Se opravičujem. Zadeva je takšna.. Po dogovoru s kupcev za nakup mojega stanovanja, ter po podpisu pogodbe, sem položil aro za nakup drugega stanovanja, saj je bil moj namen prodati svoje stanovanje in kupiti drugega.
Ko smo pogodbo za prodajo stanovanja podpisali in overili pri notarju, sem plačal 2% davek. Nato sem položil aro za nakup novega stanovanja in podpisal pogodbo, kjer je določen skrajni rok za podpis končne pogodbe za nakup novega stanovanja, kateri se nanaša na dan izplačila kupnine s strani banke kupca mojega stanovanja.
Izplačilo kupnine, naj bi bilo drug teden, a do tega očitno ne bo prišlo, saj se je kupec odločil, da mojega stanovanja ne bo kupil. V tem primeru, sem verjetno ob položeno aro za nakup novega stanovanja in ob vse stroške ki so nastali za prodajo mojega stanovanja.
Glede na člene v pogodbi, katere sem navedel, me zanima če je kupec mojega stanovanja dolžen , če ne drugega povrniti vse moje nastale stroške?
Še členi:
člen
(Plačilni pogoji)
(1) Kupec bo prodajalcu za nepremičnino plačal kupnino na naslednji način:
x EUR kupnine bo kupec plačal prodajalcu v gotovini v roku 5 dni od
sklenitve pogodbe;
x EUR kupnine bo kupec (oziroma v njegovem imenu njegova banka)
prodajalcu plačal do x 2014;
člen
(Zamude pri plačilih)
Če kupec zamudi s plačilom posameznih obrokov kupnine, mora prodajalcu poleg glavnice
plačati tudi zamudne obresti za čas od dospelosti glavnice do plačila.
člen
(Zamuda pri izročitvi oziroma prevzemu posesti)
(1) Če pogodbene stranke na dan, določen za prevzem, ne pristopijo k prevzemu ali neupravičeno
ne prevzamejo nepremičnine, je tista pogodbena stranka, ki tega ne stori, v prevzemni zamudi
in odtlej nosi nevarnost naključnega uničenja in poškodovanja stvari, kakor tudi vse stroške in
bremena, ki odpadejo na nepremičnino.