Oprane cunje smrdijo

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Kljub temu da imamo čisto nov Boschev pralni stroj višjega razreda, predvsem črne cunje po pranju smrdijo (po zatohlem ali švicu ali nečem drugem neprijetnem). Opozorilo so nas, da je treba takoj po pranju obesiti cunje in jih ne pustiti, da se noter "tinstajo" in to naredimo, a nič ne pomaga. Zanimivo je, da brisače/posteljnina in bele cunje ne smrdijo, smrdijo pa črne cunje.

Je razlog, da je mogoče stroj preveč poln? Ali je mogoče problem, da zraven "navadno umazanih" cunj peremo cunje, ki so iz fitnesa, so torej full prepotene? Je možno da potem vse smrdijo, je treba fitnes cunje prat posebej?

Zelo bom vesel vsakršnega nasveta...

P.S. Poskusili smo tudi z dragimi mehčalci in nič ne pomaga...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.416
4.986
113
Nam se je podobno zgodilo, samo da ni bil nov stroj... ugotovili smo da je crknil grelec?!?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Probaj drugi program. Kateri energijski razred je stroj? Lahko da porabi premalo vode za pranje. Moj kolega ima zato ob stroju kanto in vlije med pranjem se vode zraven
smile-1.gif

robbus

Pripravnik
17. feb 2010
224
0
16
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Probaj drugi program. Kateri energijski razred je stroj? Lahko da porabi premalo vode za pranje. Moj kolega ima zato ob stroju kanto in vlije med pranjem se vode zraven
smile-1.gif

Stroj je A++

bose

Pripravnik
23. sep 2009
294
14
18
daleč,daleč,daleč proč
Tudi naš je Bosch - WAY32890EU/28. Že nekajkrat se je pojavilo, da je oprano perilo smrdelo. Prvič smo jih še nekajkrat oprali, da smo se znebili vonja. Drugič smo za smrad okrivili avtoprevleke, ki jih je žena prala pred tem. Nazadnje se je v stroju nekaj smodilo, perilo pa je smrdelo po zažgani gumi (kot, da se kabli smodijo). Ker so že skoraj pri novem menjali tesnilo na vratih (na perilu se je pojavilo polno malih koščkov gume), je servis tokrat diagnostirical, da se ne nekaj drgnilo ob to gumo in povzročalo smrad. Nisem pa prepričan, da je serviser sploh vedel kaj dela in kaj naj sploh gleda. Odpeljali so ga na servis in čez 2 dni vrnili.
Trenutno dela OK. Bom pa ob naslednjem primeru vsekakor poklical drugega serviserja.

Nazadnje urejeno:

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Pri mojem stroju se da izbirati količino vode, privzeta je najnižja, da lepo zgleda na "eko" nalepki, temno perilo pa potem smrdi. Nekaj pomaga, če izberem večjo količino vode.

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
vidim da ti aparati višjega razreda povzročajo težave,si kaj razmišljal da je veliko tudi v pameti in ne samo ceni aparata,konec koncev moraš sam izbrati program in količino detergenta in mehčalca

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.044
84
48
Tud sam,sem imel pred letom dni,problem z smrdečim perilom.Tud belim,ki sem ga vedno pral na 95c.Imel sem pralni stroj Aeg,najvišji razred.Leto dni je deloval super.In kr naenkrat,se je po letu dni pojavil smrad iz stroja in perila.Kaj je pa zdej to?Spet perem ponovno...perilo spet smrdi...katastrofa.Uporabljal sem samo,taboljši pralni prašek Persil in Ariel iz Mullerja.Narejena Made in Germany+mehčalce narejene v nemčiji .Pa se stanje ni nč izboljšalo.Pa sem 2x na teden pral na 95c.Kupim pralno sodo,dam prazen stroj na 95c..nič pomagalo.Kličem servis,povem situacijo.Pravijo,niste edin problem.To se dogaja,z novimi stroji,ki imajo plastično kad.In pride serviser na dom,odpreva stroj od zadaj,in vidiva na Kadi,temne madeže...katastrofa...In rečem kaj bomo pa zdej?Pravi,rešitev je,da stroj odpeljam,in zamenjamo kad...ker je bila ziher z napako na notranji strani...
Sm reku,hvala lepa...ga rajš prodam,pa grem po nov stroj z Inox kadjo.Je reku,ne boste več dobil z inox kadjo.Sm reku,bom bom,Miele še ima inox kad.
In res grem v nakup stroja.In kupim Miele.Do danes,pa je od tega že leto in 4 mesece.Mi,niti enkrat ni smrdelo perilo.Takoj,ko sem ga začel uporabljat Miele.Se je stanje prec izboljšalo.Sem pa rabil neki časa,da sem vse, prepral garderobo...

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Generalni problem pranja "fitnes cunj" je v prenizki temperaturi in premalo vode. Tako je vsaj moj sin ugotovil, ima pa tudi on super duper nov A+++++++++++++ pralno-sušilni stroj. Ali pa je mogoče problem v sušilcu?

Drugače pa ja, je možno, da kaj zriba gumo na vratih. Jaz perem v stroju superge in krokse in že dvakrat sem neprevidno preveč nabasal in sedaj imam (k sreči) na kroksih dva fajn "kanala" - pametnejši popusti.
smile-1.gif

Rešitev je - čevlje v vrečo ali še bolje mrežico.

Enako uporabljamo za pranje cunj od psa (ležišče, brisača,...) kar eno staro prevleko za povšter - cunje so čiste, dlake ostanejo ujete in jih samo streseš ven.

Maurioniss

Pripravnik
14. okt 2007
182
0
16
več vode+ manj detergenta+ mehčalec na minimum. Pri športnih cunjah pa obvezno brez mehčalca, če se le da prašek namenjen posebej športnim oblačilom

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Meni so cunje smrdele, ko sva uporabljala tekoči "prašek" namesto klasičnega. Za probat je.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.022
6.206
113
Sicer moram najprej vprašat ženo, kateri program uporablja za moje črne cote (gate, spodnje majice, kratke majice, pižame..) in kater program za ostale cote. Ker tudi nam smrdijo samo črne cote. Je pa hec ker so črne ravno vse moje cunje omenjene v oklepaju.

Sicer pomaga, če vse te cote popegleaš, da z toploto uničiš mikroorganizme, ampak kaj ko gat in spodnjih majic ravno ne peglamo. Samo sem skor prepričan da se recimo črne cote in posteljnina perejo na enakem programu, pa posteljnina ne smrdi, črne cote pa.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.524
7.043
113
to moraš obvezno na vsake toliko prati na višji temperaturi. vsaj 60, če že na 90 ne smeš. bo takoj boljš