Onemogočen dostop do task managerja

man007

Pripravnik
20. dec 2007
359
2
18
nori-na-bicikl.blogspot.com
Živjo.

Kot že naslov pove, ne morem več dostopati do taska managerja. Piše, da je skrbnik zaklenil to možnost, čeprav nisem spreminjal nobenih nastavitev. Ali je možno, da je za ta problem kriv NOD32, ki sem ga instaliral pred kratkim?

Druga težava je tudi v tem, da nimam več direktnega dostopa do ugašanja računalnika, temveč se moram prvo odjaviti ter nato ugasniti računalnik
bonk.gif

Vsa razmišljanja so dobrodošla. Hvala.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nazadnje ko se mi je to zgodilo je bilo zaradi virusa. Samo sem še vedno lahko normalno ugasnil komp. Poglej v nadzorni plošči pod user accounts (uporabniški računi) kaj piše pri tvojem računu, če si administrator ali ne.

Če nisi se prijavi v en račun ko je administrator in od tam spremeni, da si tudi ti admin.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če se ne motim, je dostop do Task Manager-ja nadzorovan z Group Policy-ji. Tam poglej.
Ali reinstalirtaj Windows
wink-1.gif

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
1. Start --> Run --> napiši noter gpedit.msc
2. Brskaj do User Configuration / Administrative Templates / System / Ctrl+Alt+Delete Options / Remove Task Manager
3. Na desni strani dvakrat klikni možnost disable task manager in nato izberi disabled.
4. Vse skupaj potrdi in restartaj računalnik

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Pozdravljeni

A se da kako nastaviti, da se ti Task manager naloži ob zagonu in da je miniziran v orodni vrstici (tam zraven ure)