Ojačane gume

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Gledam ponudbo po internetu in se marsikatera guma da dobiti tudi kot ojačana, zraven pa je razloženo, da je to za bolj obremenjena vozila in da je treba takšne gume bolj napumpat.

Kupujem namreč 205/45/16 in če bi bile ojačane nebi verjetno nič škodilo
cool-1.gif
Se kaj drugače obnašajo na cesti? Po moje bi morale biti bolj stabilne, baje naj se tudi nebi sesedle, če se predrejo.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Če jo boš predrl se bo vsekakor sesedla.
Je pa res, da z njimi nisi kot na "balonih". V ovinkih je " trša".
Dejansko je to bolj športna guma - ravno zate, mladiča.
Če sem kaj pozabil, prosim, nadaljujte.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Kolikor se spomnim, je bila ojačana guma taka, da je imela na sredini gume - glede na višino, ojačanje.
Če si zavijal levo - desno, se ni toliko upogibala. Sicer sem jih imel na športnih avtih, ampak tega je že dolgooo...
Da si mladič sem ti pa rekel, ker se spomnim neke teme nekaj mesecev nazaj in sva ugotovila, da si nekje 15 let mlajši od mene.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ma sej ne zamerim mladiča, samo lepo je blo slišat, včasih se počutim že ko starc če pomislim koliko let je že od osnovne, od gimnazije...
cry12bpy.gif

OK nazaj na temo - to je verjetno to ja. Tak kot ena stopnička nekje pol cm ven, pride pa k stiku s felno.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ta "stopnicka" je za zascito feltne, ojacana guma pa ima "trso steno", po domace povedano. tudi udobje je potem malce slabse.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
jaz imam ojačano gumo in je malenkost trša koker se da pri šprtnem avtomobilu to sploh opazit drugače pa ni nobene razlike moja je bila minimalno dražja zato sem jo vzel drugače je ne bi!