Odškodnina

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Pred kratkim sem imel poškodbo pri delu. Sedaj pa me zanima, ali je za uveljavljanje odškodnine smiselno imeti te razne agencije ala Odškodnia,Poravnava itd. in kolikšna je njihova provizija. ima kdo nijove izkušnje? Sam se namreč bolj nagibam k odvetniku, vendar imam občutek, da so predragi. Ali se motim? Koliko si v povprečju sploh vzame odvetnik.
confused-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Odškodnina, Poravnava = približno 10% provizije od tvoje odškodnine, njihov odvetnik pa dobi še stroške od zavarovalnice.

Takšne agencije niso nič drugega kot akviziterstvo odvetnikov, ki so jih po možnosti celo soustanovili, skratka lovijo oškodovance, imajo povezave v bolnišnicah, kjer plačujejo pod roko honorarje za osebne podatke o poškodovanih osebah itd.

Da bi imeli tam zaposlene vrhunske strokovnjake s področja odškodninskega prava, pa menda ni potrebno posebej pojasnjevati...

Odvetnik (normalen), če gre za običajen primer, dobi plačilo s strani zavarovalnice za svoje delo po odvetniški tarifi, tako da ti nič ne vzame.

Če pa se bosta zmenila za plačilo v %, mora to biti pisno, npr. na pooblastilu (možno je od 1-15%).

Pojdi do normalnega advokata.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
Tudi jaz sem imel poškodbo na poti na delo. Samo sem šel na Poravnavo. Saj sem dobil denar, ampak na koncu sem spoznal, da so oni v bistvu samo pisarna, ki daje zadeve naprej odvetnikom. Tako, da kar do odvetnika stopit, prvi nasvet je vedno zastonj, tako da te nič ne stane.