Odpoved vžignih grelcev v paletnih gorilnikih

serviser

Pripravnik
2. jan 2010
63
3
8
Ali je mogoče že kdo odpravil napako pri vžiganju peletnih gorilnikov - vzrok pregorevanja vžignih elektrod ali grelcev in posledice teh okvar?
Hvala za vaša mnenja, stališča. LP in SREČNO ter ZDRAVO v novem letu!

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
TUKAJ boš našel odgovor, pa srečno 2014
smile-1.gif

serviser

Pripravnik
2. jan 2010
63
3
8
Najhitreje sem jo menjal po skurjenih cca 1.1/2 palete (1600 - 1700 kg). Pri neki drugi stranki po enem letu in potem še dvakrat na vsake cca 2 paleti (2 t). Pri eni stranki je "pokurilo" avtomatiko - rele in tiskano vezje. Pri še eni je cevka v kateri je patron kar izgorela. Seveda je crknila tudi svečka - patron.
Po moje mora to delati brez problema dve leti ali pa še več. Pri meni doma dela b.p. že tri leta. (Za vsak slučaj imam na rezervi.)
Opazil sem, da se proizvajalci s tem ukvarjajo, da so naredili spremembe, a napake (še) niso odpravili.

Ali kdo ve kdo je pooblaščen serviser Ferroli oz Lamborghini oz. kdo je sploh uradni uvoznik za Slovenijo? Zelo vam bom hvaležen za te info?

LP.

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina

Premalo serviserjev???
SERVISERJI za FERROLI GORILCE IN PEČI
PODROČJA
TELEFON
POŠTA - KRAJ
SERVIS IN VZDRŽEVANJE
ROBERT POTOČNIK s.p.
+386 41 760 528 2204 MIKLAVŽ
INSTALACIJE DIETNER, DIETNER DEJAN s.p. +386 41 944 534 2000 MARIBOR
ELEKTRO SERVIS MATEJ UNUK s.p. +386 40 636 781 2201 Zg.KUNGOTA
BAMA d.o.o. , Matej Bas +386 40 847 070 1270 LITIJA
INSTECO d.o.o. , Davorin Pajk +386 41 373 737 1370 LOGATEC
Bojan Filipič s.p. +386 41 605 034 9240 LJUTOMER
ELETEH SISTEMI d.o.o. , Marko Snedič +386 31 243 169 4290 TRŽIČ
INSTALACIJE MOHORIČIČ s.p. , Matjaž Mohorčič +386 31 362 980 5270 AJDOVŠČINA
Pa se bi se naslo...

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Jaz imam biodom in mi vsaj 2x tedensko gre v tilt, dobim mrzlo hiso skodelica je polna pelet ki jih svecka ni uzgala,klical servis prisel mojster nic naredil in enako stanje se nadaljuje,problema ni bilo dokler nisem letos po 3 sezonah ( pokurjenih okroh 20 ton pelet) njihovemu serviserju ob obdobnem servisu narocil se preventivno menjat svecko.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
a ma še kdo problem, da mu celi peleti letijo v peč, sploh ne izgorijo?

mislm da jih še največ zleti mimo pri prvem zagonu, če zmanjšam prvo doziranje se mi pa ne vžgejo potem

serviser

Pripravnik
2. jan 2010
63
3
8
Celi peleti se pojavijo v pepelu zato, ker jih je gorilec v fazi izpihovanja "odpihnil" iz izgorevalne komore. Zakaj pa je šel v izpihovanje pa je drugo vprašanje. Več možnosti je zato. 1. Nastavitve, 2. čiščenje peči, 3. fotocelica, 4. Narobe deminzioniran sistem, ker se vžiga in izklaplja preveč-krat zapovrstjo. 5. Nesrečen trenutek, da je peč želela startati pa je dodatna ura (posebaj montirana) izključila sistem.

Še nekaj napak bi se naštelo, a so te najbolj pogoste. None smem pozabiti tudi te, po kateri sem spraševal na začetku posta. To stanje, ki ga opisuje nuvi3790 je začetek "postopka", ki pelje v pregoretje svečke, / patrona / grelcač

LP

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik serviser pravi:
Celi peleti se pojavijo v pepelu zato, ker jih je gorilec v fazi izpihovanja "odpihnil" iz izgorevalne komore. Zakaj pa je šel v izpihovanje pa je drugo vprašanje. Več možnosti je zato. 1. Nastavitve, 2. čiščenje peči, 3. fotocelica, 4. Narobe deminzioniran sistem, ker se vžiga in izklaplja preveč-krat zapovrstjo. 5. Nesrečen trenutek, da je peč želela startati pa je dodatna ura (posebaj montirana) izključila sistem.

