Citat:
Uporabnik vincent pravi:
smisel trojne zasteklitve je v tem da je U oz k skozi šipe 0,7 W/m2K. Skozi okvir pač je kakšren je zato se priporoča>kot 6 komor (nekje med 1,1 in 1.2 kje si našel te podatke po mojih inf je 5 komorna v razredu 1,8-2,1 ). Torej tudi 6 komora pri oknu ne bo naredila čudeža. Smisel pa še vedno ostaja..pri veliki zasteklitvi imaš skozi vidno površino (po domače steklo) 35 % manjšo izgubo..torej se splača! zato sem predlagal lesena z AL zaščito - je pa pri masikomu vprašljiva višina invensticije
(če se večjega ugodja pri taki zasteklitvi sploh ne upošteva - manjše sevanje skozi okno, manjši 'hladni' občutek temu občutku se izogneš, če daš talno in stensko ogrevanje ).
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Jaz sem vzel pri AJM in sem zadovoljen z izelkom in montažo.
Če primerjaš kvaliteto izdelave, se mi zdi, da precej zaostaja za npr. Internorm ali kaj že je. Po mojem mnenju je nekje pod povprečjem po kvaliteti. Poleg tega so pri nas dvem zmontirali in oba nikoli več ne kupita od AJM-ja (zamakalo, itd.). To je pač zelo odvisno od montažne ekipe.Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Tudi jaz. Zelo priporočam.
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
Če primerjaš kvaliteto izdelave, se mi zdi, da precej zaostaja za npr. Internorm ali kaj že je. Po mojem mnenju je nekje pod povprečjem po kvaliteti. Poleg tega so pri nas dvem zmontirali in oba nikoli več ne kupita od AJM-ja (zamakalo, itd.). To je pač zelo odvisno od montažne ekipe.Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Tudi jaz. Zelo priporočam.
Sam sem sedaj vzel (potem, ko mi je preverjen proizvajalec propadelPoleg tega so bili tudi cenovno drugi najugodnejši. Sedaj pa čakam na izvedbo, da vidimo, če bo stvar v redu.
PS: Od večine drugih sem imel občutek, da jim je full odveč prit na meritve, da ne govorim o zmagovalcu, kateri mi je, ko sem prišel že skoraj naročit, dvignil ceno za 5%, ker je bila ponudba stara 1 mesecIzgleda krize v tej branži še ni, ali je pa ni več.
HeheCitat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Včeraj je bila pri nas huda nevihta, pa ni nikjer nič zamakalo.
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
HeheCitat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Včeraj je bila pri nas huda nevihta, pa ni nikjer nič zamakalo.
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
Kolikor sem sam seznanjen sva govorila o kvaliteti oken, ne zgolj montaze.
Sicer pa itak nima se pogovarjat, kaj je za koga bolje.
Vazno, da ti vse spila in si zadovoljen.
Izmikam?Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
Kolikor sem sam seznanjen sva govorila o kvaliteti oken, ne zgolj montaze.
Sicer pa itak nima se pogovarjat, kaj je za koga bolje.
Vazno, da ti vse spila in si zadovoljen.
Kaj se zdaj izmikaš? Prosim, če razložiš po čem se da sklepati kaj je dobro in kaj slabše? Kaj kolegoma zamaka? Kje, kdaj?
Ko te opomnim, da če je zate to, da ne zamaka ob hudi nevihti, znak za kvaliteto pa kar naenkrat mutiš z montažo:Citat:
Glede kvalitete - če je bil tvoj stari dobri proizvajalec tako super, zakaj je potem propadel? Včeraj je bila pri nas huda nevihta, pa ni nikjer nič zamakalo.
V glavnem, malce več konsistentnosti ti ne bi škodilo.Citat:
Torej je potrebno stanovanje dati pod vodo za 5 minut, da se prepričamo o kvaliteti vgradnje oken ali kako?