Odškodnina

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Eno pitanjce.
ELES ima namen čez mojo parcelo vlečt visoko napetostni daljnovod. Zanima me, kakšno odškodnino si lahko obetam z naslova služnosti. Pa če kdo na pamet ve, kolikšni so vplivni pasi daljnovoda.

Hvala vsem

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.774
113
pri taščici
Vplivni pasi so razloženi nekje na netu.
MIslim da so bili celo tukajle nekoč linki?!
Odškodnina pa nimam pojma.....precej različna je od vrste kulture pod daljnovodom....
Od gozda ne boš imel nikdar nič, razen mogoče borovnic, na njivi travniku pa še vedno lahko kaj pridelaš.
Pri nas je cca pol ha gozda pod daljnovodom in pred 35 leti mislim da niso dobili nobene odkodnide, sedaj pa tudi ne dobivamo ničesar in nekako to kar "samoumnevno". Tole bo treba malo pspremenit.
Pri kolegu hočejo zdele postavit štango na koncu njive (v hosti), po 250m dolgi njivi pa si zagotovoit služnost za cesto za gradnjo in vzdrževanje. Kako bo rešil še ne vem?

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Sem našel na forumu EMS.
Bomo videli, kaj bodo ponudili - računam, da sledi malo payback-a za soglasje za gradnjo

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Jaz bi se bolj obremenjeval z iskanjem novega domovanja. Razen, če ni samo parcela in živiš drugje. Tistega brenčanja nad glavo jaz ne bi prenesel, pa tudi negativnih vplivov za zdravje je najbrž malo morje.

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Zadeva gre/bo šla med 200 in 300 m stran od hiše, tako da to ni problem

Floki

Guru
6. sep 2007
10.114
3.173
113
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
Eno pitanjce.
ELES ima namen čez mojo parcelo vlečt visoko napetostni daljnovod. Zanima me, kakšno odškodnino si lahko obetam z naslova služnosti. Pa če kdo na pamet ve, kolikšni so vplivni pasi daljnovoda.

Hvala vsem

Za služnost si ne obetaj kaj veliko denarja