oldschool v sata

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
1.A obstaja kkšn adapter za disk. Imam namreč dve zunanje škatle na oldschool priključek in 2 duska ki imata sata priključek. A se da to kej skomponirat/doštukat in če ne a rabi kdo kkšno zunanjo škatlo za disk :D

2. A če ti odpreš novo škatlo ti zjebe garancijo ali ne? Torej moram nest na servis da mi dajo še en disk notr?

edit:
3. A ma kdo v bližini Šiške za posodit zunanjo škatlo za disk ki ima sata priključek

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
1: Jaz rabim en disk s sata prikljuckom. Enega daj meni,

2: Glede ATA<->SATA adapterjev so ti povedali kako je s tem. Ni najboljse.

3: Ce plata "razume" SATA, potem ima tudi ESATA port. Ne rabis nevemkaj, kitajci to prodajajo za kokice. Ce plata tega ne razume, potem ti ostane diskreten kontroler, ki spet stane ene kokice pri kitrajcih in ima ESATA. Torej ko imas razcisceno glede napajanja (pESATA je zanekrat bolj redkost ze v novih skatah, ti imas pa baje staro ...), je to najcenejsa opcija za priklop SATA diska n skatlo in ne zahteva zunanjega ohisja.

4: Nisem preprican da razumem o kateri "skatli" govoris. Ce gre za eksterno ohisje za disk, potem je jasno, da jo moras odpreti, da pride disk noter. Ne more to pokvariti garancije, ker je to tako, kot ce bi ti za avto p-okvarilo garancijo to, da tankas na Petrolovi pumpi (v Nemciji ni Petrolovih pump in bi bila recimo navodfila spisana na kaksno njihovo). Ce imas kaj drugega, bolje opisi tvoji skatli.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Ja sej sm zdej ugotovil da bo najlažje če dobim zunanje ohišje. Sej če ga ima kdo v okolju Šiške za posodit za en dan naj se javi :p

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz sem malce popravljam: ni nujno, da plata ima ESATA konektor, ce podpira SATA. Sem naletel na tako kombinacijo, pa pozabil.

Zakaj ti ne ustreza odpiranje racunalnika in priklop znotraj ? Pravis, da gre za en dan, torej enkratno zadevo, druga stavr bi bila, ce bi kar naprej tista diska vlacil naokoli
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Cakaj, kaj ima zdaj nalepko - zunanje ohisje za disk ali tvoj racunalnik ? Ce jo ima racunalnik, ker je tako zelo nov, da je se vedno v garanciji, potem ne razumem zakaj nima ESATA. Najbrz ga ima ? Za ESATA lahko dobis tudi od kitajcev kabel ("adapter"; tukaj sem ti nasel dobro sliko, kjer imas narisano razliko), ki pretvori eno v drugo, napajalnik za disk bos pa vseeno moral imeti zunanji.

Mimogrede, bistveno bokjse bi bilo, ce bi na zacetku napisal kaj bi pravzaprav rad, ker tako ne bi bilo treba mnogo ugibati in brcati v temo, ampak bi direktno dobil najboljsi odgovor. Po do zdaj napisanem ugibam, da imas ti dva SATA diska, po moznosti dimenzije 3,.5", s katerih bi rad samo enkrat nekaj skopiral na eno racunalo, ki je tako zelo novo, da ima gor garancijsko nalepko, nima pa ESATA porta. Je to pravilno ali ne ? (sovrazim ugibanje, kadar naj bi pomagal nekomu)

jest5

Guru
18. avg 2007
26.092
-8.771
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Mah ma nalepko za garancijo, ker je nov in si nebi rad sfukal garancije
Še vedno imaš garancijo po komponentah! Gre ti le garancija na sistem

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz te vsakic manj razumem, pa sem ze mislil, da mi je jasno kaj zelis.

Imas torej zunanje ohisje za SATA disk (in ne vec za PATA, kar si imel na zacetku te teme v tocki 1) in to ima USB prikljucek ? Torej vzemi USB kabel, zmontiraj tista dva diska v ohisje in skopiraj vsebino. Saj ni treba da kompliciras z ESATA, razlika v hitrosti ni tako velika, da bi prihranil ves ta cas, ki je ze sel mimo medtem ko klepetamo na forumu ...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Ohišju od PCja mislim. Ma nema veze, sm dobil zunanje ohišje z SATA priključkom