Oglas iz arhiva avto.net?

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
844
22
18
Pozdravljeni!

Imam eno težavo. Rad bi pridobil dva meseca star oglas iz avto.net, pa so mi rekli, da ne držijo nobenega arhiva starih oglasov in da ga ne morem dobiti, čeprav bi mi radi pomagali. Ve kdo, če je ta podatek resničen ali imajo vsak dan stotine takih težakov kot sem jaz, in se zato to "ne da"?

Hvala.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.177
493
83
Še imaš shranjen link do oglasa? Ker mogoče ima google cache od strani in lahko pogledaš posnetek oglasa.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Če poznaš naslov in vsebino oglasa, poskušaj z Googlom - slike. Morda boš dobil dovolj podatkov, Lahko pa poskusiš tudi tekstovno, vendar bo tam iskanja več.
Slika ali tekst bo (če bo) sicer iz 'history' Google podatkov, avoto.net jih verjetno res ne hrani.

edit. vidim, da me je amacar že prehitel

Nazadnje urejeno:

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
844
22
18
Evo, slučajno sem našel link oglasa
smile-1.gif

www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7520676

Kako sedaj dobim oglas? :D

Edit: Web archive in google cache ne najdeta nič
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
844
22
18
Hja slike še vedno najde, ampak če hočem iti na stran avto.net, mi reče, da je oglas pretekel Se potemtakem res nikjer ne da dobiti celega oglasa?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Vse bi se dalo, vendar lastnik verjetno noče, da bi se na njegovem hrbtu lomila kopija med kupci in prodajalci (nategatorji). Zato je enostavno uredil tako da se pretekli (neaktualni) oglasi brišejo.
Verjetno bi prišel do oglasa s sodno odločbo in forenzično preiskavo (konec koncev ima v ozadju SQL in backupe -domnevam), vendar dvomim da se boš lotil tega postopka...
V bodoče pa print-screen oglasa...

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
844
22
18
Se strinjam z vsem napisanim, ampak na ta način ščitijo nategatorje. Zakaj ima ebay to lahko enostavno rešeno? Si nekoga nategnil? Okej, ne boš več posloval preko nas. Pri nas pa so barabe zaščitene kot kočevski medvedi. Nimamo oglasa in basta.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Se strinjam tudi jaz, ampak tko je. Če bi bil Avto.net profesionalen oglasnik, potem bi imel to urejeno. Tako pa so mu v interesu samo $$$. Pred ostalim pa postopa tako kot one tri opice... Saj mogoče ga bo nekoč kakšen tuj kupec obral do gat, ampak tebi je to bolj slaba uteha...
Sicer pa, kaj boš pa od 'mat kur.be' drugega pričakoval?