Okolju prijazni avtomobili

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
972
166
43
Zanimivo mnenje. No pa poglejmo v ogledalo. Na Alterju obstaja tema, ki nosi ime "Okolju prijazni avtomobili". V tej tematiki namesto, da bi izvedeli o novih okolju prijaznih vozilih in izkušnjah lastnikov, moramo v glavnem prebirati žaljive objave tistih, katerim takšna vozila niso všeč. Sedaj se pa vprašajmo naslednje: Ali na Alterju obstaja tematika posvečena ICE vozilom, kjer EV zanesenjaki pišejo žaljive objave o ICE vozilih? Ja? Katera že tematika? ...
Upam si trditi, da takšne tematike ni. Sedaj pa se, prosim, vprašajte zakaj že ste na tem delu foruma in zakaj nihče z "druge strani" ne objavlja žaljivih objav v "vašem" delu foruma. Sprva morda ne boste doumeli, vendar to zelo veliko pove o vas samih. In to, da tisti, katerim je ta del foruma dejansko namenjen, ne objavljajo žaljivih objav v "ICE delu foruma", tudi nekaj pove o njih samih.

No, to sta bila "moja dva centa", kot bi rekli "čez lužo". Glede na to, da se oglasim samo na vsake nekaj mesecev, pa ne pričakujte mojega odgovora (na žalost vseh, ki bi radi stresli okrog še nekaj "gnojnice". ;)
Zanimivo mnenje crunchy , meni se zdi bolj izključevalno od večine kregarij zgoraj. Ti si z "druge strani" ali si "naš"? Si napisal kaj v "njihov" del foruma? Se izogibaš npr. forumu o spolnosti?
Kdo sploh sme kaj napisat v to temo? Samo, kdor je (že) lastnik okolju prijaznega avtomobila? Tistega na pedale, morda tega na vodik, morda bencinarja z malo porabo, morda takega brez baterije...?
Ne sekiraj se, "sprva morda ne boš doumel, vendar to zelo veliko pove o tebi samemu," če uporabim tvoje pokroviteljske besede.

2. jul 2020
5.216
6.731
113
Mah, do sedaj je talking point o vsem dobrem EVjev to, da so poceni za voziti in kako bo 2035 konec vsega.

Samo hišo s sončnico ali pa zastonj polnjenje na superchargerju moraš imeti :valjamse:

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.230
1.736
113
40
Da te popravim: nekdo je pogruntal, da noben EV ni primeren za te vožnje, ker noben ne naredi ca. 550km po ac.
Sej, vsakemu svoje. Meni kaze za do tja pa nazaj v vsako smer cca 16 minutni postanek.
Na 4 urni voznji sem se se meda vedno ustavu za par minut.. Pa ce bo teh 16 min 2x letno moja edina težava v življenju bom prav super srecen :)

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.823
9.527
113
To dons sploh ni več problem. Problem bo, ko bo voznikov za 16 min postanka po 10 za eno polnilnico, al si bo pa 10 polnilnic razdelil prešvoh trafo in bo pol ne 16 minut ampak 2 uri. Men je jako zanimivo, kako teh očitnih težav povprečno izobražen človek ne vidi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.245
1.211
113
www.adriamedia.si
Eni se sploh ne zavedajo, koliko recimo pridobijo Kitajci že samo z laufanjem termoelektrarn na hard, medtem ko se mi gremo izjemno drago zeleno energijo. Briga njih za slab zrak oz. večjega števila mrtvih zaradi izpustov elektrarn.
A zato imajo največji prirastek sončnih in vetrnih, ki je letos presegel njihovo rast porabe energije (in se je zato začel delež fosilne proizvodnje padat)?
Niso blesavi in veliko vlagaja v zeleno proizvodnjo energije, ker jim je jasno, da bo na ogromno trgih ne le prednost, ampak nuja (LCA produktov ipd ...)

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.535
269
83
To dons sploh ni več problem. Problem bo, ko bo voznikov za 16 min postanka po 10 za eno polnilnico, al si bo pa 10 polnilnic razdelil prešvoh trafo in bo pol ne 16 minut ampak 2 uri. Men je jako zanimivo, kako teh očitnih težav povprečno izobražen človek ne vidi.
Proti severu ni nobenih tezav z polnilnicami, jih je kot listja in tudi zasedenost (v poletni sezoni) ni problematicna. Po eni strani vpijes da je prehod na EV strel v koleno in da je vedno manjsa prodaja EV ter da to noben vec ne kupuje, po drugi te pa skrbi kako bo v prihodnosti ko bo na cesti x kratnik trenutnih ev vozil.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: jonny77 in Najbolji

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.823
9.527
113
A zato imajo največji prirastek sončnih in vetrnih, ki je letos presegel njihovo rast porabe energije (in se je zato začel delež fosilne proizvodnje padat)?
Niso blesavi in veliko vlagaja v zeleno proizvodnjo energije, ker jim je jasno, da bo na ogromno trgih ne le prednost, ampak nuja (LCA produktov ipd ...)
Kitajci niso blesavi. Se boš tja preselil?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.823
9.527
113
Proti severu ni nobenih tezav z polnilnicami, jih je kot listja in tudi zasedenost (v poletni sezoni) ni problematicna. Po eni strani vpijes da je prehod na EV strel v koleno in da je vedno manjsa prodaja EV ter da to noben vec ne kupuje, po drugi te pa skrbi kako bo v prihodnosti ko bo na cesti x kratnik trenutnih ev vozil.
Da nisi ti mene z nekom zamenjal? Ali samo enostavno lažeš.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.448
4.225
113
Vse naokoli je polno polnilnih parkov sever, zahod,
Balkan in naša kokoška je kak je.
Ampak pri nas še nisem naletel, da ne bi mogel polnit.

Če te je pa tak strah pač greš ponoči na pot.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.823
9.527
113
Ti govoriš o 100 posto prehodu na elektriko vključno s tovornim prometom in se ti zdijo kuponi na nafto kul. Brez zelo intenzivne gradnje kapacitet, ki bi morala potekat že nekaj let to ne bo mogoče.
Prej bo kaka tehnologija zunaj, ki bo delala štrom na vozilu, kot pa da bo vse poganjal paket na baterijo.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.488
2.409
113
Pomurje
Te težave imamo na balkanu. Teslaši pa samo južno od slovenije

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.448
4.225
113

Jutri vozim dizla.
Pa danes sem ga tudi z en teden staro nafto.
Pravzaprav z HVo100 dizlom iz Avstrije, ki je stal 5 centov več / l, kot navadni dizel v mat Kurji v kateri vlada Golob.