Odplačevanje na obroke - trajnik - BigBang

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Dal sem si naredit izračun za nakup tehničnega izdelka za 950€, in bi zadevo vzel na 24 obrokov, kar bi po moji
kmečki matematiki navrglo cca 40€ mesečno. Ampak negre mi pa vračun da hočejo met prva dva obroka več
kot dvojna, torej 90€+. In recimo da nimaš možnosti plačila s kartico (hotel sem da bi jih skeširal, pa nočejo)
tako visokega zneska se lahko j***. Ve kdo mogoče razložit v čem jim je finta? Bi šlo recimo da vzamem
na Diners obroke, brez tega trajnika?

Hvala za nasvete in pomoč.
289115-scan0001.JPG

Priponke

• 289115-scan0001.JPG
    289115-scan0001.JPG
    70,1 KB · Ogledi: 763
Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Mislim da je k prvemu obroku vštet strošek oddobritve in zavarovanja? Naj me kdo popravi če se motim.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ja, samo kaj pa k drugemu?
frown-1.gif

Pa sej ni problem da nebi mogo collat, samo moja jebena kartica je limitirana na 50€... Pa sn reko
da jim nacolam gotovinsko, pa nečejo met dnara od mene. In ker je zadn artikl, sn reko da mi ga
dajo nastran do ponedeljka, pa sn mogo colat 50€ varščine. In če v ponedeljek ne kupim sem še
teh 50€ pušno.
frown-1.gif

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Prvi obrok je v bistu polog, za ta znesek se ti dejansko zmanjša glavnica, colat ga moraš s kartico zato da dejansko vidijo, dobijo potrditev da je to tvoj trr, k prvemu obročnemu obroku pa je polek obroka še prišteto zavarovanje in stroški.
Glede nato da bi ti vzel to obliko financiranja pa si itak mogo predložit dokazila o zadosnih mesečnih prelivih, na podlagi teh ti bo pa tut banka odobrila večji limit enkratnega nakupa, drugače pa banko nekam pošlji.

lp bluub

beyond

Pripravnik
14. avg 2007
174
0
16
Brežice
Ja sej mislim da lahk plačaš z kartico več kot pa maš dnevnega limita al se motim. Ja zake maš pa sam 50€.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
A ti imaš dnevni limit tolko, al kako??? Sej s kartico lahko plačaš več, kot je dnevni limit
confused-1.gif
, al slučajno nimaš tolko na kartici? Pejd si položit denar na račun, pol pa s kartico plačaj.

Nazadnje urejeno:

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Če maš 50 evrov, pa si bolj bogi.
rolleyes-1.gif
Še jaz mam 300, pa mam samo mojo bogo plačo gor na kartici.

Nazadnje urejeno:

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Ja a ni tak, da kok je limit tolko lahko pocolaš? Ker še mam vedno dijaško kartico, pa sem že 4 leta študent
smile-1.gif

Nima veze. Če je debetna kartica, lahko plačaš z njo kolikor imaš na kartici + limit. Za dvige na bankomatih so pa dnevne omejitve.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Ni res.
Jaz imam na eni banki odprt študentski račun in lahko v enem dnevu dvignem/plačam cca 70eur. Vem, da sem eno soboto kupoval neko tehnično opremo, šlo je za vrednost cca 400eur in precej se je mudilo. Na računu sem imel nekje 2k eur, vendar nisem mogel nikakor plačat. Banka seveda že zaprta. Takrat sem pop* in šel potem na banko gnjavit pa so rekli, da pač majo take pogoje, bla bla. Sedaj vedno ko dobim plačo, nakažem 80% na račun, ki ga imam pri NLB, kjer nimajo takih fint. Najbrž nisem edini in očitno jim je tako ljubše
bonk.gif

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:
Ni res.
Jaz imam na eni banki odprt študentski račun in lahko v enem dnevu dvignem/plačam cca 70eur.

To pa res prvič slišim, da ne moreš zapraviti svojega denarja. Kaj je potem sploh smisel plačilnih kartic? Bi bilo bolje, če bi imeli potem denar doma v štumfu
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.763
6.750
113
pri taščici
nočejo $
A to je sedaj po novih pravilih glede limita pri gotovinskem poslovanju(pranjedenarjapress?)
KOlikšna je že meja???

Pongo

Pripravnik
19. jul 2007
644
0
16
Obišči stran
To ni samo plačevanje na obroke ala trajnik tako kot je to naprimer pri zavarovanju avtomobila, ampak je že kar leasing oz. kredit varjanta in ti lepo računajo stroške odobritve, zavarovanja itd...(meni se zdi prepričevanje kupcev da gre tu le za plačilo na obroke nesmisleno in zavajajoče!)

Pongo

Pripravnik
19. jul 2007
644
0
16
Obišči stran
Če recimo zadeve vzames na to varjanto "kredita" hocejo itak za prvi obrok+stroske zavarovanja kredita imeti plačilo z BA kartico zato da vidijo da imas vsaj nekaj gor, in je to neka varjanta neke garancije.
grin1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
In kaj ti tukaj ni jasno ? Vsak cigo lahko pride s 500 evri nakupit za nekaj tisocakov robe "na obroke" in ponudi polog gotovine, potem pa ne placa. Ce placa s kartico, bodo to isto kartico bremenili tudi v bodoce.