Ogrožanje pešcev

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Ravno berem, da so dve voznici povozili istega nesrečnika. Tudi sam opažam, da čedalje manj voznikov in voznic ustavi pri prehodu za pešce. V zelo kratkem času sem imel dve neprijetni izkušnji, ko sem dal pešcu prednost na prehodu, z nasprotne smeri pa pripelje , enkrat pacijent , drugič pa pacijentka z nezmanjšano hitrostjo mimo. Prvič so bili pešci k sreči še na pločniku, v drugem primeru je pa šla peška že mimo mene do sredine prehoda, avto pa iz nasprotne smeri kar mimo nje. K sreči je bila peška previdna, če ne bi jo zgazila na polno.
Ne vem, kaj se dogaja
13.gif

krko

Guru
5. sep 2010
2.697
1.397
113
Če te že zanima je to sestra od enega izmed tistih fantov, ki so pred leti tam nekje v okolici Litije privezali za vlečno kljuko punco in jo mučili ter nato odvrgli v Savo.

Povzročiteljica nesreče od šoka ni mogla sama iz vozila in je notri presedela še lep čas po nesreči. V vozilu je imela tudi svojo hčerko, podobnih let kot umrla deklica.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Jaz pa zanimivo opažam, da se mi v Kranju večkrat ustavijo "mali čefurčki" v "pi___hvatnih bavariah", kot pa ženske med 25 in 35 leti, s po možnosti z dvema otroškima avtosedežema na zadnjih sedežih.
Naj še omenim, da na prehodu za pešce največkrat stojim z vozičkom z dvojčicami in še kakšnim otrokom zraven...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
sej jaz tud ne vem kaj folk skoz neki čez prehode hodi!?

...ko majo pa babe tolk dela..pa šaltat, pa šminkat, vmes še nakladat po mobitelu, pa čist zaspana, pa čik stresat skoz okno, pa skoz se neki rdeče prižigajo da je treba še po gasu stopit...ja fak no..pol pa še pacienti uletavajo na cesto...ni čudnga, da se znajdejo na havbi, če pa nič ne gledajo....
crazy1.gif

mukwai

Pripravnik
2. jun 2011
109
9
18
Meni sta se zadnjič dve postavili skoraj sredi ceste/parkinga, jasno, na najožjem delu daleč naokoli in klepetali ko da sta za mizo v kavarni. Šele ko sem nekaj svinjarije s pleha prenesel na torbico ene od njiju sta se premaknile bližje pločniku.