Odstranjevanje preizkusnih tablic

Mladinec

Fizikalc
11. jun 2009
316
26
28
Ptuj
Oj!

Preizkusno tablico (nalepko) sem napopal zadaj na odbijač. Ob odstranjevanju (seveda) ni šlo v enem delu, sedaj pa imam na laku ostanke lepila (podobno kot pri vinjeti).

S čim to odstranit (po možnosti brez poškodovanja laka)?

lp

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
tam kjer je ostalo lepilo na tablici lepo nalepiš nazaj in odlepiš in ponavlaš postopek dokler ne potegne vsega lepila stran :9

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Podobno pa mene zanima glede odstranjevanja nalepke SLO. S čim jo lahko odstranim s prtljažnih vrat, ne da bi poškodoval lak? Prav tako bencin? Namreč imam nove tablice in je nalepka odveč, meni pa so grde ...

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Najlažje jo boš lepo odstranil če jo boš malo segrel. Ker je takšno lepilo boš ostanke lahko sčistil s stelexom ;-)

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Bom poleti odstranjeval in bo ogreta, za zdaj bo dosti dela že z vinjeto
wink-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Sej ne bo tako težko kot z vinjeto :). Drugače pa ja, do pomladanskega čiščenja bo že počakala
cheer.gif
.

Btw... si kupil nekaj novega a ne?

Qwer

Pripravnik
17. jan 2010
75
0
6
Najlažji način je, da s fenom nalepko oziroma lepilo segreješ, potem pa nalepko počasi dol odlepiš. Tiste kose lepila, ki na avtu ostanejo, pa posvalkaš s prsti dol. Že večkrat sem tako delal in vedno je šlo lepo! Nakoncu lahko za boljši občutek še z bencinom poliješ pa podrgneš. Lahko, da se bo tudi po temu na laku še poznal odtis nalepke, predvsem takrat, ko je zunaj vlažno. Če se bo vidlo, še spoliraj tisti del in ni šans da se še kej pozna
wink-1.gif

Qwer

Pripravnik
17. jan 2010
75
0
6
Za wd40 ne vem, ampak pri bencinu pazi, ker vseeno lahko poškoduje lak (baje). Tako da lepo bencin na krpo pa drgnit!
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
če imaš čisti alkohol bo šlo super dol brez škodljivih vplivov na lak (prav tako poleti smola)..takod as e ti splača stvar nabavit (seveda ga uporabljaš tudi za vinjeto, ko s straglcem odstraniš glavnino..ki ga prej kupiš na pumpi za 1 €).