Omet odpada, kaj nardit??

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Eno sobo smo hotel pocen preuredit pa par kablov potegent. Pri stemanju pa se je pojavla tezava.
Na stenah je 3cm na debelo ometa, ki je med stemanjem zacel odpadat.
Mrak na oci mi pade, ce pomislim, da bi mogu vse dol zbit pa z gips ploscam zapret.
Na surovi steni pa je gor bitumenska "folija".

Slike
https://www.dropbox.com/sh/vsy5t9xn539ujxi/95rufPFEWg

Spodnji rob, cca 30cm visok lahko z roko stran potegnem :/

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Težko bo, vsega ne rabiš dol zbit, ampak recimo samo s kladivom in špico tisto, kar zlahka dol pade poštemaj pa na grobo ometaj še enkrat.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Prej bil prevec jezen, pa sem bl na hitro pogledu in mislu da je bitumen. Nek siv cegu je. Pr slabi luci je zgledalo crno.

Za poflikat bo pas 30x400cm, 3cm na debelo :/

Kaj pa se kej za kitat cele stene predlaga?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Če boš čisto tanko čez kital potem jubolin. Ampak se moraš držat navodila o debelini. Jaz se ga v eni sobi nisem in sem ga direktno na grob omet nanašal, pa mi sedaj poka.

Za to luknjo vsekakor grob omet. Jaz bi ti svetoval drugače en fini omet čez, pa potem šele kak jubolin, če hočeš res gladko steno imet. Jaz imam po celi bajti fini omet, razen v tisti sobi, kjer imam jubolin, ker je bila mišljena kot kopalnica in je bil samo grob omet kot osnova.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Podobno smo imel mi v stanovanju v bloku, ko smo na novo elektriko vlekli. Zbit stran kar je slabotnega, potem pa najprej z grobim betonom zafilaš, nato s finim. Na koncu še izravnalna masa ali nekaj podobnega in pobelit.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Da bi kdo popravljal omet z betonom, še nisem slišal.

@Fusion: ko sem v moji hiši na podstrešju (kjer je sedaj mansardno stanovanje) naletel na podoben problem odpadanja večjih kosov ometa, sem celo steno močno našprical z vodo in počasi luščil star omet stran. Seveda sem tudi vmes veliko močil, čeprav je bilo še vedno prahu "za izvoz".
Nato pa Knauf direktno na zidake z lepilom in končen rezultat je še vedno BP.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Da bi kdo popravljal omet z betonom, še nisem slišal.

@Fusion: ko sem v moji hiši na podstrešju (kjer je sedaj mansardno stanovanje) naletel na podoben problem odpadanja večjih kosov ometa, sem celo steno močno našprical z vodo in počasi luščil star omet stran. Seveda sem tudi vmes veliko močil, čeprav je bilo še vedno prahu "za izvoz".
Nato pa Knauf direktno na zidake z lepilom in končen rezultat je še vedno BP.

Omet bo bistveno ceneje kot knauf, sploh če ima ostale stene samo na fino ometane, ker jih bo potem moral še kitat, da bodo enako gladke.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
Ta del ki je odstopil odtrgaj dol...pometi cegle, naspricaj z vodo..idealno bo če premažeš z imulzijo za boljše sprijemanje nateo pa naflosaj gor grobi omet...dobiš v bauhausu (drive in) pripravljene mešanice za bagatelo. Zmešaš z vodo in nanašaš..delaj v več korakih po dober cm. Za na koncu uporabi mešanico finega ometa.

Izravnalna masa pride čistno na koncu pred beljenjem in pri trenutni težavi nima kaj počenjat.

Ako je omet v celi sobi v ku... Pa enostavno nabavi gips plate 50x 260 cm in jih napopaj po steni s perlfixom. Stike obdelaš isto s perlfiksom (od knaufa) ter mrežico. Čez izravnalna masa in beljenje.
Jaz sem tako naredil v enem nadstropju ker ni bilo več energije ves omet dol štemat in iskat nekoga da naredi na novo.
Robo za ta podvig dobiš v prej omenjeni stacuni...vse na dolžini 10 metrov

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Hvala vsem za pomoc.
Sem v lokalni k.zadrugi nabavil 40kg zakelj grobega ometa.
Tukaj je potem zlo prov prisla izkusena roka (zal ne moja), da je nametala omet gor.
Rahlo vlazen omet sem na fino zaribal, ko je bil suh, vse stene premazal z emulzijo in enkrat pokital.
Pocas se ucimo in napredujemo;)

Baje obstaja nek samorazlivni izravnalni poden.
Kolk to stane za 16m2 in kolk dolg se susi?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Hvala.
Sam je kr potratna in draga zadeva.
Za 1cm, 15kg, kar mi za 16m2 znese 200€
frown-1.gif

Bo brez tega.