Odvzem vozniskega za 1 mesec

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
Zivjo,

Za povzrocitev nesrece prve kategorije (torej samo materijalna skoda, na enem avtu in v vrednosti 1000eur) je punca zdaj dobila odlocbo in poleg 500eur kazni in 6 tock se prepoved voznje motornega vozila B kategorije za mesec dni. Wtf?

A to je standard da za povzroceno nesreco dobis kar odvzem za mesec dni?

Precej zoprna situacija, ker dela v Mengesu doma pa v Lj. in se vozi vsak dan v sluzbo in nazaj.

Malo opisa nesrece. Peljala se je od Tomacevega proti Crnucam, proti kriziscu z Brncicevo, je dezevalo, semafor je sel na rdeco in prepozno opazla ker ni bila pozorna. Je bremzala, ampak vseeno 'zgubila nadzor nad vozilom' , oddrajsala v krizisce se umikala na desno in zadela avto ki je speljal v krizisce iz brnciceve. Nobenemu nic, pa skoda na obeh avtih tam okol 1000eur.

Torej. Ali je to obicajno, ali je tu kaksna moznost za umik te sankcije prepovedi voznje za mesec dni? Tocke in ojroti ok, bla kriva, ni panike, sam to se mi pa cist brezveze zdi. Aja, pa nobenih tock nima od prej. Niti kazni ze par let afaik.

lp,
Sasa

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Zanimivo.

Tu spet odpove preprosta kmečka logika.

So jo obravnavali tko, kot kakšnega pijanca za volanom.

Sosed pri 50-ih nima izpita, nikoli ga ni šel delat, pa se kar vozi in to ne samo okoli hiše, tudi daljše poti dela - no normalno se vozi, policisti pa nič.

Naj gospodična nardi pritožbo oziroma če ji odvzamejo izpit za 1 mesec, naj se kar vozi, ker verjetnost, da jo dobijo brez izpita je - je ne bodo, je ne morejo, ker so blesavi.
Pa da ne bodo zdej miličniki rekel, da je tak zakon, če bi bili predani delu, bi mal drugače delali in izvajali red na cestah.

I

Izbrisan uporabnik #488

Naj predlaga omilitev kazni in navede utemeljene razloge, da potrebuje avto za službo in da bi bila s tem ogrožena.
Sodnik potem odloča o tem in lahko zniža kazen, tako da ni prepovedi vožnje.

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
>Naj gospodična nardi pritožbo oziroma če ji odvzamejo izpit za 1 mesec, naj se kar vozi, ker verjetnost, da jo dobijo brez izpita je - je ne bodo, je ne morejo, ker so blesavi.

Na tej relaciji je res minimalna verjetnost, sploh v prometnih spicah kot je pot v sluzbo in nazaj. V 2,3 letih ni nikoli se srecala policije.

Vendar.. problem je, da se mi zdi da ce pride do nesrece, tudi ce ni kriva, recimo se nekdo v njo zaleti, da bo mogla iz lastnega zepa krit skodo na obeh avtih (njen je kasko). Ali je to tako? V tem primeru je potem to 100% no go. Mogoce se kdo ve kaksna je kazen za voznjo brez izpita?

lp,
Sasa

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
Mogoce ves kaksni so okvirni stroski, ce se gremo pritozbo pa je zavrnjena?

Razlogi so res utemeljeni, sam nikol ne ves kako se pravni sistem obrne...

hvala obema,
Sasa

I

Izbrisan uporabnik #488

Je dobila tole?

(1) Če udeleženec cestnega prometa s prekrškom povzroči prometno nesrečo, razen prometne nesreče z neznatno nevarnostjo, se kaznuje za prekršek z globo najmanj 200 eurov. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk, lahko pa se mu izreče tudi prepoved vožnje motornega vozila.

