Odprtje zavarovalniškega s.p

mojcas

Zelenc'
18. jun 2009
6
0
1
Pozdravljeni!

Zanima me, če ima kdo morda informacijo na kakšen način je možno delati preko s.p, kljub temu, da "lastnik" s.p-ja, še nima licence prav tako seveda tudi ne dovoljenja AZN.

V debatah sem zasledila, da je možno, da je podpisnik ponudb nekdo drug? Ali to pomeni, da to osebo zaposlimo v našem s.p-ju (ona ima licenco, prav tako dovoljenje AZN za fizično osebo) ali z njo sklenemo kakšno podjemno pogodbo?

Ali je morda pomembno, da smo že plačali dovoljenje AZN (pridobili ga še nismo)?

Za kakršenkoli nasvet se najlepše zahvaljujem.

Lep pozdrav!

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Ponudbe, police podpisuje zavarovalni zastopnik (logično - z licenco).
V Zakonu o zavarovalništvu poglej, kaj lahko dela pomožni zavarovalni zastopnik.

Citat: Ali je morda pomembno, da smo že plačali dovoljenje AZN (pridobili ga še nismo)?
Odgovor: Zelo pomembno.

Pogoji za sklenitev podjemne pogodbe niso enaki pogojem za pogodbo o zaposlitvi.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Da,

Tudi sam imam "popoldanski s.p." kot pomoč v zavarovalništvu, vendar sem pred kratkim izvedel, da moram pridobit dovoljenje AZN-ja, ki stane cca 200€, ali pa naredim licenco, ki me stane cca 280€, če se motim naj me kdo popravi.

Je pa v glavnem možno imeti!

mojcas

Zelenc'
18. jun 2009
6
0
1
Zakaj je pomembno, da plačamo takso za pridobitev dovoljenja? A to mogoče kje piše?

Pomeni, nekdo, ki nima licence za s.p; sklene pogodbo o delo z neko agencijo, v kateri piše, da dela pod nadzorom mentorstva xxx.
IN TO JE TO?

Sem pogledala v zakonu o zavarovalništvu....gre za zastopnika ali posrednika, fizično osebo. Ali je s.p fizična oseba v tem primeru? Zagotovo?

Ne vem kakšne so kazni, če to vse ne drži, se nebi rada izpostavljala preveč, ker s.p le odgovarja z vsem svojim premoženjem, pa nebi rada da mi stanovanje vzamejo:)
Zato, hvala za vse namige in odgovore!

LP

Mojca

mojcas

Zelenc'
18. jun 2009
6
0
1
sej niso tako visoke kazni:)))

ja jaz sem dobila informacijo, da je v tem primeru s.p pravna oseba in kot taka ne more delovati pod mentorstvom.

Problem imam, ker mi moja firma noče sprejeti računa, ker baje ni v skladu z zakonom.

Taksa za dovoljenje mislim, da je okoli 600eur, licenca pa nekje 250-300.

lp

luka_lj

Pripravnik
5. sep 2007
182
0
16
s.p. se da odpreti brez licence pod pogoji :
- vsaj 1 letne izkušnje ( tukaj so še najmanj striktni)
- vplačati 625€ takse za dovoljenje za sp
- opraviti licenco v roku 1 leta
- delati pod mentorstvom

licenca izpit te stane cca 300 ( za zastopnika) + cca 200€ za vpis pri AZN

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Še ena malenkost...
wink-1.gif

Zravn 280 eur že zraven licence spada nekaj učenja...

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Citiram mojcas: Problem imam, ker mi moja firma noče sprejeti računa, ker baje ni v skladu z zakonom.

-------------

Saj ni v skladu z zakonom. Tvoja firma ima prav.
smile-1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Citat:
Uporabnik mojcas pravi:
sej niso tako visoke kazni:)))
lp

kazni ne, bo kar konkreten znesek ko te bo kdo tožil ker mu nisi dobro svetovala oz te je morda napačno razumel
in če ne boš imela že osnove porihtane, kaj je boljša podlaga za dobro tožbo...

mojcas

Zelenc'
18. jun 2009
6
0
1
@garfildd: hja, v bistvu potem toži tistega pod katerim mentortvom dela? ker ta oseba se podpiše na polico, potem verjetno tud ta odgovarja.

@luka_lj: od kod tebi informacije? je to morda kje napisano ali si to pač slišal?

LP

luka_lj

Pripravnik
5. sep 2007
182
0
16
10000000000% sem v tem poslu in imajo sodelovci odprt sp pod mojim mentorstvom tako da jih v roku leta čaka opravljanje licence:)

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik luka_lj pravi:
10000000000% sem v tem poslu in imajo sodelovci odprt sp pod mojim mentorstvom tako da jih v roku leta čaka opravljanje licence:)
Naj se čimprej spravijo na licenco. Lahko jo opraviš že preden imaš 1 leto delovnih izkušenj, le da AZN prej ne izda potrdila oziroma dovoljenja. Ti lahko povem, da se bo začela malo večja selekcija pri licenci ...

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Da še jaz podam konkreten odgovor iz prve roke:
s.p. za zavarovalniško zastopstvo lahko brez težav odpreš tudi, če še nimaš licence in dovoljenja AZP. Pogoj pa je, da v roku enega leta opraviš licenco in da si čimprej pridobiš dovoljenje AZP. Taksa za to dovoljenje znaša 625 eur, če licence nimaš oz. 208 eur, če licenco že imaš.
Dokler nimaš licence, ti mora police podpisovat tvoj mentor z licenco, kasneje ti sam. Pa še to: dokler licence nimaš, ti zavarovalnica ne more nakazat celotne provizije temveč ti izplačajo del provizije kot avans (ne me držat za besedo, to velja za WS; kako je pri drugih zavarovalnicah, ne vem)
Še to, odpreš lahko dejavnost pod šifro K66.220 ali K66.290..