Onboard mrežna ne dela

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, vsaj tako mislim. Vista namrečnikakor ne pride do interneta mimo ruterja - ta dela z drugimi računalniki - moj računalnik samo pošilja pakete, a nobenega ne prejme; vpisovanje raznih naslovov v nastavitve, in spreminjanje nastavitev ne pomaga. Hirens Boot CD prav tako ne zna priti do mreže.
BIOS ne kaže težav, Ubuntu Live (najnovejši) pa ne pride do grafičnega vmesnika, ker je očitno preveč nova oprema.

So kaki programi, da preverim če je napaka hardwerska, ker se mi ne da še enkrat inštalirat Viste?

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Katera matična plošča? So bile namreč tudi variante, da kakšna komponenta plošče ni bila pripravljena delati z določenim operacijskim sistemom.

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
Driverji, kabel, kontakti ali fuč mrežna

Ubuntu live pa tudi meni ne dela na nobenem prenosniku ,enako se ustavi tam pri izbiri grafičnega vmesnika

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Si imel ob nevihtah kaj vklopljen računalnik? Če si, ti je ziher mrežna šla. Sem imel ogromno takšnjih računalnikov na popravilu.

Drugače pa poglej kakšenj IP maš in če lahko gataway pingaš. Če ima mrežna lučke poglej če obe gorita / utripata.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Gigabyte EP43 (dokaj nova reč). LAN je delal do predvčerajšnim tip top, naslednji dan prav nič (pa vmes je bilo vseskozi jasno vreme). Internet je na optiki prek ruterja, ki skozi laufa - če bi bilo škoda od strele, bi najbrž moralo iti še kaj - če ne drugega, bi najbrž bios težko zaznal dolžine kablov.

Lučke bom še preveril, ruter (preverjeno z drugega računala) me sicer vidi, kaj več pa ne

>>> poglej kakšenj IP maš in če lahko gataway pingaš.
Kakšen bi moral biti IP?
ping na karkoli vrne napako, saj mrežna ne prejema paketov.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Utripa lahko samo data. Če utripa link, se ne poveže, če je oranžen, je 10 mbps, zelen je 100 mbps. No, gigabitne kartice imajo načeloma še eno dodatno barvo (nekatere tudi za full duplex rdečo itd.).

Torej, keber, kaj sveti, ko imaš vštekan kabel?

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Vseeno je, kakšen IP je, samo da je 192.168.1.x oziroma glede na nastavitve routerja. Če je DHCP vklopljen, pa ne rabiš vpisovat IP-jev.

Lahko bi bil tudi zjahan mikrovtikač, vendar dvomim. Kaj je to za modema/routerja? Prospero?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Bom preveril vse, ko pridem domov.

Še za info: obstajajo kaki programi, kjer bi preveril, če je napaka hardwerska (ne kaki LAN monitorji)?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mislim, da lahko zaključimo.
cheer.gif

Inštaliral sem nove driverje za mrežni del matične plošče, in sedaj dela tip top.

Kako je pa crknilo čez noč (ne da bi kaj spreminjal nastavitve ali pa karkoli inštaliral), mi pa ni jasno, in mi najbrž tudi ne bo.