Opel Astra - ču8dno obnašanje računalnika

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
Živjo,

torej problemčki:

- med vožnjo se mi je prižgala rumena lučka za olje, češ da je nivo olja nizek. Seveda takoj ustavim in grem pogledat zadevo - olja še v izobilju. Prižgem avto nazaj in zgleda, da je vse v najlepšem redu. Se pač peljem naprej.

- danes se mi pa - tudi med vožnjo - prižge rumena lučka, kjer je narisan avto, čezenj pa klešče - lučka za servis, če se ne motim(?). Avto pač ustavim, ugasnem/prižgem avto, a lučka še vedno ostaja.
Čudno mi je to, da se mi je servisna lučka prižgala, ker sem bil pred 10k km na servisu (servisni interval pa je na 30k km!). Pa zdej nevem kaj bi lahko bilo? Je možno, da je kaj drugega narobe? Ali pa da se je vklopil servisni interval, ker ga niso resetiral oz je narobe nastavljen (avto je iz Italije, kupljen 4mesece nazaj - narejen veliki servis)?

- aja, pa še 2x do sedaj se mi je zgodilo, da avto sploh ni imel moči, ko sem ga prižgal - komaj je do 30km/h prilezel.. potem pa kar naenkrat poskočil in začel normalno delovati. Občutek je bil tak, kot bi bilo nekaj zamašeno v kakšnih ceveh in je potem odletelo, avto pa zopet dobil pravo moč.

- pa še to - če vozim konstantno - recimo 60km/h - mi včasih kar malo gasa "zmanjka" - čutim na stopalki, pa tudi avto se malenkost "zatrese", kot bi bil dovod bencina prekinjen.

Uglavnem, malo sem zbegan, pa me zanima, če je avto zrel za servis, oz da vsaj pogledajo na računalnik, kaj se dogaja?
smile-1.gif

Govorim pa o Opel astri letnik 2004, 1.9CDTi 120KM.

To je to zaenkrat.

Lp,

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
522
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Tako kot je ze predhodnik povedal na tester. Lucka za olje se zna prizigat, ker je stikalo pred svojim bridkim koncem. Kar se pa stopalke plina tice, je pa to kar "normalen" pojav pri oplu --> elektronski gas.

Lp

Cola

Pripravnik
26. okt 2007
92
1
6
enak problem z lučko za nivo olja pri mojem avtu, avto je enak 1,9 120 km in je še v garanciji, naslednji teden ga peljem na garncijsko popravilo, ti javim. Očitno gre za serijsko napako, čeprav, ko sem klical Avtotehno Vis so kao prvič slišal za kat tajega.

LP Cola

Cola

Pripravnik
26. okt 2007
92
1
6
Danes bil na uradnem servisu kjer sem dobil navodilo, da gre za "fleet issue
" in je potrebno naložiti software .......verzijo 9.0. (pri meni ga še niso naložl, ker ga še nimaji :p !)

LP Cola