okrogla lesena miza

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
nimam fotke svoje mize zato dajem za primerek tole, ki sem jo našel na netu in izgleda približno tako (pozabi na noge, gledamo samo zgornji del mize), ni popolnoma okrogla ampak je še malo po svoje zavita.

vprašanje: kako bi tako leseno mizo "obnovil"? Je dokaj nova, je pa bela in je že nekaj spraskana. Pobarval je nebi, ker dvomim da bi izpadlo lepo enakomerno pobarvano. Premišljeval sem, da bi jo oblepil z belo samolepilno folijo/tapeto, nekaj takega kot uporabljajo za lepljenje avtov.
Problem pri taki tapeti je pomoje samo v tem, ker je miza okrogla in ne vem kako lepo polepiti na robu, da se nebi delale gubice? Poleg tega kje bi dobil tako veliko tapeto v enem kosu? Miza ima okoli 1.2m premera.

Hvala za pomoč
redface-1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Nalepke, @msenjur in @notranjc

Kaj pa bi blo narobe, če bi celo mizo pobrusil in potem polakiraš oz pobarvaš ali pa daš komu drugemu pa ti jo lepo s pištolo?

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Jaz mislim, da je barvanje edina rešitev. Z nalepkami ne boš naredil lepega roba.
Saj ni treba, da ti s čopičem packaš po njej. Nesi lokalnemu malarju in ti jo bo lepo s pištolo pobarval.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če je barva spraskana ti folija ne pomaga nič. Tam ker je spraskano je vbistvu jamica in folija ne bo te jamice prekrila kot nevidno. Pa vrjetno nobena folija ne bo tako dobro prijel, da na robu ne bo začela odstopat. Pa otroc znajo hitro odkrit tako hibo;)

Kot so ti rekli. Zbrusti pa enem mizarju ali ličarju nesi, da ti jo s pištolo pobarva.