okulist, a so me zjebali?neki

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.797
113
torej, pred par leti, kaj pa vem recimo 5 let, to se moram preverit sem imel deoptirjo- leče leva -2,5 desna pa .2,75... okej zdej sem sel na novo ces da mal vidimo ce mormo kaj pojacat... in zdaj mi je baba namerla levo -3,0 desno pa -2,5 ..jaz mal dvomim da je to mozno, nisem pa okulist... so mi dal nova stekla za ocala še, ki sem jih mastno preplačal, zdaj pa mi oke zvija... znoro bom.

sem klical pa rekel da neki ne bo stimalo...hm pa je rekla da stima stima, danaj pridem cez en mesec na kontrolo, do takrat pa mi naj oke zvija.

Casiopeia

Pripravnik
9. nov 2008
55
0
6
Hmmm ... najbolje je, da bi šel še k drugemu okulistu na pregled ... ali pa k dvema, pa če ne bodo izvidi isti, pojdi nazaj k prvemu okulistu ... Definitivno zahtevaj še drugo mnenje.

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Skoraj sigurno so se zmotili,se je tudi že meni zgodilo. Popolnoma nemogoče je, da bi se ti vid spremenil takole. Obratno pa zelo verjetno.

Nazadnje urejeno:

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
Da še tukaj povem, ti sam sebi izmeriš dioptrijo, okulist je samo stroj, ki ti to omogoči. Torej če si ti rekel, da vidiš čisto, pa v resnici nisi cidel, je to izključno tvoja napaka.

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Če imaš občutek, da ti oko zavija, potem sigurno nekaj ne bo v redu, hitro nazaj!

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
kje si pa to pobral...stroj ti zmeri dioptrijo, okulist še potem korigira za kaksno desetinko dve itd...in nic vec...po mojem so se mu zmotli ko je zapisala v knjigo...ni problem da se zmoti, šit happens problem je da zdravniki nocjo priznat da se zmotijo...

le pejt na pregled, to ni normalno. sploh ce ocala narobe obrneš in vidiš normalno.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Na pregled pojdi v zdravstveni dom k očesnemu zdravniku. Čakaš malo dlje, ampak je boljše.Pa če se le da zadevo naredi zjutraj ko so oči še spočite in ne zvečer ko si ti zmatran, oči pa še bolj.
Sicer v optikah ponavadi delajo profesionalni zdravniki, vendar je zadeva vseeno bolj na hitro narejena.

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
No če govoriš o strojnem merjenju je to res, ampak na srečo je ta "izum" skoraj izkoreninjen in se ga ne uporablja več toliko kot na začetku. Strojno merjenje dioptrije v tem trenutno in s temi napravami v SLO ni vredno počenega groša.

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Ko sem šel prvič k okulistu, mi je stroj izmeril dioptrijo +, ko je doktor preverjal še ročno s tistimi lečami pa je bil -. Še sam se je čudil da kako je zdaj glih obratno...

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
ker je pri stroju zelo odvisno,da gledaš točno uno hiško in da dobro izostriš sliko.

sicer pa lahko dipotrija varira tudi glede na dnevni čas kot je nekdo pred mano povedal, lahko pa tudi z leti pade (se zmanjša).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik medak pravi:
Strojno merjenje dioptrije v tem trenutno in s temi napravami v SLO ni vredno počenega groša.

bi se strinjal s tem!

Ker če ti tista zadeva relavantno zmeri dioptrijo sem jaz tudi čuri muri. Meni je namerila na daleč in na blizu dioptrjo 1.0...sicer opažam da me malo muči, samo do te mere kot so mi izmerili...bi pa moral biti že pošteno 'upešan'.

Ne vem no....eno je gledati v stroj, kjer ti bolšči vate svetloba, drugo pa realno stanje ob naravno svetlobi, in s 'predmeti iz narave' - magari da so to črke in številke na steni.

Srotko_Bos

Pripravnik
13. nov 2008
144
0
16
Laško
www.pivo-lasko.si
Strojno merjenje je le dobra osnova, da okulist ali optik določanje prave dioptrije dokonča na pravi način - s poiskušanjem različnih leč, ko gledaš na tablo z znakci, oz. črkami.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.797
113
nisem še nič rešil, bom se pa zmenil da še grem enemu drugemu, na pregled, da dobim drugo mnenje..

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Ne bi ravno trdil tega. Bil sem na pregledu pretekli teden, strojno in ročno merjeni meritvi sta bili praktično enaki, tudi cilinder se je praktično ujemal. Razlike so se pojavljale le na nivoju stotink, kar je itak za pričakovati, saj za ročno merjenje nimajo leč za vsako stotinko. Tako da ne vem, kakšne aparature imajo okulisti, kamor hodite.
LP!

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Berem in ugotavljam, da je očitno tudi z mano nekaj narobe, ker se pri meni to tudi kar precej ujema...
confused-1.gif

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Očitno je res odvisno, h kateremu okulistu greš. V mojem primeru je to privat okulist (odprto le nekaj let, cca 5), ki ima polno ambulanto razno raznih igračk, tako da...
LP!

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
No shit, Sherlock.
Verjetno je še par milijonov ljudi pri katerih se ujema in par sto tisoč takšnih, pri katerih se ne.

PS: da je pa nekaj narobe pa se popolnoma strinjam.

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Prosim, da se potrudite in ustrezno označite svoje poste v tej temi, ki so sakrastični, in one, ki to niso.
Hvala za razumevanje.

(gor se razpisuješ, da "strojno merjenje v SLO ni vredno počenega groša", tule trdiš ravno kontra (itak
smirk-1.gif
).

BTW Lepo, da se strinjamo, da je nekaj narobe...
smirk-1.gif