Opel Corsa 1.6 2011 trokiranje

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Pozdravljeni!

Trenutno imam v uporabo avto od prijateljice in kot po murphyjevo je začel zafrkavat pod mojo komando
smile-1.gif
.

Avto ima 70.000 prevoženih, pred 15k so bile zamenjane svečke, ampak simptomi so pa zelo podobni slabim svečkam/kablom?

Avto v nizkih obratih trokira, ne vedno, tudi pri delovanju na mestu se čutijo vibracije in rahlo potresavanje motorja, spet, ne vedno, včasih ima tudi manj moči, seveda samo v nizkih obratih. Ponavadi, ampak spet ne vedno, pri tem začne utripati rumena lučka za motor.

Kaj bi lahko bilo? Sumil sem tudi slabo gorivo, sem tankal na zanesljivi pumpi, pokuril ves tank, ampak problem ostaja.

Hvala in LP,
PIC

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
znanc ima enak avto in je imel enake simptome. Samo so se pojavili veliko prej.
Se mi zdi, da so mu na servisu uredil takrat še pod garancijo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.982
6.159
113
Vžigalne tuljave ... Pritisni gas do kraja+bremza in daj kontakt. Na kilometer števcu bi moral izpisat kodo napake. Potem pa poguglaj.

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Ta motor nima kable. Ce je uzigalna tuljava ali drugace spula, ti bo izpisalo napako, da je nepravilno izgorevanje v 1,2,3 ali 4 cilindru. Lahko pa sam spulo das ven (5 min dela) in se lepo vidi, ce jo je prebilo. V primeru, da se ne vidi, lahko pogledas ce je na svecki iskra. V tem primeru rabis pomoc, da ti nekdo vergla, se prej pa spulo ven das in preveris ce je iskra na svecki. Pa med testom, mores rob svecke na ohisje motorja dat, da naredis maso. Aja pa zascitne rokavice obvezno, ce ne, te bo treslo.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Hvala za nasvete. Sem poskusil zavora+plin+kontakt, ampak ne izpise nobene napake.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.365
5.652
113
Ce so kabli...se prebijanje tudi lepo vidi na keramiki od svecke....tam ko prebija je keramika lepo siva namesto bela...