Opel Meriva

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zanima me kako je z višino sedežev v Merivi, na internetu nisem našel niti enega podatka ali slike, kjer bi se videla višina.

Foter bi namreč rad kupil/zamenjal za avto z višjimi sedeži, ker ima precejšnje probleme s kolki in težko vstaja iz avta. Kakšna pa je višina pri Zafiri?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.735
5.898
113
Tudi če ti tukaj napišemo mere, ti verjetno ne bodo kaj dosti pomenile. Idi do najbljižjega oplovega prodajalca in z veseljem ti bo predstavil oba tipa po katerih sprašuješ. Jaz sem se enkrat peljal z obema, pa sta obadva postavljena relativno visoko, kot vsak enoprostorec. Če pa tvojmu fotru streza ali ne mora sam sprobat.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Točno tko.
Pojdi v salon in preizkusi oba.
sestra ima zafiro, punca pa merivo.
jaz sem velik 1,95 in imam raje merivo, ker ima več placa za voznika oziroma ni tko utesnjena. drgač je pa zafira bolj fensi in bolj udobna.
Ker ima zafira 7 sedežev, sta sprednja sedeža taka, da nimata veliko vzdolžnega pomika, ampak če nisi pr tavelikih je zafira prava.
Je pa še nekaj res - meriva se dobi za recimo 12 370 eur z 1,6 motorjem z osnovno opremo, zafira pa je malček dražja.
Vsekakor pojdi v oplov salon in se vsedi v oba.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Problem s saloni je ta, da bi kupil rabljeno oz. menjal če bi se dalo za svoj trenutni avto (Lacetti SW), v salonih pa je nova verzija. Tak da bi bilo treba poiskat nekje rabljeno in sprobat. No sprobat bo tako ali tako moral, samo da vprašam prvo, če so sedeži kaj višji kot v klasičnih avtih, da sploh ve, ali naj gre gledat kaj.

Mere pa bi mi veliko povedale (oz. vaš opis) - on bi potreboval nekaj na višini hišnih stolov oz. malo višje, torej da se ne rabi vsest ''dol'' kot v navadnih avtih ali vsest ''gor'' kot v terencih.

Gledal pa je tole: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2067940 Ima enak 1.8 motor, kot ga ima zdaj v Lacettiju, pa tudi podobno opremo.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
mere (dolžina x širina x višina) v mm 4052 x 1694 x 1624
medosna razdalja v mm 2630
prtljažnik v litrih 360/1410

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa ne te mere
rolleyes-1.gif
Sprašujem za dvignjenost sedežev od tal.

Sba

Pripravnik
18. avg 2007
225
1
16
LJ
V Zafiri '01 se sedi skoraj kot v tovornjaku. Ja, se sedi višje kot pri ostalih, skoraj tako kot na kuhinjskih stolih. Vsedeš se skoraj ravno ... imaš potem probleme lezt v/iz navadnega avtomobila, ko si navajen.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Problem s saloni je ta, da bi kupil rabljeno oz. menjal če bi se dalo za svoj trenutni avto (Lacetti SW), v salonih pa je nova verzija. Tak da bi bilo treba poiskat nekje rabljeno in sprobat. No sprobat bo tako ali tako moral, samo da vprašam prvo, če so sedeži kaj višji kot v klasičnih avtih, da sploh ve, ali naj gre gledat kaj.

Mere pa bi mi veliko povedale (oz. vaš opis) - on bi potreboval nekaj na višini hišnih stolov oz. malo višje, torej da se ne rabi vsest ''dol'' kot v navadnih avtih ali vsest ''gor'' kot v terencih.

Gledal pa je tole: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2067940 Ima enak 1.8 motor, kot ga ima zdaj v Lacettiju, pa tudi podobno opremo.

Poznam ta motor 1.8 16V 92kw.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Eeee, to je pravo za njega, samo je ponudba Zafir precej slaba, sami 2.0 dizli - letno naredi 15.000 km, tak da se po moje ne splača. No sej tak če primerjam slike notranjosti/zunanjosti sta Zafira in Meriva nekje enako visoka kar se tiče sedenja.

Za službo ima Kio Sportage in pravi, da je skoraj previsoko - ampak definitivno boljše kot iz moje 206-tke, ko je vstajal 5 min ven
tongue-1.gif

Tisti, ki imate/ste imeli Merivo: dobrodošle so izkušnje, kateri motor vzet, kaj pazit pri nakupu...

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
ni za kej
vzam meter, se zapel do salona in zmeri

tega podatka ne boš dobil na netu

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
ker se ni javil noben lastnik merive (le ti bi ti lahko povedali kakšna je oddaljenost), ti predlagam da se zapelješ do salona z metrom in zmeriš

kookie

Pripravnik
27. feb 2008
40
0
6
racemedia.blogspot.com
ker mi linka iz avto neta ne odpre in predvidevam, da gre za merivo z 1.8 motorjem lahko rečem samo tole: naj vzame 1.6 motor. problem 1.8 motorja je v tem, da ima avto praktično enaka prestavna razmerja kot 1.6 in je zato zelo glasen, požrešen in v primerjavi z 1.6 (74kW) le malenkost hitrejši (tukaj ne govorim le za končno hitrost, bolj z vidika uporabnosti navora itd). če pa rabi navor, naj kupi 1.7 dizla z 74kW.

lp