ogrevanje za volan

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tako, veseli dnevi so tu. V bloku so danes že zalaufali gretje, v avtu v teh mrzlih jutrih tudi že laufa. Še malo pa bom vsako jutro drgnil šipe in pihal v premrle roke, pa čeprav oblečene v volnene rokavice. Volan, ki se čez noč navleče svojih minus nekaj stopinj nič ne prinese k udobju. Čeprav se malo dlje vozim v službo se v roke nikdar toliko ne segrejem, da bi postalo prijetno. Ker za audija/mečko/bemflo z ogrevanim volanom nimamo vsi ste gotovo tudi ostali že prišli na idejo, da bi si nabavili kakšno električno ogrevano kapuco za volan. No, na plan z idejami!
cheer.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Narediš tako kot mr.Bean, ko kar z sabo vzame volan.
Mene ne moti tako mraz. Mene bolj moti, ko na kakšnih francoskih jajcah traja 2,5 km, da sploh začne pihat toplo, če se pelješ normalno. Če pa ga teraš do 6250 obratov, je pa tak pri 200 metrih že vroče v avtu.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Hehehe... to je bla pa prva ideja! Muckast volan, kot v stoenkah!

@ClAy : to najbrž pri modernih volanih z airbagi in tipkami in kupom žic z lahkoto počneš
wink-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Narediš tako kot mr.Bean, ko kar z sabo vzame volan.
Mene ne moti tako mraz. Mene bolj moti, ko na kakšnih francoskih jajcah traja 2,5 km, da sploh začne pihat toplo, če se pelješ normalno. Če pa ga teraš do 6250 obratov, je pa tak pri 200 metrih že vroče v avtu.

Ehh, to je problem sodobnih turbodizlov....prevelik izkoristek, premalo toplote. Sem imel nekaj Renaultov z dCi motorji in so vsi greli slabo. Dolgo je trajalo, da je začelo toplo pihati. Pri VW TDI je bilo hitro toplo, pri BMW pa je zopet bolj tko. Prejšnji je imel webasto in je to pomagalo, sedanji pa ga nima. Ravno danes sem opazil, da je rabil kar nekaj kilometrov vožnje, da je začel toplo pihati. Pred tem pa avtomatika sploh ni spustila vetrčka.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Načeloma kar pri vseh dizlih traja malo dlje.
Pri moji gajbici pa začne neverjetno hitro pihati toplo. Ko je zunaj 7°C začne po 20-30sek v prostem teku že pihati mlačno.
shocked-1.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

@ClAy : to najbrž pri modernih volanih z airbagi in tipkami in kupom žic z lahkoto počneš
wink-1.gif

5 minut dela
smile-1.gif
. Sam nazaj gre bolj težko. Vsaj pri cliotu je tako.

coolpower, pri meni traja pri cliotu 1.2 16v po 2,5 km da začne toplo pihat. Za BMWja pa ne vem, ker še nisem imel kurjave vžgane
smile-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Moj pa je topel še preden ga vžgem....je lepo v garaži...ne rabi čistit ledu in snega pa tudi volan ni leden.... :D

Drugače pa ja...ene 3 km da začne gret če je par stopinj pod nulo.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Toplo priporočam Webasto. Za mene neprecenljiva dodatna oprema takoj za klimo. Vsako jutro topel avto z odtajanimi stekli, in ogreto mašino. Ni treba drgnit stekel, lepo pregledno (sploh jasna sončna jutra, ko je sonce nizko in se pelješ proti soncu), Se ni potrebno vozit v bundi, da ne rečem v plašču.

Skratka luksuz na kvadrat.

Raje ford + webasto, kot Audi nevemkaj brez webasta.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.897
113
imaš dve možnosti..lahko investiraš meljone v patent..lahko pa si omisliš ene usnjene rokavice in enostavno voziš z njimi.

Jaz osebno niti ne opazim da je volan 'hladen', 'mrzel' karkoli..ne vem no...mogoče zato ker je oblečen v kožo?