Ogrevanje 20m2 na obali

karamarko

Pripravnik
29. sep 2014
365
0
16
Kaj je najboljša začasna rešitev za ogrevanje 20m2 sobe na obali za eno sezono?

Kalorifer, el. radiator ali konvektor?

Zanima me predvsem razlika v udobju. V izkoristku vem, da je ni.
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.961
113
pri taščici
Sem bil pozimi v podobnem klimatiziranem prostoru ob morju, pa me je kar zeblo. Problem je bila lokacija klime. Hladila je odlicno, grela za en jebeštrga. Pravzaprav okoli klime je bilo 30, drugod pa 15. Treba je bilo dvigniti obrate ventilatorja, da je topel zrak delno porinila proti tlom.
Tako da ob montazi klime mogoce misli tudi na to.
Radiator je tih, konvektor pa niti ne. Ce si obcutljiv na nocni hrup, potem....

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
odgovor je odvisen od tega, kako je izolirana soba (stanovanj?), kakšna so okna, morda kakšna je lega sobe (sever/jug), koliko so ogrete sosednje sobe...
načeloma bi 2kW moralo zadoščati, če jaz moje dobro izolirano stanovanje v LJ lahko ogrezam z 2kW električno centralno pečjo.
glede udobja pa težko rečem. če bo imela grtje ves čas, potem je radiator boljša in varnejša izbira izbira. če bo gretje izkapljala (recimo čez noč), je morda kalorifer boljši, ker bo hitreje ogrel sobo. s konvektorji nimam osebnih izkušenj, so pa nkje vmes med kaloriferjem in radiatorjem

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Če bo živela v sobi kjer bo grelec, bi sam svetoval kaj takega da čim manj piha in da bo čim tišji, s čim bolj natančno regulacijo. Torej kalorifer odpade, ker je res preveč agresiven.

Torej el. radiator...kakovost le tega bo pogojena s ceno.

Na vsak način mora biti vsaj 2 kW (sicer ne vemo kaj dosti o izolaciji objekta, ali je med etažami..)..malo tolažbe je v lokaciji.

Jaz bi reskiral dobrih 200 EUR za bolj soliden el. radiator in ga po koncu zime (ali še bolje naslednjo jesen) prodal naprej....torej bo dejanski strošek nabave mogoče 100 EUR.

Sicer se ne spoznam kaj dosti kaj je dobro v in kaj ne...a kot primer, kaj že po podatkih nekam zgleda:

http://www.ideo.si/elektricni_radiatorji/elektricni_stenski_radiator_ELITE_Horizontal_2000_AIRELEC

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Jaz bi reskiral dobrih 200 EUR za bolj soliden el. radiator in ga po koncu zime (ali še bolje naslednjo jesen) prodal naprej....torej bo dejanski strošek nabave mogoče 100 EUR.

In zakaj kupiti novega za eno sezono? Na bolhi dobiš 2000 W električni radiator že za 20 €.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.405
5.661
113
Pa en programator za v vticnico da bo ponoci poljubno vklapljal in izklapljal radiator oz karkoli bo nabavla

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.077
113
Nuku`Alofa
KSZ
Karkoli brez ventilatorja, zaradi hrupa. Poceni radiatorji imajo vgrajen ventilatorček in je ponoči kar moteč.

Kamele0N

23. jul 2008
42.405
5.661
113
Ja pol pa oljni radiator... Neslisen...dolgo drzi toploto...

Kamele0N

23. jul 2008
42.405
5.661
113
To etak... Ampak je napisal da klima je v (finančnem) planu za drugo leto

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
To etak... Ampak je napisal da klima je v (finančnem) planu za drugo leto

Jaz bi finančni plan spremenil (če je seveda opcija). Ker če klimo vzame na obroke bo imela že to leto prihranek...