Odvoz stiropora

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Imam ene velik problem. Kupil sem vrstno hišo in jo zdaj prenavljam (narejena je slabše kot počitniška prikolica bemuboga
bonk.gif
). Nabralo se je ogrooomno stiropora, s katerim ne vem, kaj bi. Ali je poleg deponije (katera je btw zelo draga) še kakšna druga opcija?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
V kaksnem stanju je stiropor-kaksna plata se pogojno uporabna ali si vse zlomil.
Debelina
lokacija.
Za neko zacasno izolacijo po plosci bi bil OK.

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Na naši deponiji (kolikor vem tudi na ostalih) morajo in tudi vzamejo zastonj vse kar je reciklažno (sem spada tudi stiropor). Evropska zakonodaja tako zahteva. Tko so mi na deponiji povedal.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Pod pogojem da pripelješ sam..mislim, da lahko tudi s prikolico.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Kam naj pa zemljo odpeljem? Ni za sajenje, je pa zmes tega in onega naravnega, tako da ni ravno uporabna. Gozd?
frown-1.gif

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Ravno tako deponija. Če ni v njej prevelikih kamnov gre za kompost, če pa ve vmes kamenje pa med gradben material. Deponija mora vzet vse. Nekaj sicer računajo, v večini primerov pa skoraj ničesar.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Pri nas je fajn urejeno, mamo zbirališče odpadkov kjer je zastonj ampak mora bit ločeno.
Za večje stvari smo pa lahko k cestnemu podjetju v jamo vozil. Je blo tud zastonj pa je župan uredil stvari tako da zdej ni več.
Smo kar velik prenavljal zadnja leta pa ni blo treba nč plačat za odpadke

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
če nimaš veliko tudi lahko...lahko deponija...če gr epa za kubike pa reskiraš par evrov pa pokličeš da ti naloži in odpelje )

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
V naših koncih ti komunala pripelje in odpelje kontejner za dobrih 40€. Preveri, če imate enake cene.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
Pri nas je fajn urejeno, mamo zbirališče odpadkov kjer je zastonj ampak mora bit ločeno.

Pri nas enako. Edino za gume je 0,25€/kom. Se kar pogosto zapeljem tja z raznovrstno ropotijo, nikoli problema.

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.906
113
V Kranju je (za fizične osebe) kubik na mesec, dodatne kubike zaračunavajo. Jih pa ne zanima če si prej imel dve leti nič kubikov vsak mesec. Na srečo imamo dva zbirna centra in se da mal pokombinirat, tako da je šlo tudi že 8 kubikov mesečno zastonj. Je pa jeba ker je treba vse sortirat. Imam kubik in pol materiala od polaganja inštalacij (cevke, cevi, žice, izolacija, stiropor, omet, embalaža,.....). Da to pripeljem tja rabim eno uro da posortiram med kontejnerji. Kam drugi vozite te vrste odpadkov? Karton in les gresta sicer sosedu za kurjavo, material od štemanja (cegli, beton) pa v teren, ki ga nasipava en drug sosed.

Če je stiropor še v nekih zglednih kosih se ga baje na podarim.si znebiš v enem dnevu. Tako sem slišal.