Še nekaj napak bi se naštelo, a so te najbolj pogoste. None smem pozabiti tudi te, po kateri sem spraševal na začetku posta. To stanje, ki ga opisuje nuvi3790 je začetek "postopka", ki pelje v pregoretje svečke, / patrona / grelcač

LP

na začetku sem kuril neke bosanke pa nisem imel problemov, sedaj pa kurim A1 avstrijske in mi je monter spreminjal nastavitve kao za avstrijske pelete in od takrat imam ta problem. Kokr se spomnim je spremenil samo čas prvega doziranja. Sicer tud monter ne ve kaj bi naredil, prvo je probal z majhno zaustavitvijo cevi od polža do gorilnika, ampak so se peleti zaustavljali v cevi in se gorilnik posledično ni hotel prižgati.

Peč se spuca komplet 1x tedensko.

Mam naštimano max temp vode v kotlu 70C, temp. razlika za ponoven vklop 18C.

serviser

Pripravnik
2. jan 2010
63
3
8
Potrebno je čistiti tudi gorilno komoro in rešetko z režami. Pogledati vse zračne poti za dovod svežega zraka. Kakšen pa je polž in kolikšna je dolžina. Potem me tudi zanima kakšen je zalogovnik (domača izdelava). Ali ima gorilnik sposobnost ponovnega vžiganja ob neuspelem poizkusu. Važna je tudi vlažnost peletov oz. vsebnost vlage v njih. Ob vžigu je treba imeti izpolnjene tri zahteve: Pravo količino peletov, potem dovolj vročine oz. segrevanja vžigalne svečke in pravo količino kisika - pravilen vpih. Torej se gibljemo tu nekje. Pri vpihu je problem kje potuje vpihovan zrak in koliko ga je. Zanemariti pa ne smemo tudi podtlaka v peči, ki nastane z dobrim dimniškim vlekom in prostih dimniških poti v peči.
Naletel sem na popolnoma očiščeno kurišče. Dimniške poti pa zasute s pepelom. Večkrat je potrebno očistiti tudi dmmniški izhod.

SREČNO 2014! LP.

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Jaz imam biodom in mi vsaj 2x tedensko gre v tilt, dobim mrzlo hiso skodelica je polna pelet ki jih svecka ni uzgala,klical servis prisel mojster nic naredil in enako stanje se nadaljuje,problema ni bilo dokler nisem letos po 3 sezonah ( pokurjenih okroh 20 ton pelet) njihovemu serviserju ob obdobnem servisu narocil se preventivno menjat svecko.

Tudi jaz imam Biodom, druga sezona zaenkrat še brez vseh težav (nok,nok).

Preveri konico oz. del, ki zadevo vžge, včasih je tisti del dobro očistiti z žico.

LP

Nazadnje urejeno:

kacajdr

Pripravnik
2. okt 2007
158
0
16
Kranj
Kje in za koliko denarja nabavite rezervno vžigalno svečko za Biodom27?
Na jetra mi gre, ker Gipo kao tega v maloprodaji ne prodaja, samo skupaj z uslugo menjave in seveda bajno zaračuna tudi dostavo.
---
Pač želim nabavit rezervno svečko, zamenjam pa jo lahko sam.
---
Kako se vam obnese Gipo redni servis?
Jaz sem prva leta zaradi garancije to plačeval, potem pa ne več.
Delovanjje peči redno spremljam, peč redno čistim. Zato se mi zdi neumno, da to za 50+ EUR naredi serviser,
Če bi prišlo do težav, pa se ne mislim delat pametnega in bi takoj poklical serviserja.

serviser

Pripravnik
2. jan 2010
63
3
8
Ali pa [ http://www.termocenter.si/katalog.htm ] po pošti,
Ali pa vljudno povprašaj [ http://www.technoracing.si/1/kontakt.html ], ker so včasih imeli nekaj teh reči za gorilce.
Mogoče tudi [ http://www.bolha.com/gradnja/o...1286735345.html ]

Jaz vedno kupim v Termocentru - iz KR do LJ ni tako zelo daleč oz. se dogovorim, da pošljejo po pošti.
Na grelcu je ponavadi tudi oznaka in moč, ki jo je dobro vedeti. Včasih trgovec vpraša po navoju in dolžini. Dobro je, da si pripravljen na to in si nekam zapišete (mogoče boste še kdaj rabili).
Srečno, LP