupp.img

Preostanek karte pa na napravo v Garmin kot gmasupp.img

Ostale karte ČE ti ostane še kaj prostora na napravi pa stlači zraven v gmapprom.img

deljeno karto pa raje z istimi imeni....potem ne bo deljena na 2 dela ko jo boš pogledal na garminu za obkljukat

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Starejši nuviji kot naprimer 350 prepozna samo karto do 2Gb neglede na to kako imaš formatirano SD.

Novejši prepoznajo karto do 4Gb, če pa imaš SD formatiran na FAT pa ti je ne bo prepoznalo, zato ker FAT prepozna samo 2Gb, FAT32 pa 4Gb .

p.s.
Zanima me samo kaj bodo naredili pri Garminu, ko bodo karte dosegle velikost 4Gb.

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Kamele0N
Na garmina, ki ne podpira več kot 2G rešujem tako, da uporabim dve SD kartici. Na eno vzhodni del, na drugo zahodni del, na obeh do 2G. Nihče ne potrebuje cele Evrope naenkrat. Tako pa samo zamenja kartici za tisti del, ki ga potrebuje. Snemanje zemljevidov je na kartico neprimerno hitrejše, kot pa na Garmina.

Podobne teme