Odpret še eno firmo, ali...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
D.o.o ima gostinski lokal. Odločijo se odpret še enega, a je boljše, da se odpre še en s.p. (recimo na ime partnerja)
in se ta dva lokala navidezno popolnoma ločita po lastništvu, ali je bolje da se še tadrug kafič "piše" pod istim imenom,...

Kako bi bilo v primeru inšpekcije, če "vdarijo" not, napišejo kazen (drugač jih itak ni blizu), a bi pol oni recimo
po papirjih videli "hop cefizelj, tale ima še en kafič, gremo še tja štalo nardit" oz. pač odpreš zadevo na novo,
in jih tako kot vsak mlad kafič dobiš serijsko zraven,...

Kakšne podobne izkušnje?

Lokala sta na popolnoma različnih koncih mesta,...

sebek

Zelenc'
19. nov 2008
15
0
1
Zakon o gospodarskih družbah
wink-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Stoj...če je na ime partnerja odprt s.p., potem to niti približno ni "navidezno ločeno lastništvo". Če že hočejo zajebavat, bojo tudi takozajebaval. Ne razumem pa kje točno bi bil problem, oz. a se lokal ukvarja z nečednimi posli, da bi bilo treba to razdeljevat?

Zakaj bi sploh odpširal s.p.? Da te bodo obdavčili? Da boš plačeval dodatnik 300€ na mesec? Da boš povečal stroške račiunovodstva? Da boš odgovarjal s svojim premoženjem?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik sebek pravi:
Zakon o gospodarskih družbah
wink-1.gif

To ni predlog za na forum, oprosti. Tudi ko nekdo nekaj vpraša, je odgovor "malo poguglaj bedarija". Forum je zato, da se debatira, sploh pa zakon o gospodarskih družbah NIMA odgovora na to vprašanje.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
...a bi pol oni recimo po papirjih videli "hop cefizelj, tale ima še en kafič, gremo še tja štalo nardit" ...

Težko verjetno, razen če se je kakšnemu inšpektorju hudo zameril. Saj imaš tako ali tako ločeno - v enem lokalu imaš ene evidence, v drugem druge. Tako ali tako se ti vse skupaj zbira na sedežu podjetja. Po poslovnih enotah (=lokalih) imaš pač samo dobavnice oz. kopije računov, ki so potrebni za prevzem robe in razen če inšpektor ne ve, da sta dva kafiča v lasti iste firme, ne verjamem, da bo šel celo mesto prečesavat in gledat dobavnice na koga so bile izstavljene.
Te malo daje paranoja al kaj?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Malo me daje res paranoja, ker sem po neverjetni poti zvedel, da smo počasi zreli za odstrel, torej da pridejo delat štalo v naš konec
mesta in da nas bi naj razmetali vseh 8 kaj nas je na tistem koncu. Sicer imam robo v nulo, mi niti en sladkorček ne manjka, vse ure
prikazane, vse tipi topi, kaj se gremo banalnih stvari, če hoče jebat bo jebal če je kaj ali pa ne,...

Mamo pa že drug kafič nagledan in se pač malo pozanimam če ima kdo kake podobne izkušnje, ker domačim je več ali manj vseeno,
oz. nimajo negativnih izkušenj,... Kolega mi je razlagal da so mu "vdarli" not, v eni uri napisali za 8 jurjev položnic in odšli, ter povedli,
da se v kratkem vrnejo in da je na črni listi... In recimo da se jim jaz tako vsedem v želodec nočem da zarad tega tone še drug kafič, ki
nima veze s prvim, pa iz osmih jurjev nastane šestnajst jurjev, ker se obesim v skladišču nad gajbami...

Iščem pač solucijo za problem, ker bi rad neko ugodno varjanto, da v primeru panike mi ne potone cela ladja,...

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Če je to, kar si napisal RES in je lokal na d.o.o., potem boš naredil bedarijo, če boš odpiral s.p. ker kot sem že povedal, če te bojo hotli jebat, bojo tut na unega se spravli. Sploh pa, če ti že dajo 8.000€ kazni na d.o.o., ti bojo samo od d.o.o.-ja pobral denar (ko bo pač), če boš pa na 8.000€ terjan na s.p.-ju, ti bojo pa pobral tut avto če ga bojo hotl. V glavnem, imejte d.o.o. in odgovarjajte s firmo samo.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Kot je omenil tjuren, se jaz ne bi "igral" z odpiranjem s.p.-ja, ker potem te res lahko oberejo do kosti. Če že, bi jaz na tvojem mestu raje vzel kredit za osnovni kapital (če nimaš keša) in odprl nov d.o.o.. Pa naj pišejo položnice kolikor hočejo... Ker za odprtje enoosebnega d.o.o.-ja je zdaj skoraj enako kot za s.p. - greš na ajpes (ali katerokoli e-vem točko), registriraš firmo. Greš na banko, odpreš račun in položiš osnovni kapital. Nazaj na ajpes s potrdilom, da je osnovni kapital na računu, potem še žig in samo biznis. Ne potrebuješ nobenih notarskih aktov in tralala...

Citat:

Iščem pač solucijo za problem, ker bi rad neko ugodno varjanto, da v primeru panike mi ne potone cela ladja,...

Če narediš tako, kot sem omenil, ti v najslabšem slučaju potone 7,5 k€... sicer pa vse kar imaš. Če logično sklepaš, boš verjetno lažje banki vrnil 8 k€ (če prišteješ še obresti, stroške itd), kot pa da ti olupijo gate z riti. Ne pozabi, da je bankam vedno v interesu, da se dolg poplača, ne pa neke kao prisilne poravnave in te neumnosti, ker potem so večinoma na izgubi.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Agree...Jaz sploh ne bi odpiral novega d.o.o.-ja. Na starega bi obesil še eno računovodstvo, še en bančni račun in delal lepo tam. En račun za en lokal, drug račun za drug lokal. Simpl...

20% od tistih 7500€ za nov d.o.o. pa raje daj enemu pravniku, pa naj te malo poduči kaj in kako. Ne more ti inšpekcija pisat kazni, če je vse ok. Pač ne more.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Mam tri močne pravnike v familiji, sem se pozanimal, ampak recimo proti kakšni sanitarni nemoremo nič,...
No pa to je že druga problematika, najbolj me je zanimalo al naj ostanemo pri tem doo al naj še enega odpiramo....

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
e odpret še en d.o.o. je tvoje stvar oz. stvar denarja, če pa je vprašanje odpret s.p., potem pa je odgovor ne.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Edino pravilno, če mene vprašaš...A ste firma al ne? Se boste inšpektorjev bali?

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
Če bi ugotavljali nepravilnosti v eni firmi, bi takoj šli še na drugo in naj......bi torej tudi drug lokal, ni tak?

Ampak za 8k eur kazni more bit to malo večja zadeva, ne nek kafič, ker v kafiču enostavno ne najdeš toliko kazni, pa če ti nič ne štima. Sicer pa so prej še opozorila po 400 eur, pol pa komaj kazen, če nepravilnosti ne odpraviš...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ma recimo da ti uleti not, pa ti slučajno manjka 12 pirov in flaša vina, ker ste ga včeraj s kolegi malo srali, in jih nisi tipkal,
ampak jih boš kar zjutraj prinesel "domače",... Nato se ti še vrže med napotnice in ti slučajno ure ne štimajo,... Se hitro nabere.
Nevem katera kazen je že, ampak gre nekako 1,5k po zaposlenem + vodja ene 2-3k,... Maš 3 kelnarce in sebe, si takoj na šetih jurjih,...