Skratka naj napiše pritožbo=glej spodaj.
(6) Sodišče sme storilcu odmeriti sankcijo pod mejo, ki je predpisana, če tako določa zakon ali če ugotovi, da so podane posebne olajševalne okoliščine, ki utemeljujejo izrek milejše sankcije. Pri tem sme izreči globo do najnižje mere iz 17. člena tega zakona, število predpisanih kazenskih točk pa omiliti toliko, da storilec ne doseže števila kazenskih točk, za katere se izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Po moje bo uspešna.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Tudi jaz sem prepričan da bo uspešna v kolikor bo dobro utemeljila, tudi moj dober prijatelj je hudo napihal in prespal v bunkerju in bi moral dobiti lepo prepoved (več mesecev) ampak ker je trgovski potnik je dobil samo denarno kazen, niti dneva prepovedi. Seveda naj tvoja punca poudari da pred tem še ni bila nikoli kaznovana (saj nima pik kajne?) in naj malo zjoče da mora v službene potrebe vsak dan prevoziti toliko in toliko km. Bo šlo skos!

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Žlahtnik je spregledal motorista, katerega je malo skotalo po vozišču, razen materialne škode ni blo nič
(tut okol jurja), in je dobil prepoved za en mesec. (to je baje stalnica zadnje leto že) Itak se je vozil naprej
in nebodigatreba so ga ustavli zarad pasa
rolleyes-1.gif
In ponovem nemora spisat kazni, če ne preveri vozniškega,
oz model na centrali mu pove št. in to je bilo nekje v drugem tednu tistega meseca, in mu normalno spiše
kazen in "varno vožnjo".

Očitno po 2 tednih še niso vložli zadeve v računalnik. No kakorkoli, možno da se je pri njem kaj zašuštralo in
je pač imel srečo.

Tvoji punci pa svetujem naj pač ta mesec vozi čim manj, pač služba-domov, ful po predpisih, pripasana.

Tut če je kr tako kontola, nebo šel preverjat. Če bo pa na kazen naletela pa zna bit hudič.
(sicer pa pozna lokacijo in ve kje stojijo, tako da pač ful po predpisih in zapasana z mobilcem v torbici
na zadnjem sedežu, pa bo vse ok) 25x bo pa že prišla do službe in nazaj da je ne ustavijo :D

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik SnuffyZ32 pravi:

Vendar.. problem je, da se mi zdi da ce pride do nesrece, tudi ce ni kriva, recimo se nekdo v njo zaleti, da bo mogla iz lastnega zepa krit skodo na obeh avtih (njen je kasko). Ali je to tako?

Pri manjši škodi (nekdo se ji zaleti v rit ali obratno) se itak spiše tisti obrazec s katerim se nato hodi na zavar. in pač zadevo
spišeta in boš na papirju voznik ti. Drugemu udeležencu je to načeloma tak vseeno. Če ni ravno bedak in bo zajebaval.

Kot sem rekel, naj vozi po jajcih in previdno po omejitvah, da tukaj pride do prometne je res mala šansa.

Sicer pa se naj ta mesec vozi z busom, če jo je tak strah.

So pa ti odvzemi popolnoma butasto butasti, nekdo ki je recimo doma malenkost v hribih in še ima fleksibilen delovnik,
nočne, tako da bus ni varajnta, kaj če tak revež naredit? Se furat s taksijem in zgonit vsak dan 50€?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Punca?

Napisal pa Saša? A je punci ime Saša ali tipu?
smile-1.gif

V glavnem, ko se vozi "SI POZOREN"....in ne rabiš nobenega kaska.....pamet v glavo.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
daj navedi po katerih členih ZVCPja pa je bila kaznovana?

kombinacija 500,- EUR + 6 kazenskih nekak ni "običajna" ozr. ni samo za en prekršek

drugač pa moje mnenje - pritožbo spisat, nikakor pa ne vozit brez (pa čeprav je verjetnost, da bi jo ujeli majhna - pa še to: če vozi brez veljavnega mora imeti 0,00, kazen za vožnjo brez veljavnega vozniškega pa je najmanj 500,- EUR)

