Okvirna cena za postavitev temeljev

Iskal sem na forumu pa ni nič na to temo. S punco sva zainteresirana da bo kupila zemljo in na njej postavila montažno hišo.

Koliko okvirno (vem da je razlika kakšna so tla, velikosti,...) stane temeljna plošča za hišo velikosti nekje 165m2.

Pravzaprav me zanimata 2 ceni. S kletjo in brez na ravnem terenu. Samo informativno

Hvala

Nazadnje urejeno:

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
s temeljno ploščo nimam izkušenj, a če je debela 30 cm, pride že betona 50 kubikov, pa železja, tako da bi na uč za material rekel okoli 5.000 evrov. Klet - odločitev je tvoja. Sam sem jo naredi in mi ni žal. Vsi pravijo koliko pride dražja - sam pravim odvisno. Če moraš kopati in potem nasipati, ni več take razlike. Če je zaradi dodatnega prostora manjša površina, je manj strehe, fasade - vprašanje če je sploh kaj dražje s kletjo. Ker praviš da je teren raven, bo najbrž slabša računica za klet.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
kakšen pa je "zgradb" terena 1, 2, 5 metrov pod površjem)?. Če je kamnit, šoder ipd ne vidim razloga da bi delala temeljno ploščo. Če pa je barje, potem te palahko temelji stanejo ohoho

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
znanci so postavljali marlesko, pa so kar sami naredili temelje,...

enega upokojengea zidarja si najdi, malo mu pomagaj, pa pride kar ugodno....beton pa itak hruška pripelje!

mislim, da je rekel okoli 2k ojrov

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Zacne se z terenom, globino izkopa, kolicino izkopanega materiala, nado sledi priprava temeljev po obropju plosce, nato se plata razdeli, in se tudi po sredini naredijo temelji, nato sledi nabava materiala, se pravi zelezo, stremena, potem postavitev odtokov, cevi....potem se zadeva zasola, in kot zadne sledi betonaza. Kubik beton marka 300 granulacija 0-32 te kosta priblizno okoli 80 so 100€ (nevem cist tocn, bi moru it dol v kamion pogledat cenik
smile-1.gif

Hvala vsem za odgovore ampak približne cifre pa še nimam. Vem da nisem dal dovolj podatkov ampak jih tudi nimam ker morava vse od zamlje naprej še najti. Če računam npr. 10.000 EUR ali je to dovolj za klet in ploščo da se začne postavljati montažna hiša. Teren ne bo močvirnat - vsaj upam da ne
smile-1.gif

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
10k ojrov, ne bo dovolj za finalizirano izvedbo, z okni,coklom,......če misliš dat privatniku z računom delat, samo ddv te pride tolk, kot ti upokojenec cel mesec dela
cheer.gif