Opera

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
No odločil sem se da sprobam Opero. Do zdaj sem vedno bil na FF in imam par težavic
1. Ikonce v bookmars vrstici so nekam majhne, se da to kaj povečat?
2. Izvozil sem bokkmars iz FF samo mi jih je v bookmars vrstici vse pomešalo, ne rečem, da sem kaj zamutil, ker sem parkrat naložil in zbrisal, da sem ugotovil kam jih dat da jih prikaže v vrstici
3. Črkovanje, kako nastavit
4. A se da tudi gesla uvozit iz FF
5. A map ne kaže v bookmars vrstici? Mi kaže samo puščico dol tako da ne vem katera mapa je kaj
6. Desni klik na povezavo>odpri v novem zavihku> potem se mi pokaže novi zavihek, rad bi pa da se odpre novi zavihek ma da prikaz ostane na prejšnjem

No prvi občutki so kar vredu, samo malo navadit se bo treba na majceno drugačnost. Je pa Opera opazno hitrejša
cheer.gif
napram FF. Vsaj pri meni.

So še kaki posebni uporabni bombončki?

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Jaz jo uporabljam že tam od verzije 5
smile-1.gif
. Nikoli pa mi ni bilo jasno, zakaj vsi navaljujete na FF in ne na Opreo, ki je zame brez konkurence (popolnoma subjektiven pogled seveda).

LP

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Citat:
Uporabnik redorange pravi:
6.
redface-1.gif
(open in background tab)

S kolesckom klikni na link
zmaga.gif

Glede bookmarkov pa sam rajsi uporabljam panel na levi strani, ker se mi zdi ta nacin bolj prakticen. Stisnes F4, potem pa kliknes s seznama, ki si ga lahko uredis sam kot hoces, lahko z mapami, sam imam rajsi separatorje, pa si tako locim posamezne sklope. (na bookmark paneli nastavis View/sort by my order, ce ze ni po default tako nastavljeno).

Najbolj uporabljene bookmarke sem si pa drag&droppal desno od address bara pred google search oknom.

Fast dial se mi pa ne zdi tako uporaben kot bi lahko bil, ker povezavo odpre v trenutnem tabu. Meni bi bilo bolje, da odpre link v novem tabu
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Samo da opozorim na izid opere 9.5
smile-1.gif
malce pikam FFjevce ampak popolnoma brez hudobije in namena kreganja

Nazadnje urejeno:

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.131
1.087
113
Meni pa z 9.5 ne dela owa exchange.
Namesto, da pokaže login stran, mi hoče shranit cookieauth.dll
confused-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik elrado pravi:
Jaz jo uporabljam že tam od verzije 5
smile-1.gif
. Nikoli pa mi ni bilo jasno, zakaj vsi navaljujete na FF in ne na Opreo, ki je zame brez konkurence (popolnoma subjektiven pogled seveda).

LP

A te ne moti, da ogromno strani ne deluje/prikaže pravilno? Največkrat ni drsnikov, tak da si je treba s tipkovnico pomagat, včasih pa tudi to ne dela. Pa da niso sposobni auto complete funkcije nardit oz. zgodovine vtipkanih besed? Opera je bila ''zabavna'' alternativa tam okoli verzije 5-6, zdaj pa jo rešuje samo hitrost, kjer pa jo FF3 ujame (in mogoče še prehiti, nisem delal benchmarkov).

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Jaz že nekaj let primarno uporabljam Opero, inštalirana pa imam tudi IE8 (spletna banka) in FF(travian, pa še to samo za multi napade - ctrl+tab je za to v FF bolj primerna kot v O9).
Speed dial, Start bar in Panels konstantno odprt na levi strani so funkcije, brez katerih življenje nima več smisla.
smile-1.gif

To, da se nekatere strani nepravilno izpisujejo, ni problem v Operi ampak v smotanih programerjih. Je pa res da je renderiranje fontov v IE7 (in FF) lepše kot v O9.
Ko se enkrat navadiš na Transfers okno, tudi več ne moreš brez njega.
Namesto autocomplete je dosti bolj primerna funkcija notes in personal. Kjer predhodno vneseš besede, ki jih nato lahko uporabiš pri vnašanju v spletne obrazce...

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Za pretikanje med tabi je v Operi cisto fajn narejeno.

Tools/Preferences/Shortcuts/enable single-key shortcuts

Pritisnes "1" gres en tab levo, pritisnes "2" gres en tab desno. Kaj ces lepsega
tongue-1.gif
(pa verjetno je logicno, da ne smes met kurzorja postavljenega v address baru oz. v kakem drugem vnosnem polju)

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
Meni še lažje oz. bolj uporabno za pretikanje med tabi je držanje desnega miškinega gumba in in scroll gor ali dol.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
@Slielay
Je bolj prakticno, samo je pocasnejse. Ce rabis hitro poklikat vec tabov (glej DrM007jev primer) je pa preko bliznjic najhitreje, ker tocno ves na kateri tab ti bo prestavlo.

@redorange
Si ze skenslal bookmark toolbar? Uporabljas bookmark panel?
smile-1.gif

Slielay

Pripravnik
26. maj 2008
159
0
16
@redorange
Najboljše pri Operi so mi "Mouse gestures". (Moraš jih omogočit; Preferences - Advanced - Shortcuts).

Če držiš desni gumb in potegneš z miško dol, potem pa spustiš, se ti odpre nov zavihek.
Če držiš desni gumb in pritisneš levega, greš nazaj, če klikneš obratno, greš naprej.
Za brskanje so takšne stvari zelo priročne
cheer.gif

@Group_Therapy
Pri večih je verjetno res hitreje, ja. Nisem še delal na ta način, moram probat
zmaga.gif

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Ni mi jasno katere strani to uporabljaš, ker 99% strani, ki jih uporabljam jaz, dela BP. Autocompleta nikoli nisem uporabljal, se pa strinjam da bi znala biti funkcija koristna.

Edina stvar, ki jo zamerim operi je to, da včasih vsiljuje neke svoje fore, in da si programerji včasih pulomo lase, ko ugotavljamo kako izvesti stvar da bo delala povsod vsaj približno podobno
bonk.gif
. In je popolnoma res, da ima takih "for" Opera več kot IE in FF.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Za foro sem tudi jaz potestiral malo Opero in zgleda kar luštno. A ni imela Opera včasih neke reklame ali je to bil kakšen drug brskalnik?

Ampak za Travian je pa še vedno FF.
smile-1.gif

Podobne teme