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Ej ne se špilat zav. majo v pogojih napisno klavzulo sa vsakršni odklon če vozilo vozi oseba brez izpita, tudi če ni policije pri porometni te zavarovalnica (krivca) naprosi da poda svojo prijavo in priloži kopojo prometne in VOZNIŠKE, kaj pa pol jok pa na drevo al kaj....
Naj lepo pošlje ugovor na sodišče kjer naj navede da je vozilo nujno potrebno za službo, če je za pogoj za zaposlitev B-kategorija (tako je ve mojem primeru) naj še predloži kopijo tega, če se v službi vredu razume naj ji podjetje napiše da potrebuje B in svoj avto saj mora tudi kdaj pa kdaj na teren in ... bo zadeva kar hitro brez odvzema ker ti ne morejo izreč kazni ki lahko ogroža tvo socialni položaj izgubo službe vsaj ne za takšno stopnju prekrškov, za kaj težjega pa itak zapor.. ali pa alko mamila tam nimaš kaj tam ode vozniška pa pika.

lp bluub

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
torej miličarje so klicali pametnjakoviči. kot vedno. samo da zajebejo situacijo. ker vedno hočejo samo enega zajebat. in uživajo ko en faše kazen (tukaj sso se zihr smejal punci...)

sedaj, kje ste tisti ki tako zagovarjate hudo kaznovanje brez odpustkov?!?!!? a?!?!? aja tole ni blo nič...

eni pravijo da bi ubili vse ki vozijo brez vozniške da bi jih v zapor strpal sekal ude in nevemkaj še vse...

drugače pa saša: punci reči da naj napiše ugovor vendar se bojim da ne bo uspešen. ker tist člen velja za trajni odvzem.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.214
1.386
113
Preko odvetnika spisati pritožbo. Po mojem je velika verjetnost da ji izpita ne bodo vzeli.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
ne rabiš odvetnika. samo naj napiše da rabi vozniško morda kakšno potrdilo delodajalca alpa LPP da avtobus/vlak ne vozi v njeno smer...

drgača pa v opozorilo vsem, kateri so pametni "meni se pa kej tazga ne more nardit"...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Preko odvetnika spisati pritožbo. Po mojem je velika verjetnost da ji izpita ne bodo vzeli.

Napaka, nevem kaj ste vsi toliko mahnjeni na te odvetnike? Enostavno se dajte sprijeznit da veliko teh okrajnih sodnikov (preverjeno iz prve roke) v teh lažjih prekrškovnih zadevah enostavno ne mara odvetnikov zraven, niti njihovih dopisov, kakor hitro vstopiš not z odvetnikom ti piše na čelu "kriv sem". Lepo poveš v ugovoru kakšno je dejansko stanje, napišeš da si tega nihče ni želel in da nesreča nikoli ne počiva in da bi takšna odločitev privedla do izgube delovnega mesta, predložiš dokumente in ti lahko skoraj jamčim če si prej bil nekaznovan da ti bo sodnik ugodil.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.581
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
sicer OFF na to temo (smo se prepucavali drugje) - odpustki v stilu - "revež dosegl 18 pik - sedaj pa zadnje opozorilo" - no go - rešiti je treba "izvirni" greh - in ta je (tukaj spet ON TOPIC) evidentno v 6 pikah in odvzemu za prometno nesrečo, ki ji je botroval splet neugodnih okoliščin - če bi namreč policist spisal dejansko stanje v prijavi (in upošteval vse dejavnike) in se nato tudi sodnik malo poglobil v zadevo bi do odvzema ne smelo priti (ker pa je (vsaj po mojem) bilo napisano samo neprilagojena hitrost in povzročitev prometne nesreče, je pa sodnik razsodil kot pač - pa smo tam, kar že nekaj časa trdimo - izobraziti policiste (represivni organ) ter tudi sodnike. dokler tega ne bo se bomo vedno znova na forumih prepucavali kako je kdo nahebal)