I
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
je pa ravno za moj avto iz 1978idealno, ker sintetike pa ne smem sipat
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Mene pa zanima, zakaj imajo ta olja te tretjerazredne viskoznosti, katera v 90% avtov sploh ne smes tociti. Zakaj nimajo 10w40 in 5w40???
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Mene pa zanima, zakaj imajo ta olja te tretjerazredne viskoznosti, katera v 90% avtov sploh ne smes tociti. Zakaj nimajo 10w40 in 5w40???
Zato ker 15w40 rabi najmanj kemije da ima lastnosti 15w40 olja... Manjši kot je razpon...lažje/cenejše je tako olje narest...dalj časa ostane v gradiaciji ker je manj kemije ki gre lahko v 3...krasne
In konckoncev...ker je iz odpadnega recikliranega motornega olja karkol drugega nerentabilno narest...
Dober je za take poceni Lidl varjante....pa za kako poceni olje za verige motornih žag
Citat:
Če ne bi vedel da si ljubitelj starih francoskih sirov....bi mislil da maš nek star V8 (glede na postavitev jermenov)
ČE ti paše........dandanes dobiš dosti boljša mineralna 15w40 ali pa 20w50 olja za iste pare (Api SG )......sicer ne vem kaj uporabijo kot oljno bazo....ampak ta iz Lidla si upam 102% trdit da je neko reciklirano odpadno olje
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Citat:
ČE ti paše........dandanes dobiš dosti boljša mineralna 15w40 ali pa 20w50 olja za iste pare (Api SG )......sicer ne vem kaj uporabijo kot oljno bazo....ampak ta iz Lidla si upam 102% trdit da je neko reciklirano odpadno olje
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Ker je to naravno olje brez dodatkov.
Bolj je viskozno bolj je "umetno".
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Bo zaribalo al ne bo
Oziroma ali je to olje iz Lidla boljše od tistega, ki so ga leta 1978 sipalo v ta avto... najbrž kvaliteta ni tako padla, prej obratno.