Ograja na stopnišču - razmak med letvicami?

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Pozdravljeni, mam en problem in me zanima, kako bi ga rešil. Skratka, na vrhu stopnišča je razmak med letvicami prevelik in me skrbi zaradi otrok, da ne bi kdo padel med njimi. Po stopnicah je korak ok, na vrhu pa zeva kar oreng odprtina. Sej za odrasle ni panike, bolj je problem pri manjših otrocih.

Skratka, ali se najdejo kake "palice/letvice" al neki, da bi jih vpel med podom in ograjo, da bi zafilal luknjo?

I

Izbrisan uporabnik #9334

11 cm, uradno. Resnica je pa tudi, da se tega bolj malo držijo, nadzora pa itak ni.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.577
113
11 cm, uradno. Resnica je pa tudi, da se tega bolj malo držijo, nadzora pa itak ni.

pa navpične lajšte. Tako da tole v osnovi pade.
Ampak kar je je. jaz bi naredila kot je Yogi napisal. Hitro je gor hitro je dol, moti nič ne, razen estetsko, kar je pa sekundarnega pomena. Daleč daleč za varnostjo.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Navpične, ja. Samo nisem šel izpostavljat, ker - tega pa zares nihče danes ne upošteva. Danes je važno da je lepo. Koliko je pa fukcionalno, je pa čisto sekundarnega pomena :zavijazocmi: .

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Hvala za ogovore. Mrbit bi blo res najboljš kar po celi dolžini mrežo napeljat. Gre za najemniško stanovanje, tako da kak velik poseg odpade. Me pa zanima, če se najdejo kaki distančniki al nekaj podobnega, da bi lahko vpel med stopnico in držalom ograje.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.577
113
Navpične, ja. Samo nisem šel izpostavljat, ker - tega pa zares nihče danes ne upošteva. Danes je važno da je lepo. Koliko je pa fukcionalno, je pa čisto sekundarnega pomena :zavijazocmi: .

Jaz sem, kaj čem. In to brez problema. Ker mi je poleg vsega tudi lepše...

I

Izbrisan uporabnik #9334

Družina ki ima majhne otroke, bo takoj postavila vprašanje, kako bi imela v ograji horizontalne palice in da otroci ne bi plezali po njej. Družina ki ima že malce večje otroke, npr. od 7 let naprej, gleda pa samo še na lepoto.

Splošno pravilo je, da naj bo razmik med palicami manjši kot je pa otroška glava. To je tistih 11 cm. Dokler sem se šel ograje, sem bil večno slabe volje. Ljudje bi imeli nekaj kar so videli v Santa Barbari in podobnih limonadah, funkcionalno sploh ni pomembno, ter - da je poceni.

:zavijazocmi: , Eee, jebiga, potem si pa sam delaj. Bo "poceni" in izdelano točno po želji. Če bo ratalo ...

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.577
113
Mrbit sva se narobe razumela, jaz jih imam navpično. Potem kasneje ko je prišla v vprašaj tudi varnost, itak ne bi bilo dvoma ampak mi ni bilo treba delati kompromisov. Ograjo kot sem si jo zamislila na začetku je imela navpicne prečke.

Ampak kot rečeno, to OPju ne pomaga. On je nekam prišel in je kot je in zdaj mora nekaj narediti. Poleg vsega je še najemnisko in se kakih hudih posegov najbrž ne more iti

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ne, čisto dobro se razumeva in s teboj je lepo tehnično debatirati.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.577
113
No, vsaj v nečem... Zadnje dni, imam občutek, se vsi nekaj ogroženo počutijo, če kaj rečem.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Svašta, res. Moja ljubezen je še vedno mlada :D , šteje komaj 35 let odkar sva začela :srce: .
Če jo lepo neguješ, imaš tudi lepo punco.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Pozdravljeni, mam en problem in me zanima, kako bi ga rešil. Skratka, na vrhu stopnišča je razmak med letvicami prevelik in me skrbi zaradi otrok, da ne bi kdo padel med njimi. Po stopnicah je korak ok, na vrhu pa zeva kar oreng odprtina. Sej za odrasle ni panike, bolj je problem pri manjših otrocih.

Skratka, ali se najdejo kake "palice/letvice" al neki, da bi jih vpel med podom in ograjo, da bi zafilal luknjo?
ena fotografija bi povedala več kot tisoč besed ;)
zraven pa še izmere dolžina, višina