Okrogle vgradne lučke

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Zanima me, ali te male (cca. 5-7cm premera) vgradne okrogle lučke potrebujejo okrog tudi kaj prostora za hlajenje. Vgradil bi jih v les, pa so me opozorili,da zna biti to problem, če ne bo okrog nič prostora, da bi se znalo kaj stopiti. A morda obstajajo kakšne poseben tip teh lučk, da je prilagojen za to.

PS: Kakšno višino imajo te lučke običajno? A bi šle v leseno ploščo debeline 27mm?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Zanima me, ali te male (cca. 5-7cm premera) vgradne okrogle lučke potrebujejo okrog tudi kaj prostora za hlajenje. Vgradil bi jih v les, pa so me opozorili,da zna biti to problem, če ne bo okrog nič prostora, da bi se znalo kaj stopiti. A morda obstajajo kakšne poseben tip teh lučk, da je prilagojen za to.

PS: Kakšno višino imajo te lučke običajno? A bi šle v leseno ploščo debeline 27mm?

ponavadi grejo v kak knauf, kjre mora biti nad njimi vsaj 10 zraka da ne preide dorpegrevanja (se dobijo neke vrste 'pokrovčki' oz. na tistem delu pustiš prazen rpostor). Rabijo pa v višino vsaj 5 cm (raje nekaj več).

tako da lahko odmisliš to opcijo (če nimaš nad lesom nič lufta).

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
une z led-icam se nebi smele nič greti;) sam kot svetlobe je vsaj včasih bil manjši, morda so to že kej popravli.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
take misliš?
Se grejejo samo so iz kovine,temperatura pa tudi ni takšna da bi se užgalo je pa fajn če je dovod zraka
Pri nas večinoma uporabljamo 12V napeljavo(lučke + nekam postaviš pretvornik)

27mm... bi šle samo moraš imeti navrhu prostor ker pride "fedr" da zagrabi luč.