Omnia problem pri vzpostavitvi WLAN povezave???

elc

Pripravnik
12. okt 2007
144
0
16
Kras
Pozdrav vsem, imam naslednji problem in sicer sem lastnik omnie s katero pa ne morem vzpostaviti WLAN povezave. Pri pregledu povezav je vidno da je telefon conectan na moj router, ko pa odprem opero ali IE pa mi napiše could not locate remote server???
Zanima me eli je imel kdo podobne težave in kaj je potrebno storiti za odpravo le teh???

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Problem imaš v sami wifi povezavi.Sem imel iste probleme s pci wifi kartico in ADHoc načinom, isto na win mobile pdajih.S tem se malo pograj, pa šifriranje spremeni pa ti bo morda delalo. Z nakupom wifi routerja boš ziher rešil problem.

elc

Pripravnik
12. okt 2007
144
0
16
Kras
Oj nisem te prav razumel, s čim se je potrebno poigrati, kakimi nastavitvami, router je od Siol Sinope XXX, omrežje odklenjeno, brez ključev, tako da res ne vem na kaj si mislil, kako si rešil zadevo ti???

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Verjetno je ravno to problem, da je omrežje odklenjeno. Zakaj maš odklenjeno omrežje? Nastavi wpa2 šifriranje pa sprobaj.

elc

Pripravnik
12. okt 2007
144
0
16
Kras
A ja tako misliš, pa kaj pol se ne bom mogel prijavit na nobeno e točko, mislim na odprt WLAN??? Bom probal doma zaklenit omrežje če bo kaj pomagalo. Sam kolkr vem bi moralo delat tudi na odprtem al ne?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Pomojem bo pomagalo. Sprobaj pa poročaj.
Ostala odklenjena WLAN oz. WIFI omrežja nimajo nobene veze s tvojim doma in se boš lahko normalno gor povezal. Doma pa je priporočljivo zaklenit omrežje, da se ti nebo kdo gor povezoval in koristil tvojo linijo.
Vedno so bli problemi z win mobile telefoni in wifi omrežji... Na qtek 9100 mi je isto napako javljalo , ko sem se hotel konektan na odklenjeno wifi pri veceru v Mb. Isto napako javljalo doma, tudi odklenjeno, adhoc.. Potem je problem očitno z nekaterimi custom romi, ker se mi je pri 2 različnih , tudi različnih modelih HTC( tytn 2 in p3600) pojavilo, da je zaslon crknil, ko se je povezal na eduroam omrežje... Večinoma je pomagal le format telefona... Nimam dobrih izkušenj z win mobile in wifi...
Pri iphonu pa še zaenkrat nimam nobenih pripomb glede wifi, eduroam, odklenjenih/zaklenjenih omrežij...Vse dela brezhibno.
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Omnia ima nekje v nastavitvah strat/settings/connections eno nastavitev, da se WLAN uporabi kot povezava v internet

elc

Pripravnik
12. okt 2007
144
0
16
Kras
Če si lastnik omnie se ti da pogledat kje so te nastavitve in kaj je sploh za vpisat oz. nastavit?