Oprema stanovanja - kam po robo za staovanje

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Živjo

Prišel je čas selitve in se bo opremljalo stanovanje.
Torej kupuje se nekaj opreme. Ne profi oprema/pribor/...ipd., ne tako, da bo po 2 mesecih za stran. Ampak nekaj takega, da bo zdržalo za neko prehodno obdobje 5 let +/-

Kuhinja: (od bišteka, krožnikov, nožov,posod in ostale šare kar paše v kuhinjske omare + nekaj malih gosp. aparatov)
Kopalnica (od brisač, do kakšne poličke, omarce, šalčk za milo ipd.)
Ostalo (žaluzije, kakšna omarca, polička, škatla za shranjevanje ipd.)
Nekaj ostale krame, ki jo ponavadi najemniška stanovanja nimajo.

Torej.....se splača it v Ikeo v Celovc ali ne?
Nekateri pravijo, da nekaj ima nekaj cen OK, ostalo pa so cene kar drage....in ko človek meče v košaro od A-Ž si nekje tam tam........nekateri pravjo da se pošteno splača.

V katero trgovino se splača še zavit ob opremi stanovanja, kjer se za pametno ceno da dobit neko solidno stvar.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.967
1.850
113
90% vse ikea robe je zelo spodobne za svoj denar, zato se definitivno splača. ni lastnik ikeje za brezveze najbolj bogat zemljan (oz. je bil?)
smile-1.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nikoli ni bil je pa visoko....mogoče je pa zdaj ko je druge mogotce dol zbilo.

V ikei ni tooliko tako kvalitetne robe da bi jo imel več kot 10 let in v tem je tudi čar ikeie, da na par let lahko zamenjaš vse, ker je tako ugodno oz. da lahko v prvo fališ in greš pač v drugo kupit.

Nožiče pa to robo se pa kupi enkrat zelo kvalitetno in res skorajda za celo življenje. Če je kuhinja za 15k€, bi bili lahko samo nožiči 800€.

Ericssony

Pripravnik
2. sep 2007
210
0
16
Še en glas za - Ikeo.

Potem pa še:
Kika (http://www.kika.at/katalog/),
XXXLutz (www.xxxlutz.at/),
Möbelix (http://www.moebelix.at/moebelix/)
Leiner (www.leiner.at) - ima iste artikle kot Kika + malo bolj dražje stvari

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kolega je dost stvari nabavil v kiki v zagrebu, kjer je dobil še davek nazaj. Pa tudi brez vračila davka so bile cene kar ugodne.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Jaz sem na istem. Našli smo prazno stanovanje. Sedaj pa v nabavo. Kuhinja me je prišla 300€, hladilnik nov 350€, pralni stroj 300€, itison in topli pod, 250€, koliko bo pa beštek in male malenkosti od čiščenja pa nevem še Omaric imava nekaj malega, sicer dobiva še eno spalnico spmaldi, do takrat bo že še šlo z eno
grin1.gif
.
Trgovine:
Merkur, Jysk, Merkator, Špar, KZ 2x kivder in xy bifeji
grin1.gif

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.044
404
83
Pa kje si ti dobil kuhinjo za 300€???

Ali si mislil napisati samo pult
evil.gif

Nazadnje urejeno:

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Jaz sem dobil na srečo kuhinjo in kopalnico že opremljeno.....vsaj toliko opremljeno sem iskal.

Za stanovanje za neko prehodno obdobje ca. 5 let +/- ne mislim dat 2-3.000k€ +/- za samo opremo....od kuhinje, haldilnika, kuhalne plošče ipd. da sploh pomisliš da se noter vseliš.
Če ti pa slučajno slučajno ni OK stanovanje, oz. pride do kakšnih konfliktov in pride čas odselitve, pa tega po večini nimaš kje uporabiti.

mp_63

Pripravnik
30. jul 2007
480
0
16
Z duhom povsod...
Meni se je že drugič zelo obnesel Harvey Norman. OK, niso najcenejši, ampak roba je spodobna. Sem pa opazil neko cheap komodo (isti tip, model, barva, skratka vse) za 50 € ceneje v Rutarju
jezen.gif

Je pa res, da trenutno kupujem bolj malenkosti (sedežna, kuhinjska miza, postelja za sobo...), krožniki in podobno, je pa zelo ugodno v Lesnini na Brdu, pa kaki kompleti v Špar in Mercator akcijah (mislim, da imajo neke Tefal posode v akciji
wink-1.gif
)