Okrasno rastlinje

warpaint

Pripravnik
6. jul 2011
198
1
18
Nord
Torej. O hortikulturi nimam pojma. Okrog kočure imam travo, ki jo po potrebi kosim. En del ob dovozu, sicer malce odmaknjen, pa vseeno, je zaraslo šavje. Zadeva je večino dneva na soncu, ki pa na moji zemljepisni širini ni pretirano gorko. Ta del, površine cca 5x10m, bi rad napravil nekoliko bolj spodoben.
V moji ideji idealnega sveta bi to zgledalo nekako tako, da bi kupil seme, ga zadegal po očiščenem (ok, to bi še zmogel) zemljišču in čez teden dni bi vzklile dehteče in prelestno lepe rastlinice, katere ne bi potrebovale nobenega pletja, zalivanja, škropljenja oziroma kakršnegakoli opravila.
A to se da?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Kopriva odlično izpolnjuje te pogoje.
smile-1.gif

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik warpaint pravi:
Torej. O hortikulturi nimam pojma. Okrog kočure imam travo, ki jo po potrebi kosim. En del ob dovozu, sicer malce odmaknjen, pa vseeno, je zaraslo šavje. Zadeva je večino dneva na soncu, ki pa na moji zemljepisni širini ni pretirano gorko. Ta del, površine cca 5x10m, bi rad napravil nekoliko bolj spodoben.
V moji ideji idealnega sveta bi to zgledalo nekako tako, da bi kupil seme, ga zadegal po očiščenem (ok, to bi še zmogel) zemljišču in čez teden dni bi vzklile dehteče in prelestno lepe rastlinice, katere ne bi potrebovale nobenega pletja, zalivanja, škropljenja oziroma kakršnegakoli opravila.
A to se da?

vse se da
shocked-1.gif

moj predlog : kupi umetno travo za podlago
kupiš umetne rože kake čes saj jih delajo razne sorte
lahko še narediš kakšen skalnjak da bo malo hribovito
in to ti je to : ne boš rabil zalivati,puliti dračja skratka dela nič ,VERJETNO SI HOTEL TO
confused-1.gif

zdaj pa veselo na delo
grin1.gif

pozdrav.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
Optimist. Da se še zaliva samo pa si zmagal.

Brez nič ne bo nič edino pleve...tega zih v izobilju.

Če se tine da ukvarjat z rastlinjem raje posadi sadno drevje...imaš dve opciji..ali one mini izvedenke, ki so za v lonec (prodajejo pri nas, dobiš pa z nizozemske) ali pa drevje 'balerinke' ki raste praktično iz ene same veje...ni potrebno rezat, špricat...nič. Sadiš lahko na pol metra. Rabiš edino kol...kerbzgleda kot fižol.

Dobiš jabolka, hruške, slive, češnje, jagode,....a žal ni poceni....med 35 in 45 eur po kosu.

Vsaj jaz bom tako naredil...ker imam dve fliki trave...pa bom ob robu na eni strani dal balerinke...na drugi pa te za v lonec,,,,delno...delno pa kar v loncu ( da lahko odpeljem noter če bo pozeba...npr.marelice, ko cvetijo).

http://www.bakker.si/sadje-in-zelenjava/sadje-za-lonec/

http://www.mmtrgovina.si/stebri%C4%8Dasto-sadje/sadika-stebricasto-sadje-sliva-cesnja-visnja.html

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
tole stebričasto sadje gledam že od kar smo se lotili projekta "bajta" letos bo po moje napočil čas, ko bom lahko zasadil lopato in posadil prvo drevo
grin1.gif

nimam pa še zrihtan in verjetno v bližnji prihodnjosti tudi ne bo.... pa sem mal študiral, da bi nabavil par dreves, pa jih letos do jeseni kar v loncu pustil in jih potem jeseni v zemljo zakopal. kaj mislite?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
Po moje je dobra opcija, ker predvidevamd a se dobijo rastline, ki prvo leto tudi pod razno ne rodijo (premale)....tako da.. - edino lonec je dobro imeti, ker ti večji so razemroma dragi.

Bom jaz poslikal ko dobim zadeve kako visoke so ob dobavi.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Za take velike rastline so fajn uni plastični za malto mešat iz raznih bau trgovin. Pride pod 10 € za ta večjega.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik warpaint pravi:
A to se da?

ja,ka je zdej
cheer.gif

pozdrav.gif